hur jag ska orka upp ur sängen i år

onsdag 10 januari 2018 - 15:50 | 2 Kommentarer

Gott nytt. Aningen försenat, men som man brukar säga; bättre sent än aldrig. Tänkte kika in här på bloggen eftersom att jag imorse kände för att skriva ner några rader för min egen och mitt minnes skull.
Under några månaders tid har jag reflekterat mycket över mig själv och ställt frågor kring min vardag som; hur jag mår och varför, hur jag behandlar mina medmänniskor samt vilka faktorer som har en positiv respektive negativ inverkan på mig. Varför? För att fastän jag är en rastlös person som kräver konstant omväxling, kan det ibland hända att de val jag gör, som i sin tur leder till förändringar, blir överväldigande även för mig. Nu som då händer det, och när det väl händer känns det rent ut sagt skit.
För ett år sedan såg min vardag fullständigt annorlunda ut om jag jämför med vad jag gör i dagsläget. Fruktdiet och saltvattenhår har bytts ut till mikromat och kruttorr hy. Strandhäng och surfbrädor är numera Tritonia och blöta vinterkängor. Och för att inte glömma överdosen av D-vitamin som är ett minne blott nu när dagarna fylls av mörka morgnar och alarm följt av alarm för att orka svepa en kopp svart innan jag skyndar för livet till morgonföreläsningen. Sist men inte minst; från en halvtaskig internetuppkoppling som tillät mig skrolla genom instagram en gång per dag, till att ha tillgång till internet tjugofyrasju utan någon begränsning overhuvudtaget när det gäller hur mycket SoMe jag konsumerar.Skarmavbild 2018 01 10 kl. 3.57.55 em

Så efter allt reflekterande har jag väl så småningom börjat inse att det är dags att förändra på något, igen. Inte nödvändigtvis något så drastiskt som en flytt eller skaffa hund, men, jag har bland annat kommit till insikt att jag måste ta tag i mina personliga problem istället för att låta det gå ut över personerna jag älskar. Jag har även insett att det är dags att börja begränsa min konsumtion av och tiden jag spenderar på olika sociala medier. Vad gäller mitt humör och vad det påverkas av är verkligen ett uppvaknande. Vissa dagar kan det kännas fullständigt meningslöst att stiga upp och gå till skolan, och när det är som värst känner jag bara en bottenlös sorg och oro inför något som kanske skulle kunna hända. Andra dagar går jag glatt till skolan, och även om jag är världens sämsta morgonmänniska lyckas jag till och med hålla mig koncentrerad.
Jag kan inte riktigt s

ätta fingret på vad det faktiskt är som gör att mitt humör skiftar så pass mycket som det gör, men däremot vet jag att jag ofta låter det gå ut över andra och att jag riktar ilskan jag känner under dåliga dagar, mot de som absolut inte har gjort något fel. En annan sak jag vet med säkerhet är att då de dagarna ska jag varken vistas på sociala medier eller läsa nyheter eller politik.
I samband med det nya året har jag då (cliché-alert) lagt upp några mål, eller snarare vad jag förväntar mig av mig själv under 2018. Inte några orealistiska mål gällande min kropp, som i slutändan bara skulle leda till en sämre bild av mig själv, utan mer ‘mindset’ mål som att köpa en yogamatta, check, och börja använda den, check. Även små vardagliga saker som att gå till skolan minst fyra dagar i veckan (på god väg), ta en kurs från tvåornas curriculum, check (rättare sagt, tre stycken), skära ner på (eller helst sluta äta) gluten, check, få en praktikplats (jobbar på det) och börja spara till en ny resa(#fattigstuderande). Som många säkert kan tycka efter att ha läst detta, så kräver jag rätt ofta rätt mycket av mig själv. Skillnaden nu då är att jag inte måste klara av alla dessa saker, och jag har insett att världen inte går under om jag inte gör det, MEN, att det är saker som kan motivera mig att stiga upp ur sängen och faktiskt gå till skolan, åtminstone fyra dagar i veckan.


 

Kategorier:

PERSONLIGT

2

Kommentarer

 • Ronja Strömvall

  11.01.2018 21:27 (12 månader sen)

  SÅ bra inlägg! Tror många (inklusive jag) känner igen sig. Heja dig <3

  • Jennifer Carp

   12.01.2018 10:01 (12 månader sen)

   Tack Ronja <3 Kraaam!


Skriv kommentar