Jessica header 1

Ny kategori: Helsingfors guiden

Skrivet av Jessica Ravall 08.11.2021 | 0 Kommentarer

Jag har länge känt att jag vill bli bättre på att turista i min egen stad, eller åtminstone ta med mig kameran oftare när jag går ut. Den här tanken gjorde att jag satte upp ett mål för mig själv - nämligen att besöka nya kaffeställen, restauranger eller bara strosa omkring i okända områden och stadsdelar. 

Egentligen började det hela i somras när jag under en period hade så många som upp till tre olika besök på en vecka. Mina besök ställde givetvis alltid samma fråga som lät något i stil med "nåja du som kan den här stan, vart ska vi fara?" (läs på dialekt) varpå jag fick total hjärnsläpp och konstaterade för mig själv att ynka två ställen kom upp i mitt huvud. Näst intill skamligt efter att man bott här i över ett år kan man tycka.

Så med andra ord... har jag nu skapat en ny kategori: Helsingfors guiden! Under denna kategori kommer jag dela med mig av bilder från mina promenader, tips, platser, restauranger ja det mesta som har med huvudstaden att göra. Jag hoppas att detta kommer ge mig mer inspiration att faktiskt gå ut och upptäcka mer samtidigt som den även fungerar som tips ifall någon av er har vägarna förbi Helsingfors och får lika hjärnsläpp som jag. Kul va? 

Allas Sea PoolAllas Sea Pool
Jag vill börja med att dela med mig av ett väldigt behagligt tips, nämligen Allas Sea Pool! För några veckor sedan snubblade jag över ett erbjudande till Allas Sea Pool och nappade självklart direkt. Kring fem ikväll mötte jag upp min kompis Ida och tillsammans spenderade vi några timmar med att bada bastu, simma och titta på båtarna som åkte förbi. Kände mig så avslappnad efteråt när jag tog en promenad mot Stockmann för att ta en titt på julpyntet och alla ljusslingorna som nu lyser upp gatorna där.

Stockmann, Alexandersgatan
Om det finns något ni skulle vilja se eller tycker att jag ska tipsa om så kommentera gärna här nere! 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar