Varför firar ni jul?

söndag 16 december 2018 - 09:29 | 6 Kommentarer

I år kommer jag att spendera julafton hemma i Canggu och kom att tänka på hur mycket jag uppskattar att inte behöva fira julen. Bali är ju en hinduistisk ö, och jag hoppas jag slipper behöva se på allt ‘krimskrams’ och julpynt överallt.

 

AfterlightImage 35


Egentligen finns det väl ingen orsak bakom varför jag inte gillar julen, men å andra sidan finns det heller ingen orsak för mig att gilla julen.

 

Jag har inte något jultrauma eller ett speciellt hat mot högtiden, och när jag var yngre älskade jag faktiskt, som så många andra, den materiella julen. Men nu när jag lever minimalistiskt och undviker onödiga materiella ting känner jag mest stress och en oundviklig konsumtionshets kring julen. Jag tycker inte särskilt mycket om traditionell julmat, och är dessutom vegan så kan knappt äta något av det som serveras. (I år ska jag äta sushi eller indiskt!) Jag hör inte ens till någon kyrka eller religion, och det är ju trots allt den egentliga orsaken bakom varför julen ens firas.

 

Har ni tips på hur man kan komma i julstämning, och ni som firar jul; varför?

Taggar:

Kategorier:

LIFESTYLE VARDAGLIGT

6

Kommentarer

 • Gun-May

  16.12.2018 09:55 (3 månader sen)

  Firar Inte jul,men älskar julpynt ala utegran å fönsterlampor...tycker synd om min ensamma mamma å fixar Julmat åt henne ifall ingen annan gör det! Har inga trauman från förr...men pga av barnlösheten tror jag (vet att jag gjort det) att jag byggt upp en agg mot Julspektaklet....samt att folk blir galna till jul ;) Men Jul kommer å julen går å gladast e väl jag :D Ha de gott Jennifer å Njut av ditt liv,precis som du vill ha det <3

  • Jennifer Carp

   18.12.2018 04:30 (3 månader sen)

   Nog är det ju en mysfaktor att ha mycket ljus kring sig i mörkret! Ha det så bra <3


 • Karolinas kaos

  16.12.2018 18:30 (3 månader sen)

  Jag älskar stämningen, maten, musiken och *myset*. Julklappar kunde jag också klara mig utan faktiskt. Men svårt att ge tips om man helt enkelt inte gillar julen överlag. Men liksom, att dricka glögg framför brasan med familj eller vänner måste ju vara det mysigaste som finns 😍

  • Jennifer Carp

   18.12.2018 04:32 (3 månader sen)

   Det låter ju mysigt nu när du säger det, men har ändå så svårt att komma i stämning om det makes sense? Känner mig som Grinchen 2.0 när jag försöker tycka om julen :D Kanske jag kan försöka hitta glögg på Bali och baka lussebullar typ :D


 • Bettina

  17.12.2018 14:07 (3 månader sen)

  Jag håller med dig på många vis kring tankarna om julen, bland annat religionen och presenterna. Orsaken att jag, dock, firar jul är för att jag vet att det är ett av två gånger i året då hela min familj är tillsammans. Vi äter god mat, ser på tv, minglar och diskuterar en massa. Jag uppskattar det något så enormt, så kommer alltid att fira jul pga. det.

  • Jennifer Carp

   18.12.2018 04:35 (3 månader sen)

   Vad fint att ni tar till vara på tiden tillsammans! Det är nog ändå en fin grej med julen - att folket får va lediga från jobb, skola och annat som lätt tar upp ens vardag. Det jag önskar är att det inte skulle ersättas med julstress och allt vad det innebär, utan att man skulle resonera som du gör - se det som en högtid för familjen.

   Hoppas ni får en fin jul!


Skriv kommentar