Min finaste dotter

lördag 23 december 2017 - 09:42 | 0 Kommentarer

Tänkte på dottern igår. Eller ja, tänker ju på henne alla dagar men igår tänkte jag på henne extra mycket.

Hon är så fin min dotter. Det här året har hon verkligen visat vad ordet omtanke betyder. Ständigt mån om alla. Fast så har hon alltid varit. Hon som liten ville höra om och om igen sången "Ekorrn satt i granen" och började storgråta varje gång vi kom till "fick hon höra barnen" för då visste hon att ekorren snart skulle skada sig, och då tyckte hon så synd om honom. Och hon ville höra sången hela tiden, och jag frågade "Vill du verkligen det, då du blir så ledsen?". Men jo, det ville hon. Kanske hon ville hon höra ifall sången har en annan tvist nångång... 

På våren detta år skulle klasskamraterna rösta fram två stycken i klassen som nästa termin, alltså nu på hösten och nästa vår, skulle fungera som "kamratstödjare". Det var nytt projekt i skolan som president Niinistö hade gett pengar till för att eliminera mobbning i skolor, kanske hörde till "Kiva skola" som många skolor har. Förra våren röstade alltså alla som skulle börja 4:an, 5:an och 6:an i klasserna för två kamratstödjare. Dottern började 4:an nu på hösten och blev alltså vald av sina klasskamrater. Det här var dessutom ett projekt som hon ville bli vald till. Det var något hon kände att hon brann för. Under denna första termin har kamratstödjarna sen, med dessa pengar, haft träffar tillsammans och planerat vad de kan göra. De brukar vissa raster dra igång lekar där alla, eller den som vill, får vara med. De har också införskaffat redskap, tex bollar och styltor och annat som alla får komma och hämta ut på rasterna så alla har nåt att göra. De brukar också gå omkring på rasterna och titta att ingen är ensam och, ifall de är, fråga om de vill göra nåt. Och så har de tittat på antimobbningsvideor. Jag tycker det är ett väldigt viktigt projekt.

Och en till sak som dottern visat på sån fin omtanke och kreativitet. Detta år köpte vi bara färdiga julkalendrar åt barnen och på grund av det blev det två stycken gamla julkalendrar av tyg tomma i en påse på golvet. De behövdes inte. Plötsligt en dag kom hon med dem, en julkalender åt mig och en åt pappa, där hon hade skrivit omtänksamma lappar, en lapp för var dag. Så varje dag har jag och maken fått läsa fina kommentarer om oss, som tex "Du är bra på att laga mat" och "Du är fin" samt "Du är stark". Alla rader skrivna enkom för mig. Tänk vilken fin gest alltså! Jag blir så rörd när jag tänker på att hon suttit ner och tänkt ut en fin sak om mig för varje dag. Och lite dåligt samvete över att jag inte kom på det före. För det är hon värd, min dotter. Mitt nyårslöfte för i år är att säga en fin sak till mina barn varje dag. För visst säger vi positiva saker till varann ofta men på sistone i all stress så har vi inte riktigt gjort det. Min dotter inspirerar mig och är så omtänksam, så genuint snäll. Jag älskar henne så otroligt mycket!

carpellaaugusti4

Kategorier:

Hem och familj

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.