Instagramfunderingar

tisdag 7 november 2017 - 19:59 | 2 Kommentarer

Om ni har instagram, har ni privat eller öppet för alla?

Är ni generösa med likes?

Följer ni alla för evigt eller avföljer ni om ni tröttnar?

Lite nyfiken på andras instagramtänk. Berätta gärna hur ni tänker kring dessa frågor.

instagramfeed

Jag har alltid haft öppet instagram. Gillar inte när folk har stängda konton i och med att man inte vet "vad man får". Men, för några månader sen la jag mitt konto till privat. Mest för att jag tyckte att jag hade lagt upp lite fler bilder på barnen den senaste tiden, och i och med att dottern fick lov att skaffa eget instagramkonto. Men så blev det tråkigt. Intresset att hashtagga dog, det var ju ingen vits med det då, och så kände jag till min egen "ilska" över andras stängda instafeeds. Så jag öppnade det igen.

Jag är ganska ombytlig på instagram. Jag kan följa och sen tröttna och så efter en tid kanske nyfikenheten väcks igen eller annat intresse tagit fart igen och så följer jag samma person än en gång och it goes on and on i samma cirkel. Det är aldrig personligt ifall jag avföljer, men jag känner heller aldrig att jag måste fortsätta följa någon "bara för att vara nice". Det samma gäller mina följare. Jag förstår att någon tröttnar om jag lägger upp mycket tränarbilder och man inte alls är intresserad av sånt och avföljer. Och sen börjar följa igen efter en tid om man märker att jag har mycket kattbilder och det gillar man att se. Samma gäller för mig om det kommer tusen bilder på någons barn. Typ. Då avföljer jag inte för att jag inte gillar personen i fråga och inte heller för att jag inte tycker barnen är härliga men mitt intresse ligger kanske inte just nu på att enbart se en massa barnbilder. Men känner jag personen privat och de lägger dessutom upp annat däremellan så gillar jag det. Gillar barnbilder också, men inte bara såna bilder. 

Sen har vi den här eviga frågan, gilla eller ej? Gilla mycket eller vara sparsam?

Det här är en fråga jag jag går igång på. Jag är sån som går igång på väldigt mycket. Mig får man med i nästan allt och att pröva på nytt eller se en ny stad med barnögon, det är "wow" hit och dit när jag är på ny plats eller med nya människor. Jag skulle inte säga att jag är så blåögd (fast jag är) eller lättflörtad men jag gillar det mesta. Jag är bra på att se det fina i mycket. Lite lika är jag på instagram. Jag gillar bilder till höger och vänster. Visst, det ska vara snygga bilder eller ha en point. Många som jag följer får likes av mig nästan varenda gång. Jag menar, jag följer ju dem för att jag endera känner dem, delar samma intresse, område eller för att jag tycker de tar snygga bilder. Så varför inte gilla?? Som om det skulle bli inflation på det?

Jag gillar att folk gillar mina bilder, det gör väl alla. Det är väl orsaken varför man har instagram, för att dela med sig av sitt liv. För att ta fina bilder ur livet. För att man är intresserad av foto. Inte sitter jag hemma och tänker att "nä, nu gillar hon IGEN min bild. Att hon alltid ska gilla mina bilder"... Så tänker väl ingen? Varför kan man inte gilla då? Det finns människor som aldrig gillar ens bilder. Och då funderar man ju nog varför hen följer en. Bara för att hålla koll på en? Man kan få en gillning per ÅR... Mera kärlek till folket! Det är aldrig skadligt att gilla för mycket.

Vad gillar ni på instagram och vad gillar ni inte? Följer ni endast konton med ett specifikt intresse eller följer ni folk med "gott och blandat"-konto?

Jag har försökt följa folk med ett specifikt intresse men jag tröttnar rätt fort då. Har följt tränarkonton eller fina naturlandskapkonton men även om det är jättesnyggt gjort och jag delar samma intresse så tröttnar jag. Jag gillar gott och blandat. Att bli lite omskakad och överraskad. Jag gillar konton som inte är alltför välpolerade och där man får se det vardagliga livet. Både ups and downs.

Här har ni en bild på dagens up i alla fall. Härligt väder idag och min kropp mår toppen. Mitt konto går  under namnet jessicanybacka. Följ så gärna och meddela gärna era tips! Söker ständigt nya att följa.

novemberjag

Taggar:

Kategorier:

Allmänt prat Jag

2

Kommentarer

 • tidstjuven

  07.11.2017 23:05 (5 månader sen)

  Mitt instagramintresse går i perioder. Under det gångna året har jag lagt upp extremt få bilder i mitt flöde, för jag har övergått från att sätta upp vardagsbilder i flödet till att sätta dem på min story. Istället försöker jag hålla en lite högre kvalitet på själva flödet, men det har slutat med att jag tappat intresset för att ladda upp bilder där. Jag känner också rätt ofta att det blir lite för likt bloggen.

  • Jessica

   08.11.2017 08:10 (5 månader sen)

   Jo, känner lite lika med bloggen och instagram. Nu fokuserar min blogg på mycket annat istället för det vardagliga så nu tycker jag att instagram kompletterar sånt som bloggen inte tar upp, så just nu funkar det "samarbetet" bra för mig. Men förstår att det lätt blir dubbelt upp. Instastories älskar jag. Jag lägger nog upp kanske lika mycket i flödet ändå men det blir ännu fler iom instastories. Och så gillar jag att skrolla igenom andras stories. Känns som att man får en bättre inblick i vardagen genom den.


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.