header19

Läs detta innan du tatuerar dig utomlands

Skrivet av Jennifer Carp 24.09.2018 | 1 Kommentarer

Vid det här laget kan jag väl ändå, med all rätt, kalla mig något av en veteran när det kommer att bli tatuerad? Jag hoppas iallafall det. Och även om jag kanske inte vet allt, så vet jag ändå tillräckligt mycket för att kunna lägga ihop det här inlägget. Jag tänkte alltså ta upp ämnet att tatuera sig utomlands och saker du bör tänka på innan du gör, eller inte gör det.


Det finns ju både för- och nackdelar med att göra det, och för att lista några av dem så har vi:


Fördelar

Större utbud

Om du bestämmer dig för att tatuera dig utomlands har du genast tillgång till mycket fler tatuerare, vilket alltså betyder:


Tillgång till specialister

Om du har tänkt dig någon speciell stil, men har svårt att hitta nån i din närhet som behärskar den stilen bra, är det mycket lättare att söka upp specialister utomlands, t.ex. via Instagram.


Drömmar

Om du brinner för tatueringar och följer många olika tatuerare från världens alla länder kanske du, precis som jag, drömmer om att bli tatuerad av nån du följt länge. Min bucket list består av tre olika tatuerare bosatta i olika länder, som jag i framtiden vill resa till för att tatuera mig. Jag har gjort det en gång tidigare, och det var en mycket rolig upplevelse kan jag lova!

 

Nackdelar

Smittorisk

Du kan få alla möjliga sorters smittor om studion du tatuerar dig vid har dålig koll på hygien etc.


Hälsorisk

Förutom smittor kan du faktiskt bli riktigt sjuk; inte bara få infektioner och inflammationer, men även drabbas av sjukdomar som sprids via nålar och blod.


Sämre läkningsprocess

Om du tatuerar dig i ett varmt klimat kan läkningsprocessen vara riktigt jobbig, och du kanske blir tvungen att hoppa över vissa aktiviteter såsom att simma, surfa, sola. Om du är på en kort semester kanske det inte är värt det.

 IMG 0589

instagram / hipsterjefe

Och med det sagt, tänkte jag fortsätta med en lista över saker du kan ha i åtanke innan du faktiskt bestämmer dig för att tatuera dig utomlands.

 

Saker att ha i åtanke

Studions rykte

Ha studions rykte i åtanke när du bestämmer dig för hos vem du ska tatuera dig.


Renlighet och standard

Besök studion och se hur de beter sig när det gäller renlighet och hygienstandarden. Ser studion ren ut? Använder de handskar? Använder de skydd? Har tatuerarna uppsatt håret? Bär de smycken även om de tatuerar?

Instagram / Portfolio

Kolla genom tatuerarens/studions Instagram eller portfolio innan. Var kritisk, eftersom att vissa “tatuerare” använder andras bilder till sin egen portfolio (!)


Eftervård

Slarva absolut inte med eftervården. Om den någonsin är viktig så är det när du är utomlands, speciellt i ett varmare klimat. Att undvika solande och badande är ett MÅSTE.

Språkbarriärer

Var säker på att tatueraren faktiskt förstår vad det är du önskar, och att ni kommunicerar. Var hellre övertydlig än missnöjd med resultatet i slutändan..


Planera in datum

Om du är på en kortare semester, planera in ett datum i slutet av din resa för att slippa kämpa med eftervården i ett varmt klimat, och för att inte behöva planera aktiviteterna efter din nya tatuering.

 

Pris

Billigare betyder sällan bättre när det kommer till tatueringar, så kompromissa inte när det kommer till pris, och snåla inte när det gäller konst som kommer sitta på din kropp för resten av ditt liv.


"Don’t drink and ink"

Det borde vara självklart, men: tatuera dig inte när du druckit, för guds skull….

 

Spontant är inte alltid bäst

Jag har fått infall, och jag kan intyga att spontant inte alltid är bäst - speciellt inte i jämförelse med väl genomtänkta beslut.


Att kompromissa eller “nöja” sig

Att tänka “äh, jag vill bara ha det överstökat” bara för att du tröttnat på letandet, och vill ha din nya tatuering nu, är nog aldrig ett smart drag.


Förstås är det här bara mina egna åsikter, och på sunt bondförnuft kommer man långt. Själv har jag tatuerat mig tre gånger utomlands, och kommer nog fortsätta i framtiden också.


Om du inte tidigare läst, så rekommenderar jag att du läser ett av mina tidigare inlägg inom samma kategori, som du hittar här.

 

Kommentarer

 • Julia / Grön i Åbo 26/09/2018 2:01pm (17 månader sen)

  Dina tatueringar är så coola! Har inte en enda själv men vill så gärna ha. Allt jag tänker ut är dock helt för YOLO för att läggas på kroppen hahaha. Måste fila på mina idéer lite till. Kram <3

  • Jennifer Carp 18/10/2018 10:25am (17 månader sen)

   Åhh tack snälla! <3 Äh, jag har en avokadotatuering som var superspontan och älskar den lika mycket nu som då jag först gjorde den!
   Kram <3

Skriv en kommentar