header19

Läs detta innan du tatuerar dig

Skrivet av Jennifer Carp 09.02.2018 | 1 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

IMG 0173

Jag får ofta olika frågor av vänner och bekanta som funderat på att tatuera sig. När? Var? Hur? Därför har jag, med hjälp av Nico på Black Knight Tattoo (som jag tatuerar mig hos) sammanställt ett inlägg som jag hoppas kan hjälpa dig som vill ta din första tatuering!

Först, bestäm dig för motiv och stil. Vill du ha realism? Traditionell? Japansk (haha vet faktiskt inte vad den heter)? Blackwork? Dotwork? Blandat? Vill du ha i färg eller inte? Ska du ta andra tatueringar senare och funkar de ihop med det du planerar nu?

Tänk på placering, storlek och framtiden. Ska den vara synlig för andra men inte dig (skulderbladen?) eller synlig för dig men inte andra (ben, mage, fötter?) eller vill du inte visa den så ofta och knappt se den själv (vader?)... Hur stor?? Tänk på framtida jobb innan du väljer att tatuera händer, hals etc. Man kan ju aldrig garantera att man kommer älska en tatuering tills man dör, men det finns saker du kan göra för att minimera risken; undvik din partners namn (den här listan vore inte komplett utan detta) och onödiga symboler du kanske inte står för om några år. Istället för bandlogon kan du göra något från din favoritlåt; kanske nämner de en svan eller ett skepp? Tatuera hellre ett fint motiv som du kan gilla även om du tröttnar på bandet i fråga.

Hitta en tatuerare. Kolla deras portfolion! De flesta som tatuerar i dagsläget har en öppen Instagram där de lägger ut deras jobb, och försök se vilka bilder de är taggade i för att se att det faktiskt är deras bilder och att de inte snott andras! Gå till någon som gör den stil du är ute efter, och gör den bra. Jag skulle inte gå till nån som specialiserar sig på realism och be hen att göra neo-traditional då jag kan gå till någon som jag sett göra bra neo-traditional.

Ha rykten i åtanke. Har du hört mycket dåligt om en studio/tatuerare från missnöjda kunder? Tänk en extra gång innan du går dit.

När du vet vad du vill ha och har hittat tatuerare:

Var tydlig då du kommunicerar med tatueraren. Visa referensbilder på hurudan stil du föreställer dig, hurudana motiv och vilka små detaljer du vill ha.

Respektera priset. Bra, välgjorda tatueringar kostar. Anpassa ALDRIG en tatuering efter pris. Gå aldrig till “en billigare” tatuerare bara för att hen du egentligen ville gå till är lite dyrare. Tatueringar är en investering och de kommer vara med dig en lång tid. Risken att tröttna på en välgjord tatuering är mycket mindre än när det gäller en dålig. Spara alltså ihop så att du faktiskt har råd med en välgjord tatuering. Är du rädd för ett stort hål i plånboken kan du be tatueraren att få dela upp tatueringen i flera sittningar.

Du kan be om ett uppskattat pris, MEN, förstå svårigheterna i det och förvänta dig inte ett fast pris. Visst finns det de tatuerare som går enligt fasta pris - men de flesta tar betalt efter hur lång tid det tar att tatuera dig, och det är svårt att veta hur just din hud beter sig innan tatueraren faktiskt börjat tatuera. Även om du inte ska göra världens största tatuering kanske den har väldigt mycket små detaljer som kräver noggrannhet och drar ut på tiden lite.

Förvänta dig ALDRIG, och jag menar det: ALDRIG, en kopia av någon annans tatuering. Be för i helvettttte inte om det heller för den delen. Det är respektlöst mot den person som redan bär den tatueringen, tatueraren som lagt ner tid på att rita och göra den, och den tatuerare du ber kopiera en existerande tatuering. NEJ, nejnejnej. Tatueringar är personliga och en del av hen som bär den, samt något en tatuerare ska få vara stolt över. Skulle vara så fruktansvärt ledsen om någon kopierade någon av mina tatueringar. Att ha andra tatueringar som referens och inspiration är en heeeelt annan sak, och det är inte att kopiera. Bara för att jag har en vargskalle på mitt ben betyder det inte att ingen annan på denna jord får göra en sån, och det finns miljontals sätt att rita en sån på och då behöver man ju inte kopiera den jag redan har.

(drinking game; ta en shot varje gång jag skriver "tatuering" "tatuerare" eller "tatuera")

En video om ämnet “att kopiera en tatuering

Tack till Tech-Carro för hjälpen då jag skulle ha in denna video i inlägget ♥

Hoppas inlägget var till någon hjälp, och självklart är kommentarsfältet öppet om ni har något att tillägga!


 

Kommentarer

  • Marion 10/02/2018 11:31pm (2 år sen)

    Superbra inlägg ? sen att veta sin smärttröskel och hur känslig man är på olika områden kan o va bra...

    • Jennifer Carp 11/02/2018 10:51pm (2 år sen)

      Jo det stämmer ju, men i princip omöjligt att säga innan man skaffar en första tatuering och så pass individuellt att det inte lönar sig att höra med andra. Jag har slumrat till flera gånger då jag tatuerat mig (tål nog smärta väldigt bra) men även haft så pass ont att jag delat upp det i två sessioner :)

Skriv en kommentar