Resor

måndag 15 maj 2017 - 09:47 | 0 Kommentarer

Denna vecka handlar sevendays lista om resor. Först tänkte jag låta bli denna lista. Tänkte "äh, här har jag inget att tillägga". Reser ju sällan, typ aldrig, nuförtiden, men så tänkte jag ändå mig på att försöka. Jag skulle ju vilja resa mer, men ekonomin tillåter inte det just nu. Då ska vi se:

Min senaste resa gick till: Norge. I november (eller var det oktober?) förra året. En färdigt betald vecka, boende och mat, stipendie, för att delta i en kurs om "Social Inequality: Effects on Children's Health in the Nordic and Baltic Countries". SÅ roligt och fick lära känna människro från de övriga nordiska länderna och Litauen (det enda baltiska landet som kom med sen slutligen).

Så ofta reser jag: Nå, förr reste jag nog en hel del. Har många länder avbockat, men iom att barnen kom så har jag/vi inte alls rest (förutom Norgeresan)...

Min drömresa går till: Azorerna eller Maldiverna är nog ett sånt där länge-drömt-om-mål. Men skulle nog också vilja se mer städer, Paris har jag faktiskt inte varit till. Och USA skulle jag också vilja besöka nångång i mitt liv.

En plats alla borde se: Alla platser man ser är ju värda att ses. Så nej, ingen favorit. Är alltid barnsligt förtjust i allt jag ser. Inte svårt att höra tjoa-rop från mig oavsett var jag befinner mig. Hemma i skogen eller i eiffeltornet. Alla platser har sin charm, sin doft, sin atmosfär.

Tre saker jag packar med: Solglasögon, ögondroppar och ett par bra skor. Det viktigaste. :)

Mitt ultimata resesällskap: Helt klart min man. Har alltid roligt tillsammans med honom och vi hittar på saker, går utanför våra trygghetszoner men är samtidigt så trygg att vara tillsammans med. Skulle nog vara kul med ett större resesällskap också. Om man reser med barnen skulle det va roligt med en annan familj som också har barn i samma ålder. Så alla har sällskap.

Den sämsta resan jag gjort: Kommer faktiskt inte på nån. Har haft väldigt bra tur med allt. Inga sjaskiga hotell i bagaget, inga magsjukor eller annat, inga kackerlackor.

Den bästa resan jag gjort: Den senaste "långresan", bröllopsresan till Madeira, Funchal, för 10 år sedan med min man. Så vackert ställe. Vi hann göra och se så mycket, men ändå hade all tid i världen och tog det lugnt.

En inplanerad resa är: Ingen inplanerad men en högt drömsk resa finns i mina tankar och hoppas kunna göra en så fort studierna är slut och jag börjar tjäna lite pengar igen. Iaf är en resa nånting som står högt på min dotterns to-do-lista. Barnen har aldrig flugit förr och de har börjat märka att "alla andra" gjort det... 

Till sist vill jag ännu tillägga att studierna har förändrat mitt sätt att se på olika länder och resmål. Det finns ett par länder som jag aldrig skulle resa till just nu iom stora problem med antibiotikaresistenta bakterier. 

Kategorier:

Allmänt prat

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.