söndag 18 mars 2018 - 22:19

Veckan som gått

Hinner tyvärr inte mer än veckouppdateringar just nu. Och detta på grund av detta:

Måndag: 7-15 på praktiken. Shopping, matbutik samt jagar present till maken med barnen.

Tisdag: Överraskar maken med att ha en ledig dag (han trodde jag skulle iväg tidigt på praktik). Vi sjunger för den nya 40-åringen. Jag sköter markservicen, dvs sköter morgonsysslorna och skjutsar barnen till skolan. Städar huset, gör lite skoluppgifter, matbutik igen och försöker slappa lite däremellan och sen hjälper barnen med deras läxor när dom kommer hem. Kalasar lite när maken kommer hem från jobbet och efter en stund jagar skidpaket åt honom i butiker eftersom han fått pengar i gåva och skidor vill han ha.

Onsdag: Morgontur på praktiken (7-15) och kör lite tidigare därifrån för att hinna till jobbet 15-21.15.

Torsdag: Tanken var att köra barnen till skolan och sen köra till gymmet men sonen blev, väl framme vid skolan, helt ifrån sig. Storgrät och kände sig dålig. Skulle inte vara nåt men vi har haft det här problemet en hel del gånger förr och inte alltid veta om det är på allvara eller "låtsas", det här med att hellre vilja vara hemma även om han trivs och tycker om skolan. Så jag försökte pusha och sporra honom att gå, och även gräla, men han var orubblig. Nej, han var sjuk! Även om jag inte tyckte det verkade så. Vi har en regel här hemma; om man inte har feber eller spyr så far man till skolan. Givetvis håller vi koll om det känns som nåt annat men det är dessa regler vi kör med barnen så de vet vilka regler som gäller. Nå, det ringde in till skolan och jag hade inte lyckats övertala honom, han bara grät, så vi körde hem igen. Trots att jag körde i hemmagymmet direkt efter i frustration så blev det ändå ett rätt kort och najs pass. Och svärmor och svärfar körde 100 km för att vara barnvakt och jag kunde åka till kvällsskiftet på praktiken 12.30-20.30.

Fredag: Körde praktik igen 7-15 och fick åka tidigare och så jobb 15-21.15. (Sonen ok igen och for gladeligen till skolan denna dag...)

Lördag: Med nyinköpta skidor även för mig, makens ide med "delad glädje dubbel glädje", kunde äntligen hela familjen köra ett pass vid Botniahallen. Fina spår var det. Först ett varv alla gemensamt och sen körde jag och maken ett varv var ensamt också. Bara 5 km men väldigt backigt så man fick nog jobba rejält ändå. Underbart väder var det! Och så kvällskift på jobbet på det, 14.30-21.15.

(Och kuriosa: sonen plötsligt hög feber på kvällen, nära 39 grader... så där ser man. Inte lätt att veta som förälder hur mycket man ska pusha och när man behöver släppa på tyglarna. Stakin. Släpad med till skidbackarna och säkert rätt uselt skick på morgonen redan...Fast det var nog på kvällen han plötsligt började känna sig riktigt dålig. Lätt att vara efterklok och se alla tecknen sådär i efterhand... Inte ens så lätt för en blivande sjukskötare att se när egna barn är sjuka...)

marsskidningcollage

Söndag: Morgontur på jobbet 7.30-14 och så makens 40-årskalas kl 14. Jag hade släppt alla stresstankar om att jag borde baka eller städa huset före och överlåtit allting på maken som fixade allt (nå, frånsett bakningen, det köpte han från butiken). Jag behövde bara komma hem och kunde kalasa i lugn och ro. Efter att kalaset var slut hann maken köra till skidspåren och när han väl var hemma hann jag också iväg på ett pass bodycombat på gymmet. Toppenavslutning på en fullspäckad vecka. Men ändå ingen stressvecka. Trivs både på praktik och jobb och ju mer jag gör desto mer får jag gjort. Så "no hätä" med mig hörni!

Hur har er vecka varit? Redo för en ny?

 

söndag 11 mars 2018 - 10:24

Slalom

Igår åkte vi till Simpsiö som ligger knapp timmes bilfärd hemifrån. Äntligen en ledig dag för min del som både jobbar och kör praktik just nu så jag njöt till fullo. Perfekt väder egentligen, snöat hela dagen före och det låg precis på nollgränsen. Medan vi var där så föll det jättelätta fina snöflingor ner i backen och det var så stillsamt.

Barnen har aldrig åkt slalom tidigare och för oss vuxna var det nog ett tag sen sist, för mig dryga 20 år och för maken nästan 30 år sen sist, och han har dessutom bara stått på slalomskidor/snowboard en gång. När jag var barn och yngre så var vi ofta och åka slalom, varje säsong så långt jag kan minnas, och det var så roligt att vara tillbaka i backen igen. Dottern haffa tekniken direkt och hon åkte upp och ner självständigt och snabbt. Hon älskade verkligen det. Sonen fick kämpa några gånger i början. Han höll i min stav när backarna kändes för skrämmande och branta och jag plogade ner efter honom och bromsade farten. Efter 5 gånger i lätta backen sa han att han inte ville åka mer men vi mer eller mindre tvingade honom med en gång till och när han kom ner igen så log han och sa att nu fattade han knixen och efter det ville han också åka upp och ner tusen gånger. Vi for till och med i de brantare, större backarna, och det gick också som en dans. En väldigt lyckad dag var det och vi alla kom hem genomsvettiga och lyckliga!

simpsio

Vi hyrde utrustningen och på hemvägen började vi redan fundera ut vad säsongskort och slalomutrustning kostar för nästa säsong. Hur har ni andra gjort? Hyr ni alltid eller har ni köpt egen utrustning? Lönar sig väl att kolla loppisar!?

simpsio2

Så hur hade vi råd med detta då? TYKY-biljetter is the shit, säger jag bara! Med dem har vi faktiskt haft chans att göra saker som familj under dessa år som jag varit studerande. Vi satsar väldigt mycket på aktiviteter att göra tillsammans och tex det här och Tropiclandia har vi skött med TYKY-biljetter. Duudson Park var julklapp till barnen som vi äntligen kunde använda, sonen fick Hoplop- och Tropiclandia-biljetter till födelsedagen osv. På nåt vis lyckas vi göra mycket för lite pengar trots allt. Dubbellycka.

söndag 25 februari 2018 - 17:26

Angående vett och etikett i aktivitetsparker

Barnen fick till julklapp varsin biljett till Duudson Park i Seinäjoki, och det var först nu som vi hade tillfälle att åka dit och besöka parken. Det är alltså frågan om en inomhuspark, en all-aktivitetspark, som de finska kändisarna "Duudsonit" har startat. 

Helt roligt hade vi, trots våra flunssor, men vi var nog alla inställda på att parken var "lite mer". Mest roligt var väl trampolinen och att få hoppa i skumgummihavet. Jag tyckte bäst om de där häftiga kickbikesen som inte va kickbikes. Såna man sätter igång med att svänga från sida till sida och sedan får de upp en hujsig fart, man ska alltså inte sparka fart, så roligt! MEN vad kallar man dem?? Sonen berättade att de har såna i förskolan men han visste inte vad det heter. Glömde ju att ta foto på dem och har försökt googla dem utan lycka...

Så fick jag även svinga lite boboll igen och insåg att min träffsäkerhet var lika stark som i högstadiet/gymnasiet. Skulle va så kul att spela boboll igen! Månne det finns ett lag som spelar på skoj i vasatrakten?

Men utöver allt detta så var min tanke med detta blogginlägg att belysa hur sjukt stressad jag blir på såna här platser. Det är inte fel på platserna i sig utan mer människorna runt omkring. De som inte fattar det här med vett och etikett och hur man beter sig bland folk.

1. Det här med att folk inte kan städa undan efter sig. Det gäller både franskisar man strött runt halva bordet i restaurangen, som att inte bara hoppa av en trampbil i farten och lämna den mitt på planen för andra att köra rakt in i när man kommer bakomifrån. Så får man stiga upp ur sin trampbil och skuffa undan en annan för att komma vidare... Hur tänker folk!? Eller inte tänker... 

2. Ja, vi är ett kö-älskande folk men jag blir otroligt frustrerad när folk inte fattar att köa utan springer om lite här och var. Och var är föräldrarna igen en gång? Många som ser sina barn köra om  och INTE SÄGER ÅT sina barn... Huga!

3. Att stå i vägen. I trampolindelen så får man hoppa trampolin och sen landa mjukt i ett skumgummihav. Men många som inte verkar förstå att det står en hel bunt med folk efter dom, som också vill hoppa. Nä, där blir de och lallar i en evighet. Igen, en gång, var är föräldrarna som inte säger åt sina barn att flytta på sig...

Ja, och efter min rätt så nyutvecklade bacillskräck var ju detta ställe rena rama skräckhuset. Vi bidrog ju också till på den fronten med våra flunssor... Och mannen funderade på hur många löss han hade med sig hem efter detta (som också råkade vara en av de få bilderna jag tog från stället):

mikaelduudson

Hoppas det dröjer en tid nu igen tills nästa gång på liknande platser! Håller mig till utomhus resten av sportlovet!

lördag 24 februari 2018 - 11:31

Kallt!

Lite för kallt idag... -22 imorse. Jag håller mig inomhus och kurerar förkylningen med tröja och långkalsonger. Mysigast så.

kajsalangtar

Till och med katterna stannar helst inne idag. Brrr...

fredag 23 februari 2018 - 20:02

Sportlov- sportjobb!

Jaaaa!!! Överlevde de här tunga veckorna! Med både hälsan och psyket i behåll. Eller ja, nästan hälsan. Den andra flunssan för den här säsongen har däckat mig halvvägs iaf. Två dagar av nysande och rinnande näsa. Men är pigg och välmående trots det så tror inte den blir så långvarig den här heller. En vecka, eller veckor, av presentationer och grupparbeten är äntligen över! Sista tenten skrevs imorse, jiiihaaaa! Tror det inte kommer att vara så mycket fler tenter den här terminen. Sportlov, praktik och sen ett par kurser samt examensarbetet ska skrivas klart och framföras i maj. Thats it! Härligt!! Börjar redan se våren framför mig! Fåglarna hör jag nu, varenda en solig dag, sjunga så fint!

vinterlandskapnovember4

Men före allt detta så ska sportlovet firas i jobbets tecken. Även om jag jobbar hela veckan så ser jag bara framemot det. Ett jobb jag trivs med så bra och när man jobbar och kommer hem kan man koppla av. Inga arbeten som behöver skrivas in på sena timmen. Och resten av familjen har ledigt och är avslappnade (hoppas jag). Vi ska ta det lugnt imorgon och njuta av en ledig helg först. På söndag ska vi besöka Duudson Park i Seinäjoki och hoppas många andra sportlovsfirare firar lovet utomhus och inte där... Sen ska vi försöka hinna skida och skrinna så mycket som möjligt.

Vad ska ni hitta på? Och ni i södra Finland, vad har ni hittat på?

fredag 16 februari 2018 - 19:48

Funderat på att studera igen?

Har ni en dröm om att studera igen? Nåt helt nytt? Är äldre och inte har nåt studiestöd kvar att göra av med? Då ska ni se hit!

Jag kan inte säga att jag är nån expert men lite erfarenhet har jag efter att jag som snart 40-åring satte mig på skolbänken igen och skolade om mig till sjukskötare från barnträdgårdslärare, eller efter snart 15 år som närvårdare. Så jag ska försöka knåpa ihop lite tips som jag gärna skulle ha fått när jag tänkte på att börja studera igen.

1. Vet jag vad jag vill bli?

Det är kanske det första man borde veta. Oftast om man tänkt börja studera igen så vet man ju helt klart vad man "vill bli". Men det kan också vara att man inte trivs med sitt nuvarande yrke och vill nåt annat men man vet bara inte vad. Det lönar sig att kolla in alla skolors hemsidor i dina trakter. Maila kontaktpersonerna i skolorna och fråga om det är något man undrar. Och ställa sig frågan: Är det här något för mig?

2. Hur ska jag finansiera mina studier?

Det här området är ju nog det främsta skälet till att så många backar. Man har familj, barn, huslån, billån etc etc? Ensamstående? Jag är ju av den sorten att jag tänker att "det ordnar sig alltid" så jag är kanske inte alltid rätta personen att rådgöra i finansiella frågor men det är oftast lättare än man tror. Alternativen för oss som inte har studiestöd kvar (som ändå inte är så stor summa heller och inget att räkna med) är:

- mitt alternativ: Utbildningsfonden/Koulutusrahasto 

Visste först inte om detta alternativ och så fort jag hörde om det så bestämde jag mig direkt att köra. Utbildningsfonden kräver dock vissa saker. Det är alltså frågan om fullständigt vuxenutbildningsstöd. Tex måste du ha ett fast jobb. Här kan ni klicka på länken och läsa om kriterierna för att få det. Tyvärr har dessa stödmånader förkortats från och med förra året. Alla nya sökanden får stöd i 15 månader, jag får det lyckligtvis i 19 månader. Eller ja, fick. För nu är det slut och jag kör nu sista året på inga stöd alls. 

- ni kan också köra först öppna högskolan och beta av några kurser medan ni jobbar och SEN söker ni in och tar stöd från utbildningsfonden. Det klart bästa alternativet men är man ivrig som jag och aldrig skulle ha orkat vänta med att först söka in till öppna högskolan och betat av kurser där och sedan söka in fullständigt och ta resten och bli klar. Jag kör hellre rakt på och sen kämpar sista tiden istället. 

Under min tid som sjukskötarstuderande är det en del som kört med individuell studieplan, som redan kört en del kurser på öppna högskolan och sedan blivit klara före mig. Att se andra, som börjat samtidigt som mig men sen racat förbi, kört om, medan man snällt betat av en kurs i gången, ja det har känts jobbigt. MEN det som har gett mig otroligt mycket sen istället är KLASSEN. Att som äldre och dessutom rätt nyinflyttad och inte har så många rötter här ännu så har det gett mig otroligt mycket att få vara en del i en klass som är så otroligt fin. Jag tycker att vi har en bra gemenskap i klassen, vi trivs med varandra och hjälper varandra komma framåt, och lär oss av varandra. Skulle jag varit i öppna högskolan och sen kommit in i skolan och kört mitt eget race så skulle jag inte ha fått den här gemenskapen. Jag har lärt känna så otroligt många och fått vänner för livet. Såna jag troligen också kommer att jobba med i framtiden. Så jag är otroligt lycklig ändå, även om det nu är kämpigt sista året. Det här var klart bästa alternativet för mig!

- sen finns alternativ också att köra kvällsstudier, eller flerformsstudier. Lönar sig att kolla upp vad skolorna erbjuder för alternativ. Speciellt för äldre studeranden.

- jobba samtidigt? Det alternativet finns alltid. Om man inte har rätt till nå stöd och verkligen vill studera nåt så go for it! Under min studietid har jag stött på en del som jobbat samtidigt. Kanske inte hela 3,5 år men etappvis. Kanske skolan kan ordna individuell studieplan så det passar en? Kanske man kan ta tjänsteledigt etappvis från jobbet sitt? Först jobba och spara ihop så mycket man kan? Sen börjar man studera och tar tjänsteledigt enbart de jobbigaste tentperioderna och praktikperioderna. Kanske man kan hoppa in på jobbet ändå fastän man har tjänsteledigt (så har jag gjort). Och så jobbar man igen där emellan.

Så det finns ju några alternativ om man verkligen, verkligen vill nåt. Och de jobbiga perioderna är ju inte för eviga.

Detta lilla är vad jag kunde tipsa er om. Hoppas det hjälpte någon att reda ut sina tankar. Snart är det dags för skolornas gemensamma ansökan. Är det nåt ni verkligen drömt om att bli så säger jag KÖR! Ja, det kan vara kämpigt emellanåt men studietiden har gått fort och relativt smärtfritt ändå. Har ni andra tips så lägg dem gärna med i kommentarerna! 

Har ni tänkt söka i vår? 

Här kan ni klicka på länk till studieinfo.fi för att få mer info om studier och den gemensamma elevansökan som sker i mars

vardklader

Lycka till!!

lördag 10 februari 2018 - 19:27

Om dagarna som kommer och går

Tänkte skriva ner lite och berätta hur mina dagar ser ut just nu så ni förstår tystnaden här på bloggen. För livet far med fart för tillfället. Men perioden är kort och det håller mig flytande. Allt är övergående och inget för evigt.

finastefrassen

Förra helgen jobbade jag lördagen. Söndag fick jag slappa lite och hann med en timmes combatpass på gymmet. 

måndag var det barnpraktik i skolan hela dagen. Tisdag var det tänkt att äntligen ha tid på mig att skriva på slutarbetet, och alla de tusen uppgifterna, men typiskt nog så blir ju barnen sjuka och jag servade dem mellan varven under hela dagen. Först till eftermiddagen hade jag ro att sätta igång med skrivuppgifterna och fick faktiskt flyt och fortsatte hela kvällen lång. Fick analysdelen skriven och var så nöjd. Dessa dagar hade vi också lämnat in ett grupparbetet som varit klart en tid redan och även jobbat på en annat grupparbete. 

onsdagen var det skola 8-16 ungefär och efter det körde jag snabbt som attan till jobbet och jobbade ett kvällsskift. Torsdagen var det först ett hemmagympass på morgonen och sedan var det skola hela långa dagen igen och så kom mina föräldrar från södra Finland och anlände passligt hos oss efter skolan. Umgänge, matbutikshandling och fix inför morgondagens kalas. På fredag körde jag barnen till skolan och förberedde mig för en praktisk tent i klinisk bedömning och när den var klar och framförd i skolan körde jag hem och började förbereda för första kalaset, släktkalaset, som ägde rum samma dag. Idag, lördag, fyllde sonen 8 år och blev väckt med sång och presenter, mina föräldrar åkte hemåt igen efter frukosten och kompiskalaset med 7 killkompisar ägde rum.

Nu efteråt har jag bara pustat ut och slappat (kört barnen till BR där sonen handlat för sina födelsedagspengar), väntat och hoppats på att jobb skulle ringas in men det verkar som att jag får fortsätta ta det lugnt ikväll.

Ikväll  ska jag ta vara på den lugna kvällen och vila extra mycket (och jobba med lite skoluppgifter). Nästa vecka i skolan, måndag, har vi barnpraktik igen och tisdag en presentation. Onsdag ska ett grupparbete vara gjord, torsdag en annan presentation framföras och fredag gruppdiskussioner. Veckan efter det är det igen dags för en till presentation, en tent i barnsjukdomar, en undersökning i kvantitativa metoder ska vara gjord och skriven och sedan har vi mellansemi där vi före ska lämna in vårt examensarbete så långt vi har kommit på det och sedan diskutera arbetet med examinatorn. Och däremellan hoppas jag även på flera kvällsskift på jobbet.

SEN ska jag njuta av ett sportlov fylld med enbart jobb. Det ni! Vilken lättnad att få koncentrera sig på en sak i taget! Plus att jag igen får arbeta som sjukskötare. Det kommer vara så skönt att inte behöva tänka på skrivarbeten en tid framöver (eller nåja, examensarbetet ska ju skrivas klart och det är en hel del kvar ännu, det ska framföras i maj). Efter sportlovet blir det praktik 5 veckor framåt!

Tur så har jag gjort/förberett de flesta arbeten i tid så känner mig inte nämnvärt stressad även om det på kalendern ser ut att vara alltför mycket just nu. Magen har känt av stressen men inte huvudet. Bra planering är faktiskt A och O för att inte däcka under helt som studerande. Speciellt då man har jobb och familj/barn att tänka på också.

jagaugustiigen17

Önskar er en skön lördagskväll!

måndag 29 januari 2018 - 20:00

Mikael svarar

Nu firar vi att mannen äntligen är så gott som helt återställd och varit tillbaka på jobb igen efter dryg månad hemma ungefär. Då jag tagit hand om honom och familjen i en månad så får han tacka mig genom att svara på några frågor, som handlar om mig. Haha. Bra med fokusering på mig nu efter den tunga månaden. Så denna gång får Mikael gästblogga. Har sett dessa frågor cirkulera på en mängd olika bloggar så nu får ni läsa om mig genom hans ögon.

1. Hur träffades ni?

På krogen. Madisson i Jeppis. 

 

2. Hon sitter framför teven, vad tittar hon på?

Just nu "The Crown". 

 

3. Hurdan musik lyssnar hon helst på?

Allt från Hole till nyare musik.

 

4. Vilken är hennes sämsta egenskap?

Dålig att lyssna. Hör helt enkelt inte att man säger nåt.

 

5. Vem är hennes bästa vänner?

Hennes barndomsvänner är nog dom som står henne närmast. 

 

6. Nämn något du brukar göra som hon inte tycker om?

Plockar i diskmaskinen på "fel" sätt

 

7. Hur går hon klädd hemma?

Mjukisbyxor och tröja

 

8. Beskriv henne med tre ord.

Spontan, glad och passionerad

jagomikael

 9. Berätta något om henne som de flesta inte vet.

Gammal punkare som levde röjarliv i tonåren.

 

10. Vad brukar ni oftast gräla om?

Pengar.

 

11. Vad är hon bra på?

Att lära sig nya saker.

 

12. Vad är hon dålig på?

Att upprätthålla motivationen för nåt som tar lång tid.

 

13. Nämn några saker som gör henne glad?

Resor. Behöver bara vara över kommungränsen så lyser hon upp.

 

14. Hurdan är hon som fru?

Den bästa tänkbara.

 

15. Hur ser er framtid ut?

Tillsammans stannar vi säkert, men var vi bor och vad vi gör vet man aldrig. Vi byter gärna vardag med jämna mellanrum, och nu är det ganska länge sen sist.

 

måndag 29 januari 2018 - 19:00

Två löpartips i vinterkylan

Jag har två tips för er såhär i vinterkylan. Två saker som har underlättat min löpning under vinterhalvåret avsevärt. Om jag frångår köpet av icebugsen då. Då skulle jag ha tre tips, för icebugsen har nog varit en livräddare, eller ska vi säga lemräddare denna vinter.

Tips 1:

Denna mössa

mosstipsmosstips2Som ni ser har den en öppning baktill för hästsvansen. Har tidigare kört med en buff upp över huvudet men då har den varit öppen upptill. Har jag en vanlig mössa så är mitt tjocka hår i vägen och svansen knölar sig konstigt nere vid halsen, eller så lyfter svansen hela mössan under hela löparrundan och släpper igenom kall luft vid öronen. Ibland har jag haft håret löst för att slippa knölen men det är inte heller ultimat. Så när jag hittade mössan jag suktat efter, från Kari Traa, på specialpris vid XXL så hamnade den genast hos mig och på mitt huvud. Inte varit missnöjd en gång över det köpet.

Tips 2:

shortstips

Kör på med shorts ovanpå löpartajtsen. Om ni, som jag, alltid fryser om baken och springer med en stor isklump där bak, så har detta hjälpt mig i alla fall. Lite varmare om baken och man slipper komma hem med isklumpar till kroppsdelar. 

måndag 29 januari 2018 - 13:03

Om att uppskatta hälsa

januarilandskap4

 

"För att uppskatta hälsa måste man ha mött sjukdom".

Detta är något som bland annat Katie Eriksson skrivit om men säkert även andra. Katie Eriksson kan man väl kalla kort "vårdprofessor" och har skrivit många böcker om hälsa och lidanden. Hon är den teoretikern jag går efter i mitt examensarbete om bältros. Om lidanden i sjukdom och i vården etc.

Men tanken här med första frasen vara att skriva om att många inte uppskattar sin hälsa förrän man varit sjuk. Människor som aldrig varit sjuka förstår inte riktigt hur otroligt skönt det är att vara frisk. Eller? Ni vet, alla som haft magsjuka, det bästa efter att den dragit förbi är ju att kunna äta igen, och ALL mat smakar ju så förbaskat gott?!? Eller någon som haft en brutet ben och får bort gipset tycker det är så otroligt skönt att slippa det och är tacksam över att få röra på sig igen!?

Jag, som reumatiker, har haft inflammationer lite överallt i alla leder. Jag är så oerhört tacksam över att kunna röra mig utan smärta. Och röra mig överhuvudtaget. När jag var yngre och innan jag fick medicinering så kunde jag inte röra mina armar, jag hade inflammationer i armbågarna och försökte jag raka på armarna så var det knivskarp smärta. Känslan efter medicinering och när jag kunde raka på armarna igen var obeskrivlig och jag minns denna känsla än, tydlig och klar, även om det var för ca 18 år sedan. Jag uppskattar högt min hälsa varenda dag.

Jag har skrivit i tidigare inlägg om min man som varit sjuk och ni kan gissa vad han gjort den senaste tiden när han har kunnat röra sig igen... Jo, han har varit ut och sprungit, varenda en dag... Jag har haft flunssa och varit rätt däckad i nån vecka. Men nu då jag också känt mig frisk igen så har jag också sprungit varenda dag.

januarilandskap

 

Idag var planen att ha en full skoldag med ny kursstart. Men så fick vi meddelande på morgonen om att läraren var sjuk och därav fick jag plötsligt en hel dag ledigt istället. Det tog jag tillvara med att skriva på slutarbetet samt att pausa och ta mig ut och springa däremellan. Sånt underbart vinterlandskap där ute idag när solen tittade fram. Kallt och sol, inget slår den kombinationen när det gäller vackra vyer. Sköt om er därute!!

januarilopning