header19

Pojk- och flick-kinderägg

Skrivet av Jennifer Carp 25.06.2017 | 3 Kommentarer

Kategorier:

Hallå i stugan. Hoppas att alla haft en skön midsommar. Även om vädret hos mig var rätt så trist fick vi en supermidsommar, så tack alla inblandade för det!

 

Ska jag vara riktigt ärlig så festade vi till det lite för mycket på fredagen så lördagen fick bli aningen lugnare. Men ni vet, man måste leva upp till den finländska stereotypen hehe. Anyhow, när jag äntligen hade vaknat till liv igår ville jag gå ner till min närbutik för att spana in deras inte-så-fantastiska utbud av veganbakismat. Så stod jag där och funderade på om jag skulle ta lättsaltade eller grillchips då Vasas vettigaste människa uppenbarade sig.

 

Ett barn iklädd rosa rustning från topp till tå på kanske 8 år skulle få välja lördagsgodis. Eftersom att barnet hade lite beslutsångest skulle då föräldern hjälpa till och sa på det andra inhemska språket att barnet skulle "ta det här, det här är ett flick-kinderägg" (se bild nedan) och pekade på ett kinderägg med en rosa blomma på sig.

IMG 0376

Varför kan inte barn bara få vara barn? Jag vet inte om de kinderägg med rosa blommor har "flickanpassade" leksaker i sig men jag uppskattade iallafall att få bygga ihop pilliga helikoptrar och få några utbrott på grund av den lilla utmaningen det kändes som när en var 5 år. Måste olika kön uppfostras på olika sätt? Jag själv är kvinna och har aldrig trott att jag vore annat heller, och har inte heller blivit mindre kvinna för att jag haft gymnastik och varit i slagsmål med pojkar. Jag tror verkligen att det är viktigt att låta barn få vara barn och tror därför inte att barnet skulle ha fattat eld om hen öppnat kinderägget och en av figurerna ur Pixars Bilar hade funnits inuti.. Men tur att föräldern fanns där som superhjälte och fattade ett viktigt beslut, ifall om.

Kommentarer

 • Nina 25/06/2017 4:02pm (3 år sen)

  Jamen precis! Vet inte hur ofta jag fått frågan nu när jag börjat sälja bort babykläder.. Som exempel från förra veckan, en vit långärmad tröja med Nalle Puh på "Är detta en pojk eller flicktröja?" Eeeh.. Beror väl på vem du klär på den? xD

  • Jennifer Carp 25/06/2017 4:09pm (3 år sen)

   Men suck.... Exakt!

 • Mirja 25/06/2017 5:37pm (3 år sen)

  Reagerade på dom där äggen i påskas. Superdumt tycker jag, att inte ens godiset och leksakerna i dom kan få vara neutrala.

  • Jennifer Carp 25/06/2017 6:19pm (3 år sen)

   Kan inte annat än hålla med..

 • Madelaine 25/06/2017 11:00pm (3 år sen)

  Jag ogillar dehär med pojk-och flickdelningen. Lite irriterad också på föräldrar som uppmuntrar barn till de! Har själv två pojkar, den äldre är snart 3 år och har börjat välja saker själv. Väljer han något rosa eller annan ljus färg blir man såklart glad :) Har köpt strumpor till honom med hjärtan och rosetter bland annat! Yngre fick nyligen sommarhatt med knytbar rosett på! Såklart fick jag kommentar om att int kan pojkar ha rosett :| Say whaat? Ja vill att mina barn skall lära sig att inte skilja på sk pojk och flick saker, att alla är likvärdiga och att man absolut ska få välja de man tycker om oavsett kön. Så fel av vuxna att styra barnen genom "fel kommentarer".

  • Jennifer Carp 26/06/2017 9:26am (3 år sen)

   Vad roligt att du har det i åtanke, speciellt med två pojkar som kommer växa upp med en hel del kommentarer från andra (tyvärr).. Men precis, som om det inte vore tillräckligt med att inte ens godis kan få hållas könsneutralt, så kommer vuxna och kommenterar nåt också.. hmph.

Skriv en kommentar