header19

TATTOO TALK

Skrivet av Jennifer Carp 06.07.2017 | 5 Kommentarer

IMG 0173

Artist Romain Labordille @ Sacred Ornaments

Labdien. Dags att snacka tatueringar kära ni.

I slutet av juni 2016 (ganska exakt ett år sen) gjorde jag min första tatuering som nybliven adertonåring och efter det har det väl, hmm, gått rätt snabbt? Jag älskar verkligen hur "ink looks on the skin" så att säga, så för mig handlar det inte om att en tatuering måste ha nån speciell betydelse så länge den är välgjord. Vissa kanske inte förstår mig i mitt tankesätt, men snälla, om du är en sån som är "emot" folk som tatuerar sig så är detta nog inte inlägget för dig. Jag vill embrace the art of tattooing och kanske ge er svar på några frågor.

IMG 0167

Bali, februari 2017. Artist Romain Labordille @ Sacred Ornaments

IMG 0388

"Tu esi mans drošības avots" Artist Nico Ström @ Black Knight Tattoo

IMG 0389

Min första tatuering, "Memento Vivere, Memento Mori" Artist Susanne Remahl @ Fist of Needles

IMG 0391

Artist Nico Ström @ Black Knight Tattoo

IMG 0392

Filler bug, Artist Nico Ström @ Black Knight Tattoo

IMG 0393

Artist Nico Ström @ Black Knight Tattoo

IMG 0394IMG 0395

Hjärta, ett bi, blommor. Artist Nico Ström.

IMG 0396

Outlines av min magtatuering gjord till minne av min mormor som gick bort 2015. Jag har ärvt "Kameliadamen"-smycken av henne som jag bär runt min hals och finger, och ville föreviga det men i en version som passar min stil. Det här är min viktigaste tatuering och den med störst betydelse.

Artist Nico Ström @ Black Knight Tattoo

775982b0504836eb1703bd99e60da484

Färdiga tatueringen, läkt och ca 6mån gammal.

IMG 0397

Artist Romain Labordille @ Sacred Ornaments, Canggu, Bali

Sådär ja, jag tror att jag lyckades hitta bilder på de tatueringar jag hunnit ta hittills. Senast jag gaddade mig var några veckor sen och det här är de jag hunnit göra första året på min lilla tatueringsresa :)

Och gör det ont? Näe. Inte för mig, förutom på magen. Har aldrig gått genom nån liknande smärta som då en bred jäkla nål masserar revbenen och sticker in i magmusklerna. Då var jag faktiskt tvungen att dela upp det på två sittningar. Benen däremot, då har jag hunnit somna flera gånger :)

Studio? Jag går för tillfället hos Nico på Black Knight här i Vasa, och kan verkligen rekommendera honom om du är intresserad av att ta en tatuering i stil med det han gör. Han har gjort alla mina tatueringar förutom två, och jag är lika nöjd varje gång. Nico använder bara veganvänliga produkter.

Betydelse? Alltså egentligen betyder mina bentatueringar på smalbenen och vaderna inget särskilt. Det har blivit djur för att jag älskar anatomi och lite småcreepy saker. Började med ett vargkranium och sen blev det som det blev. På mitt vänstra ben har jag en kvinna med Lana del Rey vibes (blommor i håret och en humla på läppen så som hon har haft på en fotografering) bara för att hon är min absoluta favorit när det kommer till musik. På låret har jag en kompistatuering med Josefina på lettiska, eftersom att jag lärde känna henne i Riga under min utbytestid. Hon har också en, och jag gav den till henne förra året när hon fyllde. (Missförstå mig inte, jag var alltså inte den som tatuerade henne) På fötterna står det Memento Vivere och Memento Mori, (Minns att du är levande, minns att du är dödlig) för att påminna mig om att aldrig ta något förgivet, att alltid våga testa nya möjligheter, men att aldrig tro mig vara bättre än någon annan eller drabbas av hybris. Båda fötterna på jorden liksom.

Jag tror att jag alltid kommer att ta tatueringar, just för att jag älskar den formen av konst. Jag känner mig fin, och jag känner att jag vill visa upp mina tatueringar så ofta som möjligt. Mina tatueringar är verkligen en del av mig och mina ben är något av det jag gillar mest på mig själv. Ser framemot att täcka nya kroppsdelar i målningar i framtiden.

Har ni tatueringar?

Kommentarer

 • Karolina Åsmus 06/07/2017 10:33am (3 år sen)

  Wow, alltså så snygga tatueringar! Har altid fascinerats av tatueringar, men aldrig kommit mig för att göra den där första. Antar att jag skulle spåra ur helt om jag skulle ta det där första steget dock :D nån dag!

  • Jennifer Carp 07/07/2017 3:23pm (3 år sen)

   Tack!! :)
   Alltså, ja gissar att tröskeln till första tatueringen är rätt hög, men sen blir man rätt snabbt beroende då man insett hur snyggt/roligt/fascinerande det är med tatueringar! Haha, jag har ju spårat ur så kan inte lova dig att du inte skulle göra det också ;)

 • Michaela 06/07/2017 3:03pm (3 år sen)

  Jag har 6 tatueringar. 3 av dem har starka betydelser. Var senast igåroch fyllde i den senaste. Du har väldigt fina tatueringar❤

  • Jennifer Carp 07/07/2017 3:22pm (3 år sen)

   Intressant att man kan skapa något som finns med en för alltid, som samtidigt är väldigt betydelsefullt för en också :) Tack!

 • Emma 06/07/2017 11:38pm (3 år sen)

  Hej på dig, så fina tatueringar du har och nej jag har inga sådana alls, men tycker det är snyggt på tjejer i lagom mängd på kroppen..

  Mvh Emma..


  Titta gärna in i min lilla mysblogg och lämna gärna kommentarer och följ den gärna..

  • Jennifer Carp 07/07/2017 3:21pm (3 år sen)

   Tack! :)

 • E. 07/07/2017 8:46pm (3 år sen)

  WOW!❤❤❤ Alltså jag älskar dina fot-tatueringar!! De är helt supersnygga! Själv har jag vingar på ryggen samt några mindre här och där. Har två kinesiska tecken på höger överarm som jag har tänkt täcka över med något annat, har bara inte hittat rätt motiv ännu. Du är otroligt snygg med ditt ink ska du veta! Ha en skön sommar! ❤

  • Jennifer Carp 12/07/2017 4:03pm (3 år sen)

   Tusen tack! :) Har tidigare också tänkt på att ta någon lite mindre men tror inte att jag skulle passa i det riktigt..

   Ha en fin sommar du med xx

 • Ellen 11/07/2017 1:58pm (3 år sen)

  Hej funderade vad dina tatueringar av Nico Ström har kostat? Jävlit snygga å hittar inte nån prislista nånstans, tänkte om ja sku ta första tatueringen :D

  • Jennifer Carp 12/07/2017 4:02pm (3 år sen)

   Hej! Har väl som mest betalat 300€ hos honom, han tar 80€ styckepris, och 100€ i timmen. Alltså: om du gör en superliten tatuering som tar typ 20min =80€. Om du sitter 5 timmar = 500€.

   Go for it!

Skriv en kommentar