header19

m i n i m a l i s m

Skrivet av Jennifer Carp 21.11.2017 | 1 Kommentarer

IMG 0491

Som jag berättat är snart höstterminen slut och jag är relativt fullbokad på skolfronten för tillfället. Deadlines hit och deadlines dit. Ni som följt mig under en längre tid minns säkert att jag började intressera mig för minimalism i början av året, men att jag knappt visste någonting alls back then.

Ni som inte har dedikerat och offrat er själ till minimalismens gudar vet kanske inte om den här känslan, men HALLELUJA vad det kommit till nytta på sistone. Låt mig förklara:

Minimalism för mig är inte om vem som äger minst, eller att jag ska äga så lite som möjligt. Jag räknar inte mina ägodelar överhuvudtaget. Minimalism för mig är att ta bort allt som inte längre tjänar ett syfte. Jag köper inte onödiga saker bara för att få spendera pengar, utan gör planmässiga inköp och förösker att inte påverkas så mycket av all reklam som försöker få konsumenter att konsumera mera.

Jag tycker att en får leva sitt liv precis så som en själv önskar, och ser verkligen inte ner på de som gillar att ha mycket prylar omkring sig hemma. Själv blir jag bara stressad och det är här minimalism blir så himla praktiskt för mig: jag har det väldigt organiserat och städat hemma, vilket i sin tur gör det en miljon gånger lättare för mig att orka fokusera, stressa mindre och lägga tid på rätt saker. Jag är en väldigt stökig person som ofta hoppar ur mina kläder här och var, men eftersom att jag inte äger särskilt många klädesplagg tar det inte många minuter att reda upp efter mig själv heller. 

Har du också mycket på gång i ditt liv just nu? Testa minimalism! Googla "30 day minimalist challenge" eller kolla på Jenny Mustards YouTube videon om ämnet. En bra podcast som jag gillar är The Minimalists, en podcast av männen bakom dokumentären Minimalism (hittas på Netflix). Börja med att rensa ur din garderob någon regnig söndag, gå sen över till köksskåpen, förrådet, garaget etc. Som balsam för själen!

IMG 0490

Kommentarer

 • Linnéa 22/11/2017 7:05pm (2 år sen)

  Känner så att detta kunde vara en "livsstil" för mig. Eller jag skulle nog säga att det redan är det men att jag måste utveckla den mer. Jag älskar att ha ordning och reda runtom mig och kan absolut inte sätta mig ner och fokusera på något om det är stökigt i rummet.
  Tack för tipset!

  • Jennifer Carp 23/11/2017 12:59pm (2 år sen)

   Vad kul! Glad att jag kunde tipsa :) Vet precis hur du menar, älskar också ordning och reda och det blir ju sällan stökigt om man har mindre onödiga ägodelar!

   Trevlig fortsättning på veckan!

Skriv en kommentar