header19

Varför Bali?

Skrivet av Jennifer Carp 27.02.2018 | 2 Kommentarer

Taggar:

IMG 0161

Februari 2017, Kuta, Bali.

Förra veckan skrev jag ett av mina mest lästa inlägg någonsin - Jag meddelade att jag flyttar till Bali, en liten ö utanför Indonesien. Varför? Jag ska berätta.

I december 2016 hoppade jag på ett plan som skulle ta mig från Sydney till något nytt; Bali. Det var sent på kvällen då jag steg av planet och andades in den fuktiga luften. Åskmolnen låg kvar över flygplatsen och bara sekunder efter att vi stigit på flygbussen som skulle ta oss till vår terminal, började regnet smattra mot rutorna. När vi väl satt i en taxi efter x-antal passkontroller kunde vi äntligen andas ut. Jag hade aldrig tidigare varit med om något liknande. En helt ny kultur, en helt ny värld.

Jag är inte färdig med Sydostasien ännu, och det är den största orsaken till varför jag åker tillbaks. Som tur har jag även lyckats övertala mitt "hemma-uni" att tillgodoräkna de kurser jag kommer göra under min vistelse där. Jag åker alltså på ett utbyte under en termin och har planerat åka i slutet av augusti. De kurser jag kommer läsa är både kandidat- och magisterkurser, och främst inom det jag läst mest hemma i Finland (marknadsföring & entreprenörskap) men även en kurs vid namn "Environmental Management and Sustainability" och en kurs i Indonesiska :)

Jag är verkligen exalterad och kan knappt bärga mig att få boka alla biljetter, se min visum-sida i passet och självklart att få träffa alla vänner igen som är kvar på ön ♥

Kommentarer

 • Silje 27/02/2018 4:50pm (21 månader sen)

  Vad spännande :) Hoppas vi får hänga med på dina äventyr där!

  • Jennifer Carp 27/02/2018 10:09pm (21 månader sen)

   Jag tror det lär bli en del djungelbilder och kokosdrinkar på bloggen då jo ;)

 • World by Tina 28/02/2018 12:01pm (21 månader sen)

  Förstår din längtan dit, var där en månad förra vintern och blev helt överväldigad av alla trevliga människor, god mat och vacker natur. Det enda jag inte gillade var Kuta. För stressigt och turistigt för min smak. Gillade mest dom fantastiska små Gili-öarna. Förmodligen mest för att det var bilfritt=)

  • Jennifer Carp 28/02/2018 4:47pm (21 månader sen)

   Samma! Kuta var inget att hänga i granen precis. Och öarna är ju underbara <3

Skriv en kommentar