2ndheader2021

Mamma Boot Camp

Skrivet av Julia Andersson 18.09.2019 | 1 kommentar(er)

IMG 4241

Innan jag blev gravid var jag i mitt livs bästa form, nu menar jag inte utseende, utan att jag var stark, snabb och uthållig. Löpningen var mitt roligaste träningspass, både snabba intervaller och långpass. Så kom plusset på stickan den första augusti 2018, och plötsligt förändrades allt i min kropp. Jag mådde illa, prick hela graviditeten. Jag var förlamande trött och fick underproduktion på sköldkörteln. Att komma upp ur sängen var en kamp och att klara ett helt jobbpass på 4h var en seger. Som ni säkert förstod, så blev det inte mycket träning under graviditeten. Inte alls faktiskt.

IMG 4273

Så att börja träna igen kändes minst sagt läskigt! Under sommaren tränade jag försiktigt hemma med övningar från appen Kejsarsnittsguiden och i början av augusti köpte jag gymmedlemskap och började gå på gym. Men jag ville så gärna ha mamma-fokuserad träning så när jag fick tipset om den här Mamma boot camp träningen höll jag nästan på att smälla av av lycka! Träningen dras av en expert inom just träning för nyblivna mammor och bebisen får hänga med så blir ingen stress att behöva lämna honom. Hittills har jag gått på två pass och jag är så nöjd! Det är mycket aktiveringsövningar, hitta bäckenbotten i olika positioner och hållning osv. Lite spännande att se hur mycket träning man faktiskt hinner med när bebisen är med, det är lite amning och sövning mellan varven också!

IMG 4256

Jag hoppas att jag efter den här kursen ska känna mig grundstarkare och säker att fortsätta träna på gymmet på egen hand. Och så längtar jag efter att börja med löpningen igen! Hösten är dessutom bästa tiden för löpning tycker jag, finns inget skönare än att springa i krispigt kall höstluft.

Boot campen är 10 veckor, så fortsättning följer!

IMG 4283

Förresten, älskar mitt nya träningslinne från H&M. Tycker det sitter så bra på mig, skönt och super härlig färg.