Slalom

söndag 11 mars 2018 - 10:24 | 2 Kommentarer

Igår åkte vi till Simpsiö som ligger knapp timmes bilfärd hemifrån. Äntligen en ledig dag för min del som både jobbar och kör praktik just nu så jag njöt till fullo. Perfekt väder egentligen, snöat hela dagen före och det låg precis på nollgränsen. Medan vi var där så föll det jättelätta fina snöflingor ner i backen och det var så stillsamt.

Barnen har aldrig åkt slalom tidigare och för oss vuxna var det nog ett tag sen sist, för mig dryga 20 år och för maken nästan 30 år sen sist, och han har dessutom bara stått på slalomskidor/snowboard en gång. När jag var barn och yngre så var vi ofta och åka slalom, varje säsong så långt jag kan minnas, och det var så roligt att vara tillbaka i backen igen. Dottern haffa tekniken direkt och hon åkte upp och ner självständigt och snabbt. Hon älskade verkligen det. Sonen fick kämpa några gånger i början. Han höll i min stav när backarna kändes för skrämmande och branta och jag plogade ner efter honom och bromsade farten. Efter 5 gånger i lätta backen sa han att han inte ville åka mer men vi mer eller mindre tvingade honom med en gång till och när han kom ner igen så log han och sa att nu fattade han knixen och efter det ville han också åka upp och ner tusen gånger. Vi for till och med i de brantare, större backarna, och det gick också som en dans. En väldigt lyckad dag var det och vi alla kom hem genomsvettiga och lyckliga!

simpsio

Vi hyrde utrustningen och på hemvägen började vi redan fundera ut vad säsongskort och slalomutrustning kostar för nästa säsong. Hur har ni andra gjort? Hyr ni alltid eller har ni köpt egen utrustning? Lönar sig väl att kolla loppisar!?

simpsio2

Så hur hade vi råd med detta då? TYKY-biljetter is the shit, säger jag bara! Med dem har vi faktiskt haft chans att göra saker som familj under dessa år som jag varit studerande. Vi satsar väldigt mycket på aktiviteter att göra tillsammans och tex det här och Tropiclandia har vi skött med TYKY-biljetter. Duudson Park var julklapp till barnen som vi äntligen kunde använda, sonen fick Hoplop- och Tropiclandia-biljetter till födelsedagen osv. På nåt vis lyckas vi göra mycket för lite pengar trots allt. Dubbellycka.

Kommentarer

 • Johanna

  11.03.2018 11:57 (4 månader sen)

  Sotkan rinteet i Kauhajoki har snälla backar för nybörjare billiga liftkort och billig hyra...

  • Jessica

   13.03.2018 20:23 (3 månader sen)

   Tack för tipset! Ska kolla in det.


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.