Det där sötsuget

måndag 11 september 2017 - 11:49 | 2 Kommentarer

Varför ska det där sötsuget va så förbenat starkt!? Jag har ju varit rökare och hade inga som helst problem att sluta. Det var bara att bestämma sig och vips, var man fri. Typ. Visst, det hjälpte ju till att det egentligen smakade riktigt skit och man luktade skunk evigheter efter och så vidare. Riktigt lika är det ju inte om man äter socker. Man luktar ju (oftast) inte skunk efteråt och man äter ju goda saker så därför äter man ju det igen, och igen, och igen och mera. Alla endorfiner frisätts och hjärnan belönar dig och så vidare.

Och alla äter ju, så väldigt svårt att undvika det! Det finns inga skilda godisautomater i butiken (som cigarettautomaten) där man måste fråga dem i kassan vilket märke man vill ha och vilken nummer man ska trycka på och vips, kommer det på bandet en Snickers. Typ. Varför kan det inte vara så? Borde vara förbjudet att göra godisreklam eller ha dem synligt i hyllorna... Tycker jag iaf just nu.

Dessa fyra veckor får jag verkligen stålsätta mig att ens vistas i en butik. Utan att jag vet om det så kommer jag ut med en Pätkis eller Snickers... Det är som om min hjärna slutar fungera när den ser choklad, eller bakelse. Det är här som det där dåliga omdömet kommer och viskar i mitt öra "jamen, du är ju VÄRD en liten bit. Liiiiten bit bara, det klarar du, och sen imorgon kämpar du igen...". Jag är jättebra på att övertala mig själv. Och många gånger kommer jag ut ur butiken med nåt gott fast jag bara för nån nån timme sen lovat hålla mig... Eller så bakar jag nåt gott och intalar mig själv och att barnen nog borde få lite gott iaf (fast det egentligen är till mig)...

Borde ju avstå sockret helt och hållet egentligen, och aldrig mer äta, men just nu klarar jag inte av att tänka mig att jag ALDRIG mer skulle få äta nåt gott. Håller mig än så länge till mina 4 veckor. Håll verkligen tummarna nu!!

Jag heter Jessica och jag är sockerberoende.

hostpromenad

Kategorier:

Allmänt prat Jag Kostprat

2

Kommentarer

 • Tanja

  12.09.2017 20:34 (6 månader sen)

  Ja usch för beroenden. Jag och maken har slutat snusa för en månad sen. Som resultat visar vågen på +5kg för båda, allt gott har farit ner för att bedöva behovet av snus. Men nu så, byxorna spänner så nu borde vi också skippa allt "gott" som godis, glass, chips och dipp. Snuset slapp vi ju, så visst ska vi slippa dedär kilona också!

  • Jessica

   13.09.2017 08:15 (6 månader sen)

   Jobbigt då en sak kommer till för att man slutar med nåt annat. Strongt jobbat att sluta snusa. Maken slutade också med det för par år (?) sen och säger ännu att han behöver påminnas varför han sluta för att inte börja igen... Så lycka till i fortsättningen! Det klarar ni fint! Det är ju dessutom bra då ni båda strävar efter samma.


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.