Prinsessan på ärten

fredag 22 september 2017 - 20:16 | 4 Kommentarer

prinsessapaarten

Pyttesmå sandkorn i sängen, eller annat skräp, och min natt är förstörd. Man kan nästan inte se det med blotta ögat men när man ligger där i sängen och vänder och vrider sig så känner man kornet plötsligt i låren (eller ryggen, axeln etc).

Varje kväll, förrän jag lägger mig så "sopar" jag sängen med händerna. Min sida (orkar ju inte sopa hela sängen heller...) enbart. Min mans sida lämnar jag oftast för jag vet att han kan sova fast på en bädd av granris utan att bry sig. Före jag lägger upp fötterna putsar jag också av dem ifall det råkar komma nåt skräp med dem i sängen. Men trots allt detta jobb så råkar det ändå ibland komma nåt skräp som leder till en skräp-natt. Säkert kommer det skräp från makens sida eller så är det katterna som är boven.

Ett riktigt i-lands problem detta, jag vet... Och prinsessa-på-ärten-varning. Ta det med ro. Men varje gång jag sett på denna saga, eller läst, med barnen så har jag nickat igenkännande. Jag skulle också känna en ärta under 10 tjocka madrasser... Finns det nån medsyster därute som nickar igenkännande åt mitt dilemma?

Som vårdare har jag stött på detta problem med många äldre iaf. Många vårdare kan sucka och stöna över att behöva putsa eller fixa lakanskanter släta före sänggående, men jag gör det utan att knussla, just av den orsaken att jag vet hur jobbigt det är med nåt som skaver under natten. Och iom så många äldre som inte ens har förmågan att röra på sig i sängen under natten, så är det extra viktigt med skräpfri säng!

Tummen upp för städat hem och rena lakan i sängen! Skön fredagskväll till er alla, prinsessor och "normalt folk"! *blinkblink

morgonsangjag

Kategorier:

Hem och familj Jag

4

Kommentarer

 • Kitty

  23.09.2017 23:46 (4 månader sen)

  Haha, jag gör precis lika!! Går inte att sova med sandkorn i sängen! En morgon då jag vaknade hittade jag en ca 1,5-2 cm stor sten på makens sida. Tänkte att jag ska fråga (när vi träffas på kvällen) om han känt av den. Jag kom hem sent och han sov. Först efter tredje natten då stenen ännu fanns kvar så visade jag den. Han hade inte vetat av någonting! Fattar noll... :D /Kitty

  • Jessica

   24.09.2017 10:31 (4 månader sen)

   Haha! Ja, det var ju ultimata beviset på att han inte brydde sig om stenar i sängen ;) Vad är det med dom där karana!


 • Diva

  25.09.2017 15:04 (4 månader sen)

  Jag har en liten mjuk borste för just det ändamålet,att sopa min sida av sängen innan jag lägger mig.. :D

  • Jessica

   25.09.2017 21:49 (4 månader sen)

   Åh, du har tagit det till nästa nivån! ;) Bra tips!! Det måste jag köpa. Fast får man bort allt då? Tänker mig att handen är lika känslig som resten av kroppen och märker alla små korn :)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.