header19

Hur du bäst tar hand om en tatuering

Skrivet av Jennifer Carp 16.02.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

IMG 2 

För en vecka sedan tatuerade jag mig (igen, hehe) och idag tänkte jag skriva lite om hur du bäst tar hand om en tatuering, både medan den läker och efter att den läkt klart. En fin tatuering hålls fin om du tar hand om den väl, och även om det ibland är jäättetråkigt och jäääättejobbigt (tro mig, de flesta tycker nog det) så är det värt det i slutändan!

Here we go: 

Tatueringen är färdig och tatueraren lägger på plast för att skydda den. Håll på skyddsplasten i cirka två timmar.

Två timmar senare tar du bort plasten och sköljer tatueringen under ljummet vatten för att ta bort eventuellt blod. Notera: det är fullständigt normalt att det lossnar svart från tatueringen i det här skedet.

Se till att tatueringen är insmord och ren; smörj den cirka fem gånger per dag, och tvätta den minst en gång per dag för att undvika att en sårskorpa bildas.

VÄRLDENS BÄSTA salva när du tatuerat dig är Hustle Butter. 110% vegansk, doftar gott och är den bästa jag någonsin testat. Finns hos Nico på Black Knight Tattoo i Vasa eller att köpa online.

Ingen sol och ingen bastu med läkande tatueringar! Att bada (i badkar, pool och hav) kan du också glömma! Visst kan du plasta in den, men det är en onödig risk.

Undvik myggbett. TRO MIG. Jag fick 15-20 myggbett på en pinfärsk tatuering på mitt ben för 1,5 år sen och var tvungen att sjukskriva mig från jobbet pga. infektionsrisken och att det gjorde så fruktansvärt ONT att gå. Det kliade och var HEMSKT.

Undvik att duscha för länge, och då du duschar och tvättar tatueringen; skrubba inte den, utan “gnugga” med lätt tryck. Igen; fullständigt normalt att det lossnar lite svart färg.

I något skede kommer du antagligen få en sårskorpa, men det är bara att fortsätta smörja tatueringen.

Det är väldigt individuellt med läkningstid, men efter några veckor borde tatueringen vara färdigläkt. För vissa går det snabbt, för andra tar det längre.

Kom ihåg att det alltid är bra att undvika sol på en tatuering om du inte vill att den ska blekas! En annan bra sak att ha i minnet är att färger ändras i solen.

Använd body lotion! Personligen är jag väääldigt lat på den här fronten, och jäklar vad snabbt tatueringarna blir gråa (speciellt under kalla vintrar) MEN det här löser du snabbt med lite body lotion :)

 

Lycka till med din nya tatuering! ♥

Skarmavbild 2018 02 15 kl. 12.54.26


 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar