2ndheader2021

Visa alla inlägg skrivna februari 2020

”Man behöver inte se allt som kränkande”

Skrivet av Julia Andersson 21.02.2020 | 4 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

”Man behöver inte se allt som kränkande” Det är en mening som jag ser allt oftare i kommentarsfält. Senast när Malin skrev om den nya muminmuggen. Jag blir så otroligt provocerad av meningen, eftersom den är så förminskande. Personen berättar att den andras åsikt inte bara är fel utan också helt onödig. Även om kroppspositivitet inte är din hjärtefråga, så det viktigt att komma ihåg att det är enbart så vi kommer framåt i samhället. Genom att lyfta och ifrågasätta. Hur många tänker ens idag, år 2020 på att så sent som på 1950-talet sågs det som radikal feministiskt att som kvinna bära byxor. Något som vi idag inte ens tänker en extra tanke på.


Kommer ni ihåg kontroversen med H&M:s "Coolest monkey in the jungle"-tröja som bars upp av en mörkhyad pojke. Jag var en av dem som försvarade H&M för det. För att jag innerst inne trodde att stylisten som tagit beslutet inte är rasist eller tog beslutet utifrån rasistiska värderingar. Även om jag tror det än idag så lärde jag mig något oerhört värdefullt av den debatten, DET HAR INGEN BETYDELSE. Intension spelar ingen roll, om slutresultatet är kränkande så är det det oavsett om det var meningen. Och i många fall är det ju just precis den där oförsiktigheten som är problemet!


Så även om jag skulle kunna slå vad om att Arabia inte har suttit på mötet och frågat sig själva ”Hur kan vi göra en mugg som kränker tjocka?” Så är det så många tolkar bilden. En tjock snorkfröken som ser förskräckt ut av sin spegelbild. Och jag vet att det är många som försökte förklara kontextet, men det har ingen betydelse just här! Bilden är ju tagen UR sin kontext, och om det är en bild som enbart funkar om man vet bakgrundshistorien var det ju ett väldigt dumt val.


Så nästa gång någon lyfter en åsikt som du anser vara ”lättkränkt”, utmana dig själv. Tänk lite djupare. LYSSNA på vad personen säger. Kränkningar mot icke-normativa personer får inte längre gå förbi obemärkt, tiderna håller på att förändras. På vilken sida av historien står du?

mg 3888

Lånade bilden från Malins Blogg!


Hotell Frukost på Greenstar Hotel Vaasa

Skrivet av Julia Andersson 11.02.2020 | 1 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

Förra veckan hade jag lyxen att få bli bjuden på Hotell frukost på nya hotellet i Vasa, Greenstar. Passade perfekt eftersom vi precis hade kommit hem igen efter vår resa, så fick mjukstart i vardagen. 

IMG 8225IMG 8229

Frukosten var jättegod! Fanns allt man kan önska sig på en frukost buffé, inget överflöd på något vis men goda saker som kändes väl utvalda.

IMG 8233

Även Adrian gav frukosten godkänt! Vi hade ätit gröt hemma innan vi åkte iväg så satsade på att ge nomom Plockmat! Vi satsar ganska hårt på just plockmat åt honom och har gett bitar 

IMG 8260

Efter eventet stannade jag och Isabelle kvar en stund så att Adrian och Lykke fick leka runt! Det fanns en stor låda med leksaker som de glatt kollade igenom och sedan få krypa av sig på de stora golvet. Härligt!


Kap Verde

Skrivet av Julia Andersson 07.02.2020 | 1 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

IMG 8864

Vilken dröm semester vi har haft på Kap Verde! Jag tror att det bästa betyget är att dagen efter vi kom hem kollade vi på fullaste allvar på Tui appen för att vi ville boka samma destination till nästa vinters semster, bättre än så blir det inte!

IMG 8046

Vi åkte till ön Boa Vista, som var precis en såndärn paradis ö man drömmer om. Varmt, palmer, sandstränder och turkost hav. Vi bodde på ett stort hotell precis på stranden, så visst mycket andra människor var där ju, men det stör inte mig, jag är inte ute efter att vara ensam. Vi hade all inclusive och stannade på Hotell området hela semestern. Det var en sån semester vi var ute efter, enkelt och lugn och ro, inget hektiskt upptäckande. 

IMG 7953

Hotellet, Riu Karamboa var helt fantastiskt! Fräsht, snyggt, god mat och vänlig personal! Kan verkligen varmt rekommendera stället. Servitörerna i buffé-restaurangen var alltid snälla och hjälpte oss dra ihop bord för att hela vårt gäng på 10 personer skulle få sitta tillsammans och äta. Alla måltider (frukost, lunch, middag) fanns det alternativ i överflöd och utbudet varierade mycket från dag till dag så man blev inte uttråkad av att äta på samma ställe hela tiden. Hotellet hade även Tema restauranger men vi provade inte på dem eftersom man var tvungen att boka sin plats. Lättare med Buffé och då hittar också alltid alla personer nåt som faller dem i smaken! 

IMG 8877

I poolbaren drack vi en hel del fruit punch och alkoholfri pina colada. Det kändes så himla lyxigt att glida upp och beställa sin drink där, och med all inclusive så behövde man inte ha pengar med sig heller, så praktiskt! 

IMG 8910

Så lekte vi och hoppade i vågorna! Vilka GIGANTISKA vågor det var! Röd flagg nästan hela tiden men enligt strandvakterna var det säkert att vara i vattnet så länge man nådde botten. Vilken fantastisk vecka vi hade! Min syster Malin har ju också en blogg, så klicka in er där för att läsa hennes inlägg om resan. Kommer leva länge på detta!

Den första resevloggen är även uppe på min youtube kanal, klicka er in och kolla på den vet jag!