2ndheader2021

Att åka tåg ensam med en 5 månaders

Skrivet av Julia Andersson 26.09.2019 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

I lördags åkte jag och Adrian iväg med tåget till min mamma i Pargas. Lucas hade mycket skoluppgifter att ta tag i så han kom inte med  den här gången, utan följde oss till tågstationen och vinkade av oss. Så ensam på ett tåg med Adrian som är 5 månader nu. Nervös var jag verkligen! Tågresan Vasa-Åbo är ca 4 timmar, men det kluriga är att man måste byta tåg minst en gång. Att se till att alla saker kommer med, hålla koll på bebis, vagn, väskor och jackor är minst sagt lite stressande, men med facit på hand gick det bra. Tänkte på några bra och dåliga saker med resan, så tänkte sammanställa de till en lista, så att det förhoppningsvis kan hjälpa någon annan!

- Försök boka biljett på ett Intercity tåg! Tvåvåningståg alltså, de har inga trappsteg och det är bara att rulla in vagnen. Även om Pendolino tågen har plats för barnvagnar inne i vagnen är det några brandta trappsteg att ta sig upp för.

- På tal om trappstegen, våga be om hjälp! Även om jag stötte på två snälla människor som erbjöd sig hjälpa mig med vagnen var det desto fler som bara gick förbi. 

- Adrian älskar bärselen och är så glad att jag tänkte på att ta med den! Han hade inte ro att somna i famnen men somnade till slut i selen. Alltså älskade selen, vad hade jag gjort utan den?

- Det finns skötbord på inva wc. Faktiskt helt okej fräsha. Men en kissblöja går även utmärkt att byta i vagnen! 

- Mitt största stressmoment var hur jag skulle göra om jag själv behövde kissa... men att kissa med bebis i bärselen gick hur bra som helst haha!

- Ignorera alla som suckar och stönar när bebis gråter, alltså jag tänker såhär, de hade faktiskt kunnat välja sittplats i en annan vagn om de är så känsliga, så det så! 

Vad är era bästa tips för att resa smidigt med en bebis? Dela gärna med er i kommentarerna!

IMG 4983IMG 4986

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar