header19

FUCK CANCER

Skrivet av Jennifer Carp 04.07.2017 | 3 Kommentarer

IMG 0430

Fjärde juli. För exakt ett år sedan fick jag ett telefonsamtal som var början på en fruktansvärd resa som jag önskar att ingen någonsin skulle behöva gå genom.

Jag minns det som om det vore igår. Jag hoppade ur Josefinas bil för att springa upp till mig och byta om. En helt vanlig sommardag och vi skulle äta sushi. Jag stod i hissen när mobilen ringde och när jag fick höra ordet cellförändringar var det som om min värld stannade. Jag trodde hissen störde sändningen och förvrängde orden. Jag kunde inte tro det jag hörde. När jag tagit mig ut ur hissen på första våningen var jag så yr att jag var tvungen att luta mig mot dörren vid porten och ta frisk luft. Jag har en förälder sjuk i cancer. Cancer som för mig varit en synonym till döden. Jävla cancer, som tagit min mormor från mig ett år tidigare. Jävla, jävla cancer.

Gråt, cellgiftsbehandlingar, ångest, jobbiga sjukhusbesök, bo bredvid onkologavdelningen, dödsångest, sena nätter googlandes "cancer" och "döden", gråt, se sin förälder ledsen, behandlingar som inte passar eller funkar, gråt, hålla handen, mera gråt, människor i vita rockar, värma soppor, skjutsa till strålningsbehandling, ångest, jobba, svälja gråten, folktomma sjukhuskorridorer, ångest, väntrum, vårdare, fastkopplad i sladdar, ångest, sjukhussängar, hemkomst, värma soppor, fast i droppstång, blodförgiftning, gråt, tillbaks på avdelning, gråt, hemkomst, säga hejdå för att kunna åka på resa, ångest, återförenas, umgås, kramar, gråt, förbättring, resor, rehabilitering, goda nyheter, börja jobba, cancerfri, glädjetårar.

Från bra, till ett helvete, till bra. På ett år. The only thing in life that is constant is change.

Jag är så himla tacksam, för att ha båda föräldrarna i liv idag, för min egen hälsa, och för alla fina vänner som funnits där när jag ville tala, och för de som fick mig att glömma när jag ville glömma.

Ta hand om varann. ♥

 

Kommentarer

 • Ida 04/07/2017 8:17pm (2 år sen)

  Jag ryser då jag läser detta, för jag känner igen mig så! Har också en förälder som fick cancer för några år sen. Frisk idag, men det sätter sina spår och det har varit många stora operationer och sjukhusbesök, också för att rätta till sånt som behandlingarna ställt till med. För även om cancern är borta blir inget någonsin sig likt igen. På gott och ont. Man är ju tacksam över småsaker nu då man vet hur hemskt det kan vara. Och vår familj kom i alla fall närmare varann. Man lär sig vad som är viktigt i livet! :)

  • Jennifer Carp 05/07/2017 11:38pm (2 år sen)

   Vad roligt att höra att din förälder är frisk idag. Men som du säger så sätter det sina spår..

   Har verkligen lärt mig att inte ta nån för givet, och i vår familj har vi också blivit närmare varann.

   Kram <3

 • Julia 04/07/2017 9:40pm (2 år sen)

  Va fint o bra skrivet ☺️

  • Jennifer Carp 05/07/2017 11:36pm (2 år sen)

   <3

 • Karolina Åsmus 05/07/2017 10:02am (2 år sen)

  Lite tårar i ögonen här nu, kan bara föreställa mig vad du/ni gått igenom. Kram!

  • Jennifer Carp 05/07/2017 11:35pm (2 år sen)

   Kram <3

Skriv en kommentar