Dagens citat

torsdag 20 april 2017 - 15:49 | 0 Kommentarer

"Ju mer man lär sig desto mer förstår man hur lite man egentligen vet"

 

Quote by me, men säkert är det någon klok som sagt samma tidigare...

Är det därför som kloka människor är ganska tysta av sig? Tex barn är ju väldigt bra på att berätta åt alla allt de vet. Men med åren tystnar man mer och mer desto mer man inser hur mycket kunskap det finns i världen. Och vissa vuxna har aldrig lärt sig att lyssna på folk utan älskar fortfarande bara att berätta åt alla allt de vet... Såna här funderingar går jag och funderar på en torsdag.

hemmastrandenfrostmorgon

I skolan på lektioner är jag ganska aktiv. Man blir ju bedömd samt lärarna vill ju gärna veta om vi lär oss nånting överhuvudtaget. Man vet också vad som förväntas av en på förhand. Och jag brukar kunna svara på deras frågor. Under praktiken känns det dock som att läkarna (oftast läkare som frågat mig, har inte stött på korsförhör av sjukskötare än) prickar in precis det man inte vet när de ställer frågor... Varför är det så? Eller får jag blackout? Har ännu inte kunnat svara vettigt när de frågar...

Men om vi ser nånting positivt med det så lär man sig ju faktiskt av det också. Jag kommer att komma ihåg för resten av mitt liv allt vad som frågats av mig under praktiken. Och vad jag borde ha svarat.  Jag såg ju till att läsa på och kunna svara ordentligt om jag blir frågad samma sak nångång igen. Så det är ju positivt. Skulle ingen bry sig om mig och aldrig fråga mig nåt så skulle jag inte lära mig så mycket heller. Och viktigaste med ett sjukskötaryrke är inte att kunna göra alla procedurer och ingrepp, det lär alla sig bara man får öva, utan man ska förstå varför de görs, vad det leder till,  vad som kan gå tokigt och vad man bör göra för att det inte ska gå tokigt. Jag har alltid haft respekt för vårdyrket men om alla bara skulle förstå hur kloka alla sjukskötare är och hur mycket de kan och vet, hur mycket de MÅSTE veta!! Speciellt de specialistskötare som jag haft lyckan att praktisera med. Visst finns det, som inom alla branscher, folk som inte riktigt bryr sig eller är intresserad av yrket på riktigt, och därav inte besitter så stor kunskap men de allra flesta är riktiga Einsteins inom sitt område. Både kunniga och fina personligheter.

Så det så! Hav lite mer förtroende för vårdare efter att ni läst detta! Over and out!

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.