Basen - hur väljer jag rätt foundation till min hy?

fredag 3 november 2017 - 23:25 | 0 Kommentarer

En av de vanligaste av frågor som jag får, gäller foundation och val av den. Foundation är det som utgör grundin i din make up och finns till för att ge ansiktet en jämn ton, täcka ojämnheter och ge en bra bas att jobba med. Därför tänkte jag fredagen till ära, dela med mig av lite knep som förhoppningsvis kan ge en skuff åt rätt riktning.


Basen i en make up kan bestå av massor av produkter! Ansiktscréme, primer, foundation, concelar, puder, conoturing och rouge t.ex. Innan du börjar med basen, är det viktigt att veta vilken hudtyp du har. Lättast att dela upp olika hudtyper är torr hy, normal hy, fet hy och blandhy. 


sommarfest4


-TORR HY
passar i oljebaserad foundation. Det tillför vad du inte producerar själv. En vattenbaserad foundation kan lätt spricka under dagen när du blir torr.

- FET HY behöver en vattenbaserad foundation. Oljebaserad foundation tillför bara mera fett och blankhet.

- BLANDHY kan antingen ha vattenbaserat på t-zonen och oljebaserad på de torra ställena. Eller välja. Det ultimata är alltså att ha två stycken som du använder. 

Den andra frågan är vilken slags nyans din foundation ska vara, vilket brukar vara en utmaning. Det är inte snyggt att välja en för ljus färg som gör dig blek och färglös, eller en för brun som skapar en allt för stor kontrast mellan ansiktet och halsen.  

 

guldis1


- Har du en
varm hudton med en gyllene varm basfärg, ska också din foundation vara gul.

- Går din hud mera mot rosa och rött (kallt) bör du använda en rosa foundation.

- Neutral hudton kan använda en foundation med beige underton. 

Nå - hur vet man allt det här då? Jag tycker svaret är enkelt: Fråga i butiken! Där är personerna utbildade inom ämnet och hjälper dig att hitta rätt nyans. Prövar du dig själv fram, så kom ihåg att inte testa foundationfärgen på handryggen, utan på halsen eller kinden. Handryggen är oftast mörkare än ansiktet och då kommer det resultera i fel färgval. 

Ps. Kom också ihåg att fundera över vilka dina behov är. Behöver du en täckande, halvtäckande eller transparent produkt? Lycka till!

Taggar:

Kategorier:

Tips, rencensioner

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.