header19

Vegansk hudvård

Skrivet av Jennifer Carp 22.03.2019 | 6 Kommentarer

Kategorier:

veganskhudvard

 

Sedan jag flyttade tillbaks till Finland har min hy strejkat - det tog 24 timmar på finsk mark innan både läppar och hy krackelerat totalt.

 

Häromveckan fick jag en fråga om jag kunde skriva om vegansk, cruelty free, ekologisk hudvård, och nu känns det som jag testat det mesta för att reda upp hyn och att jag kan rekommendera er några produkter jag genuint gillar.

 

veganskhudvard 12

 

Min hudtyp är torr. Typiskt för min hy är att jag blir kruttorr runt och på näsan, samt mellan ögonbrynen och i pannan. Med andra ord, Saharaöknen i T-zonen. Jag har aldrig upplevt akne och har ingen aning om de här produkterna lämpar sig för aknebenägen hy. Jag har heller inte känslig hy. De produkterna jag nämner är såna jag använt för att få bukt på mina problem, och tyvärr kan jag inte garantera att ni uppnår samma resultat. Alla produkter är köpta med egna pengar.

 

Vid första anblick ser det ju ut som en jääävla massa produkter, och ja, det är en hel del! Desperate times call for desperate measures, så att säga.

 

veganskhudvard 13

 

De märken jag nämner är alla veganska och cruelty-free, vissa (om inte alla?) är även ekologiska. Lush finns inte med då jag helt enkelt inte haft möjlighet att skaffa deras produkter under det senaste året, men de flesta produkterna i deras sortiment är veganska och ekologiska, dessutom testas de inte på djur.

 

veganskhudvard 3

 

En dagkräm från Indy Beauty som är väldigt lätt. Den här använder jag varje morgon innan jag applicerar smink. Den kräver inte lång tid att sjunka in i hyn och är en lätt bas. Funkar även bra att blanda med egen foundation för att få lättare täckning så att det blir mer som en BB-cream.

 

veganskhudvard 5veganskhudvard 8

The Ordinary: Deras “blodmask” - en lösning av AHA-syra (30%) och BHA-syra (2%), Salicylic Acid (2%) och ett 100% plant-derived-squalane-serum. Masken använder jag en gång i veckan. Salicylic acid använder jag varje kväll efter att jag rengjort ansiktet, innan jag lägger något annat. Serumet älskar jag att blanda med följande produkt.

 

veganskhudvard 6

 

Mossa Vitamin Cocktail. Julia tipsade mig om den här och jag är verkligen såå positivt överraskad. Hinta-laatu-suhde på den här är 10/10, man får alltså verkligen produkt för pengarna. Jag applicerar den varje morgon (om jag inte sminkar mig) och kväll. Jag gillar att mixa den med serumet från The Ordinary och massera in den i ansiktet några minuter.

 

veganskhudvard 7veganskhudvard 10veganskhudvard 9

 

Skin Treat. Jag har nyligen upptäckt deras produkter men är säker på att jag kommer köpa precis varje produkt på nytt. En handtvål, en AHA+PHA-peeling som jag använder ca. 2ggr / vecka, en kroppsolja som jag applicerar på händer, ben och armar. Jag älskar att den faktiskt sjunker in i hyn och ger lyster. Den lyfter verkligen tatueringar som ser ut att va lite trötta. Sist men inte minst, en roll-on deo! 

 

Pjuh. Som sagt, det är en del, men min hy har aldrig mått så bra som den gör nu med tanke på omständigheterna (torrt och kallt klimat).


Vad är era favoritprodukter

när det kommer till hudvård?

 

veganskhudvard 13

Kommentarer

 • Läsare 22/03/2019 10:45am (10 månader sen)

  Du är säkert medveten om det men när du använder olika syror ska du vara försiktig med solen. Använd solskyddskräm även i ansiktet! Jag använder The Ordinary sedan nästan två år tillbaka, jättebra prisvärda produkter, men syrorna tar jag paus med under sommaren (eller använder sporadiskt när längre regnperioder utlovats) eftersom jag bränner mig oerhört lätt och med syrorna ännu lättare. Så var försiktig :)

  • Jennifer Carp 22/03/2019 10:51am (10 månader sen)

   Tack för tipset! :) Kan man alls vistas i solen (med SPF såklart) om man använt syrorna även sommartid eller bör man undvika det helt?

   Ha ett trevligt veckoslut!

 • Nina 22/03/2019 4:45pm (10 månader sen)

  Jag rengör ansiktet med L'occitanes Aqua Reotier water gel cleanser, sen applicerar jag Estee Lauders Advanced night repair serum samt the Ordinarys Retinol serum (0.2%). Avslutningsvis smörjer jag in med L'occitanes Aqua Reotier Ultra Thirst Quenching cream. Några gånger i veckan kör jag ansiktsmask, Glamglow eller L'Oreals peeling mask. Min hud ser superfin ut :)
  Kan verkligen rekommendera L'occitanes Aqua Reotier serie för torr hud, den är super.

  • Jennifer Carp 22/03/2019 6:09pm (10 månader sen)

   Tack för tipsen! Ska kolla upp den sistnämnda :) L'Oreal och Estee Lauder testar ju på djur och är inte veganska märken men ska kolla upp det andra :)

  • Isabel Järnström 23/03/2019 11:25am (10 månader sen)

   Du kan använd syror på sommarn. Då lyder rekommendationerna att ha en mild blandning syror (AHA+BHA) istället för en enda syra i hög koncentration. Även om denna är en blandning har den hög koncentration. Om du vill fortsätt använd den bör du applicera den kvällstid och minimera solexponering samt använd SPF en vecka framöver. Ett bättre alternativ är veganska NIOD Non-Acid Acid Precursor, som använder sig av ett fermenterat bioderivat med aminoisoler. Icke-vetenskapligt sagt så e de en produkt som har syrornas egenskap utan att egentligen va en syra. Den kan du istället använda under sommarhalvåret för minskad risk av hudirritation och känslighet som syror lätt kan orsaka under sommarn :)

 • Erica 23/03/2019 1:21am (10 månader sen)

  Är extremt förtjust i Cirkadia. Huden har blivit sjukt fräsch och glowig. Använder rengöring, facemist, serum, ögonserum, dagcreme, SPF 35, nattcreme med retinol. I love it!!!

 • Erica 23/03/2019 1:22am (10 månader sen)

  Är extremt förtjust i Circadia. Huden har blivit sjukt fräsch och glowig. Använder rengöring, facemist, serum, ögonserum, dagcreme, SPF 35, nattcreme med retinol. I love it!!!

  • Jennifer Carp 25/03/2019 5:15pm (10 månader sen)

   Tack för tipsen, måste kolla upp genast! ????

 • Corinne Grönholm 25/03/2019 12:21am (10 månader sen)

  Gillar The Body Shops aloe Vera serie! Vegansk + för känslig hud. Gillar också serumet från Indy Beauty. Så bra tips i detta inlägg! :)

  • Jennifer Carp 25/03/2019 5:16pm (10 månader sen)

   Tack snälla för tipsen! Hade helt glömt bort att Body Shop existerar, dessutom är ju de lätta att få tag på i butik! ????????

 • Janica 25/03/2019 8:53am (10 månader sen)

  I vintras gick jag desperat till Cosmetique och därifrån köpte jag Eminence Apricot whip moisturizer och har nog aldrig tidigare haft en så frisk och fräsch hud som då jag använt den! Funker jättebra för genomtorr hud (som jag också får på vintern) och till sommaren kan man själv späda ut den med lite vatten för att få en lättare creme. Annars innehåller den inte alls vatten. Rengöringen har jag gjort med Pinks boutiques anti ageing deep cleanse melt som jag torkat av med fuktig bambutrasa.

  • Jennifer Carp 25/03/2019 5:17pm (10 månader sen)

   Så många bra tips, ska kolla upp de produkter du nämnde! Tack ????????

Skriv en kommentar