En hel massa pepp!

måndag 7 augusti 2017 - 11:49 | 2 Kommentarer

De här veckolistorna på Sevendays-sajten. Försöker nästan varje vecka fylla i dom. Börjar på, men så kommer livet emellan och så inser jag när jag har tid att den listan har varit och farit redan och en ny kommit in... Men idag, hörni. Sidu, nu ska jag vara i tid!

Pepplistan!! Passande namn. Är så peppad inför hösten. Står i startblocket och sutar gummi redan, som om jag vore en bil, och väntar på grönt.

Tre saker som får mig på extra bra humör:

Musik (alltid), mörk choklad och en biltur (älskar att sitta i rullande fordon och åka förbi landskap).

En person som är extra peppig:

Här måste jag säga min mamma. Det var nån klok människa som berättade att det finns olika personer för allt. Att en och samma människa inte kan fylla alla karaktärsdrag man behöver i olika skeden av livet. Man har en i sin närhet som är tröstande, en som är peppande, en som tar emot dig när du faller och en som lyfter dig högre och högre när du är på väg upp. Man kan inte förvänta sig att en och samma människa klarar av alla typer och så beror det också på vilka sorters människor man behöver i sin närvaro mest av tiden. Och olika personer har olika funktioner i olika tider av livet. Livet är ju som en berg och dalbana och vi behöver kanske en person när man har det som sämst och nån annan när det är som bäst. Vissa är bra på att peppa och vissa är bra på att deppa, lite sådär i hårda drag.

Min mamma är världsbäst på att peppa! Känner man sig lite nere och verkligen inte känner sig för att lägga sig ner och gråta utan bara vill lyftas, få råd hur man kunde göra det bättre, då ska man ringa min mamma! Hon är duktig på att hitta lösningar eller går runt problemet och göra det bättre. Man känner sig alltid upplyft efter ett samtal med henne när man känt sig stressad eller låst.

En perfekt morgon betyder:

Sovmorgon!! Jag behöver massor av sömn. Säkert ligger det nåt med min sjukdom/sjukdomar där i bakgrunden, men jag är nog den som frivilligt går tidigt och lägger mig om kvällarna för att sängen är så skön och också den som sover överdrivet längst om morgnarna. (Jag vill knappt erkänna att jag sovit till 11 nu de närmsta dagarna. Eller okej, barnen har väckt mig lite över 9 lugnt och försiktigt och jag har legat och dragit mig i sängen till 11, surfat/spelat på telefonen och chattat med andra). Det är perfekta morgnar det! 

Det här gör jag när jag är på dåligt humör:

Tränar. Helt klart. Vet att humöret vänder rätt fort då. Eller lyssnar på musik. Eller sover/tupplurar/powernappar.

Tre saker jag är extra tacksam över idag:

Barnen (med tanke på att det inte alls var så självklart för mig iom min sjukdom att jag alls skulle kunna skaffa barn).

Möjligheten att få om-utbilda sig som vuxen, till det man vill göra i resten av sitt liv (både det att jag klarat av det så galant plus att ha en familj som verkligen sett till att detta varit/är möjligt).

Min man (är galet tacksam över att ha hittat den bästa maken som finns på jorden, som jag älskar så otroligt mycket och att jag känner att han också älskar mig, varje dag)

En pepplåt:

-

Det här tycker jag om med mig själv:

Jag är rätt modig kanske. Inte modig som att våga hoppa bungyjump utan modig att våga förändra sitt liv/sig själv. Är det något jag känner att jag behöver/ska göra så gör jag det. Jag älskar att pröva nya saker och är rätt bra på att aldrig köra fast/känna mig låst. Jag hittar alltid utvägar och är en överlevare på det sättet. Pga av detta karaktärsdraget kan man tycka att jag skulle vara rätt energisk och "bullrig" men jag tror att de flesta uppfattar mig ändå som rätt lugn trots en sprudlande energi. Positivism is my middle name.

En person jag vill skicka extra pepp åt:

Det är några, men vill inte outa sånt här. Skickar pepp privat istället!

jagspetember

Livet går upp och ner, och det brukar vända när man minst anar det! Just hang in there!

Önskar er en massa pepp inför hösten, oberoende om man gör nåt nytt eller gammalt. Gör det bästa av just ER situation!

Kategorier:

Allmänt prat Jag

2

Kommentarer

 • Maria

  07.08.2017 11:58 (4 månader sen)

  Härligt Jessica! När man läser din blogg blir man verkligen peppad :) du sprider positiv energi, även när man träffar dig! Du har säkert ärvt det anlaget av din mamma <3 önskar dig en fartfylld höst!

  • Jessica

   07.08.2017 13:03 (4 månader sen)

   Åh, tack du fina Maria! Alltid lika peppig och med positiv energi du med! <3


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.