Sköna helg

lördag 16 september 2017 - 21:43 | 3 Kommentarer

Jobbat kvällskift igår och idag for jag till 7 på jobb och kom hem efter 15. Maken och barnen hade städat hela huset och det var så mysigt hemma. Tanken var att åka till Tropiclandia när jag slutat jobba men väl framme såg vi att det var stängt på grund av underhållsarbeten... Barnen var nära tårar så de blev lite gladare då vi bestämde oss för Hoplop. Riktigt bra för mig som bara fick sitta och titta i ett par timmar. Var så sömnig efter att ha stigit upp 6 imorse. 

Det var också väldig tur med Hoplop med tanke på träning ikväll. Skulle aldrig ha orkat nånting efter flera timmar i simhall, men efter 1,5 h i lekhall så var jag mer än redo för att dra på mig löparkläderna när vi kom hem.

septembersky

Och vilken sky det var ikväll!

Det blev intervaller med löpning varvat med promenader. Eftersom jag gillar att dra övrekroppspass i gymmet så försöker jag fokusera på ben när jag kör löpning. Så först 4 km löpning och sen, väl hemma, flera varv med traktordäcket alá 100 kg. Lär känna av det imorgon...

Kvällskift imorgon igen så nu ska jag njuta ordentligt av ledig lördagskväll. Gjorde mig lite lördagsgott idag, chokladmousse. Naturligtvis sockerfritt! Och om ni vill veta, första veckan sockerfritt har gått jättebra! Över mina förväntningar. Så nu kör vi vidare!

chokladmousse

 

Kommentarer

 • Malena

  24.09.2017 11:31 (3 månader sen)

  Mmm ser gott ut me chokladmousse, kan man få receptet?

  • Jessica

   24.09.2017 13:34 (3 månader sen)

   Receptet kommer från "Rutiga kokboken". Riktigt basic, jag har halverat det. Två ägg. Ett ägg halverar du i en vita och en gula. 2 dl grädde Och sen valfri choklad, tror det var 100 g eller lite mindre. Jag brukar ha 70%, mörk, eller mer. Vispa äggvitan till hårt skum, vispa grädden i en annan bunke och smält chokladen i en tredje. När chokladen har svalnat så häller du dit ägggulan och hela det andra ägget och rör om. Sen vänder du försiktigt i äggvitan med chokladen och till sist grädden dit. Och in i kylskåpet några timmar. Smaskens!

   • Jessica

    24.09.2017 13:35 (3 månader sen)

    Detta recept lämpar sig alltså för två vuxna, barnen gillar inte mousse, eller iaf inte med så mörk choklad som jag vill ha... ;)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.