6 SAKER DU MÅSTE PACKA

torsdag 17 maj 2018 - 19:33 | 1 Kommentarer

Jag ska erkänna en sak: jag är extremt uslig när det kommer till att packa rätt och lätt inför en resa. Hur många artiklar jag än försökt ploga igenom som ger dedär tipsen på "hur du undvikder onödig packning på semestern" så hamnar jag alltid med stört och tyngst väska. Eller två.

Hur ska man lära sig? 

Under senaste resorna har jag kommit dragandes med två stora incheckade bagage, en kabinväska, en tote bag och en dataväska. Inte för att jag har massvis med kläder och vill byta om flera gånger per dag, utan för att jag inte lär mig! Det slutar oftast med att åtminstone 30 % av kläderna inte kommer till användning (som nu till exempel). Så får jag dra tillbaka dem till Finland igen haha. 

Men, inlägget är inte till för att klaga på min oförmåga att planera, utan istället vill jag tipsa om en sak jag är grym på: Packa smart handbagage. Jag är expert på att veta vad som behövs i handbagaget för att överleva en flygning på bekvämast sätt. Här kommer mina tips!

 

1. Ansiktsolja 

Säg det flygplan som är snäll mot hyn! Det är alltid lägre luftfuktighet i ett plan, vilket gör att du måste ta hand om din hud extra mycket. Jag packar alltid ner en liten ansiktsolja eller ansiktscréme i resestorlek i handbagaget. Handkräm, våtservetter och deodorant också. Speciellt i långflyg älskar jag att bara återfukta gång på gång för att hålla mig fräsch. Här kommer två favoriter jag testat:

 

Skarmavbild 2018 05 17 kl. 18.54.14 side

Ansiktsolja från NUXE. Återfuktande ansiktsmask från Dermosil. Måste tvättas bort efter 10 min men ger dig en orsak att gå upp och röra på dig lite.

2. Rätt strumpor

I ett långflyg är luftrycket ett helt annat än på marken, vilket gör att du gärna vill öka blodcirkulationen i benen. Och det bästa av allt - det finns snygga flygstrumpor! Jag brukar packa ner två olika: ett par kompressionsstrumpor som liknar nylonstrumpor för kortare flyg, eller ett par stilsäkra svarta som värmer mera för längre flyg. Strumporna minskar risken för cirkulationsbesvär och propp i benen och dessutom blir återhämtningen efter flyget mycket kortare. De här två har jag hemma:

NR Medisox ohut 70 den polvisukka 491 832x1200 sideDessa kommer från Preston.fi

 

3. Tom vattenflaska & snacks

  • Packa ner en tom vattenflaska och fyll den efter säkerhetskontrollen! Så slipper du betala överpris för vatten och dessutom bli uttorkad.

  •  Personligen gillar jag inte snacksen man kan köpa på flygplanet. När man flyger gör kombinationen av låg luftfuktighet och lågt lufttryck att allting smakar mindre. Det här betyder att alla snacks är kryddade och saltade och feta för att det ska smaka mera. Packa ner typ mörk choklad, frukter och bars. 

 

4. Ombyte

Det är alltid bra att packa ner ett extra ombyte av underkläder, topp och byxor. För det första om bagaget kommer bort så har du i alla fall extra kläder. För det andra så kan du alltid byta om i planet och landa fräsch och ny!  

 

5. Stor scarf

Scarfen är min bästa vän. Investera i en stor, värmande scarf som du kan använda som filt och nackkudde! Multifunktionellt är det bästa. 

 

huivit x9c3541 640x640

 

6. Extra väska /påse 

Här är bästa tipset någonsin: Ta med en tygpåse eller en liten extraväska i handbagaget. Direkt innan flyget åker så packar nu allt det nödvändigaste som du kommer använda i flyget. Laddare, laptop, vattenflaska, scarf, snacks, hörlurar och telefon. Påsen kan du sedan ha vid fötterna och ditt störra handbagage i hyllan ovanför!  

 

54161396 l

Vad behöver du alltid med på flyget? Tipsa gärna!

 

 

Taggar:

Kategorier:

Resor

1

Kommentarer

  • Ileea

    17.05.2018 20:01 (5 dagar sen)

    En stor sjal är nog guld! Kan användas som filt, kudde, halsduk eller ögonmask efter behov. Mitt flygtips blir att ladda ner den superba BBC-radioserien Cabin Pressure för att lyssna på under flygningen! Serien är en komediserie "about an airline for whom no job is too small but many, many jobs are too difficult". 27 avsnitt på ca 27 min vardera gör att serien räcker till också under långa flygningar.


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.