Ryggen, AJ!

söndag 22 april 2018 - 22:07 | 0 Kommentarer

Jaaaa... den där ryggen... Önskar så jag kunde ligga sådär problemfritt i sängen som vår frass gör...

frasseapril18

Har inte haft såhär ont i ryggen på väldigt länge nu. Vet inte riktigt heller varifrån jag fått åkomman. Trodde först det var nån flunssa som var på väg att bryta ut men inte verkar det så. Inga flunssakänningar ännu heller.

Men ryggen den blev bara värre och värre mot slutet av veckan. Käkade Ibuxin 4 ggr per dag först (3 ggr egentligen men vaknat varje natt med såna smärtor och omöjligt att somna om så jag har fått ta en då också) och nu kör jag Arcoxia dubbeldos och hoppas det hjälper. Det HAR blivit bättre. Nu kan jag iaf andas relativt smärtfritt men smärtan har lagt sig mer ytligt och jag har svårt att röra mig. Men det är helt klart musklerna som är engagerade i det här onda. Inte själva ryggen/skelettet. Det blir bättre av massage och av icepower och ingen överraskning egentligen: det blir bättre av att röra på sig!

När jag inte orkade se mig själv vrida mig av smärta här hemma längre igår kväll så frågade jag dottern om hon har lust att komma med mig och springa. Ja, det ville hon. Så vi körde till sjukhusets parkering i Vasa för att få lite miljöombyte och så satte vi igång därifrån. Jag förberedde henne med att vi kanske måste gå hela vägen men efter en uppvärmd rask promenad satte vi igång och springa och det kändes otroligt skönt! Inget ont alls i ryggen och jag kunde andas! Såhär glada var vi:

jagronjaspringer

Jag hade lovat henne att åka och simma med henne i helgen och på lördagen var jag tvungen att tacka nej och sa att kanske söndag, om det känns bättre i ryggen. Nå, efter att det kändes så skönt under löparrundan så åkte vi iväg till simhallen imorse. Jag var egentligen livrädd att ryggen skulle bli sämre av att bli kall mellan bassängerna och duschen men jag oroade mig i onödan. Det var så skönt!! Och under hela vistelsen där kände jag ingen smärta alls. Vi var som fiskar i vattnet och hade hur kul som helst. Än en gång fick jag det svart på vitt att rörelse är enda som hjälper. Nu här hemma är den ju riktigt jobbig igen och jag hittar ingen bra, smärtfri position. Men från i fredags och från igår så har den blivit mycket bättre, tack vare rörelseglädjen! Nu håller vi tummarna för en  smärtfri natt inatt!

Önskar er en bra start på nya veckan! Snart är vi inne i maj!

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.