5 saker att göra i Lissabon

torsdag 2 mars 2017 - 04:32 | 2 Kommentarer

Nu är vi på väg hem efter fem helt fantastiska dagar i storstaden! Jag har njutit av att både ha aktiviteter och att också bara slappa och äta god mat. Vädret har varit omväxlande (det är ändå typ vinter för portugiserna ännu) så jag gissar om man kommer hit över påsk t.ex kommer det vara perfekt väder. Här är fem saker jag absolut rekommenderar att du gör om du någon gång är påväg till Portugals huvudstad:

 

1. Guidad rundtur 

lisbon2

lisabon2


Jag rekommenderar att
ta detta som en av de första programpunkterna. Jag själv är inget fan av guidade rundturer just för att jag hatar att känna mig som en turist hehe. Vill smälta in i folkmängden så fort som möjligt och gå självsäkert på gatorna utan att ha en karta under näsan eller se ut som en utlänning. MEN vi tog som sagt en guidad rundtur på elcykel vilket överträffade alla förväntningar! Man fick se så mycket och att ha en privat guide som svarar på ens frågor och berättar intressanta historier lönar sig i slutändan. Man får se saker man annars inte skulle se och får också veta vilka saker det inte lönar sig att lägga tid på. Efter färden är det bara att gå tillbaka till att låtsas vara o-turistig igen.

 

2. Ät middag på Bread4You/Oficina

Tripadvisor brukar alltid ha de mest rättvisa bedömningarna, inte guideböckerna. Min syster kollade upp vilka restauranger nära lägenheten som fått bra betyg och Bread4You dök upp. Vi blev verkligen inte besvikna! Restaurangen är liten och mysig med goda viner, bra betjäning och bästa maten. Stället är verkligen populärt så vi hade tur som fick bord. Boka gärna innan.

lisbon3

lisbon4Räk- och svamprisotto vid Bread4You

 

Oficina do Duque hittade vi av en slump sista kvällen och blev helt klart min favorit. Ett trendigt ställe med cool inredning, duktiga servitörer och snygg portionering av maten. De hade tagit alla rätter och gjort det till egen stil. Min vegeportion bestod svamp, sauterade(?) grönsaker och quinoa. Tio poäng av tio. Tyvärr har jag för skrivande stund inga bilder från telefonen på datorn, men allting var en fröjd för ögat.

 

 

4. Gå upp till slottet

lisbon5

lisbon6


Lissabons gamla slott
kan man antingen promenera upp till (för den med raska ben) eller tränga in sig på spårvagn nr.28 som tar en upp. Eventuellt kan du också beställa en tuktuk. Slottet bjuder på jättefin utsikt över Lissabon och på gamla historier.

 

5. Åk till Belem

belem2

belem1

Jag mitt päron spillde kaffe på vita jeans i Belem, men fint var det där så länge det varade! För oss var det 13 stopp med spårvagn från lägenheten (bodde riktigt vid centrum). I Belem kan du besöka ett stort kloster, ha picnic i parken, se på monument och förstås smaka på Pastei de Belems Pasteis de nata. Portugals berömda små bakelser som är BÄST. Googlade receptet och ska definitivt pröva på dem hemma. Bakelserna finns också på andra ställe än i Belem men det är härifrån "orginalet" kommer. 

 

Tyvärr orkade jag inte flytta över några telefonbilder (har för det mesta haft med telefonen) men det här var några tips! Förutom att göra det här kan du sitta på massa uteserveringar, shoppa loss och förstås länka i många fina backar i Lissabon. Har jag chansen att komma hit igen, gör jag det ♥

Taggar:

Kategorier:

Resor

2

Kommentarer

 • Lizette Krooks

  02.03.2017 09:33 (1 år sen)

  Underbara bilder! <3

  • Julia Holmqvist

   02.03.2017 20:04 (1 år sen)

   Tack snälla <3


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.