Ingen löpare

lördag 8 april 2017 - 22:22 | 2 Kommentarer

Sprang idag igen. Även om jag springer mycket så känner jag mig inte som en löpare. Läste nånstans att Paolo Roberto sagt "klär du dig i löparkläder och springer så är du en löpare". Punkt. Men jag har ändå svårt att klassa mig som en löpare. Just nu upplever jag löpningen tung, flåsig och jobbig men känslan under ett pass är ändå skönt trots allt detta. Det är frihet, frisk luft och bra musik i öronen. Känns det jobbigt så går jag, och det är rätt ofta nuförtiden. Men idag drog jag även intervaller där emellan och fick både pulsen upp och svetten rann.

Men jag har nog svårt med flåset. Konditionen är sämre än under min "topplöparkarriär" för 15 år sedan pga mindre löpning, mer fett på kroppen och förhoppningsvis också större muskler. Men oavsett hur mycket jag verkar springa nuförtiden så flåsar jag inte mindre och innan jag blir riktigt varm i kroppen är det otroligt jobbigt. Och så spökar min hallux valgus-tå däremellan också. Hade tanken på att köra wolfrace i år igen med teamet mitt, men jag backade undan nu och känner mig lättad efter beslutet. Skulle va superkul att köra det igen men jag njuter nog mer att ränna omkring i skogen här runtomkring just nu! Ska sakta men säkert bygga upp uthålligheten och konditionen igen!

lopningaprillopningapril2lopningapril3

 

Kommentarer

 • Aidai

  10.04.2017 11:07 (8 månader sen)

  Fastnade för din rubrik "Ingen löpare" och fick lite pepp när jag läste din text. Har anmält mig till Energyrun i Vasa och verkligen INTE kommit igång med löpningen. Känns tungt och jobbigt! Men, om du kämpar på trots att det känns jobbigt med flåset ska väl jag göra det också! :) Ha en fin vecka!

  • Jessica

   10.04.2017 16:55 (8 månader sen)

   Åh, va härligt att jag lyckades peppa lite fastän inlägget inte kändes så pepp. Men det är nog det som är så roligt med löpning, att även om det känns tungt många gånger så är det nog ändå så härligt ändå. Och motionslopp brukar va väldigt mycket pepp! Att springa med så många andra är nog så roligt, oavsett hurdan kondition man har. Dock när jag gjort så många såna lopp redan så börjar det bli lite mer tävlingsinriktat så då är flåset bara "i vägen" känns det som. Stort lycka till vid Energyrun och ha det så jättekul!!


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.