Visa alla inlägg skrivna april 2016

lördag 30 april 2016 - 10:48

VALBORG

Hej på er och glada vappen! Eftersom jag i flera år jobbat just på valborgsmässoafton så finns det inga mumsiga festbilder att bjuda på. Istället såg det ut ungefär så här förra året:

hemmhemma

hemma

sundom

random2

Våren och LJUSET hittade hem och jag kunde unna mig ett glas vin innan jobbskiftet. Den sista bilden är tagen då jag och Rebecca gjorde supergoda prinsessmuffins för Sevendays. Vill ni se hur vi gjorde? Kolla här! En perfekt vappen bakelse att bjuda på. Det står att klippet publiceraden februari i år men det stämmer inte, för vi satt på vår terass och mumsade i dem vill jag minnas. Trevlig lördag ♥

 

fredag 29 april 2016 - 17:04

VAPPEN - INSPIRATION

Om det finns någon förutom jag som inte hunnit reflektera över veckodagar, kan jag meddela att det är vappen och första maj i helg! Det betyder att det bästa vårtecknet är på kommande: studentmössorna åker på.

Själv har jag jobbat i många herrans år både på första maj och vappen, men detta år stämplar jag ut 16:00 på lördag och tar helg ♥ Söndagen är bokad för första maj-lunch på Strampen, och lördag kväll är bokad för vappenfirande. För att ni ska slippa stressa över festsminkningen (som nog får gå utanför bekvämlighetszonen när det är fest) så har jag snurrat ihop lite idéer på ögonmakeup för helgen. Sex stycken olika ögonsminkningar hann jag med, så hoppas ni får inspiration av någon av dem!

inspis1

Lite grafiskt inspirerat med ljus/mörk skugga, eller en vågad blågrön skuggning som får ögonen att "poppa". Jag har använt singelskuggor och varvat dem med varandra på båda makeuperna, och för en gångs skull inte suddat ut linjerna!

vappen1 checker2

Intensiv orange med kraftig eyeliner, eller sotat öga med en aning av skimmer. Den orangea är intensifierad tack vare svart kajal på vattenlinjen.

inspis2

Romantiskt rosa eller kreativt lek med skuggor. Skuggningen till höger är gjord med en brun skugga ovanför ögonlockert och det svarta är målat med eyeliner. 

Sådär! Ifall ni inte kände er inspirerade, är alltid blåa färger ett säkert kort i vår. Läste förresten just Heidis artikel om färgade fransar, där jag svarar på tre frågor gällande denna trend. Tror ni färgglada fransar är på inkommande? Tryck här för att höra vad jag anser. 

 

torsdag 28 april 2016 - 11:25

MAKEUP - ASHES

Nåmen lite gladare är jag idag än vad det verkar på bilderna hehe. På riktigt bra humör faktist ♥ Det är bara det här med att fotografera sig själv som jag är halvbekväm i. Hellre sminkar jag andra och tur är ju det!

Vad tycker ni annars om gråa läppar? Jag söker ett snyggt grått läppstift och har för mig att MAC har något liknande, men glömde bort att kolla senast. Grått var ju hårets it-färg och för mig får det gärna bli it-färgen i inredning, makeup och kläder.

grey4

grey5

grey3

Ögon
L'oreal false lash wings effect mascara
Kicks baked eyeshadow, milkyway
MUS microshadow, ashes
Maybelline The blushed nudes

 

Läppar
E.l.f lipstick, fantasy
MUS microshadow, ashes

grey1

grey2

Idag har jag hunnit jobba på Strömsö, tredje gången jag sminkade ensam och kändes skitbra. Igår fick jag lite bakslag på några grejer som jag ska försöka jobba med idag och vända till något bra! Sedan väntar gym, sushi och intervallträning ikväll. Det är dags att ta tag i konditionen igen efter en lååååååång vila. Det var torsdagens instämpling ♥

onsdag 27 april 2016 - 14:30

NEW IN- MAC MEHR

mac1

macc2

macc1

Här har ni nyaste skönheten i sminkskåpet! Jag har faktist aldrig tidigare använt MACs läppstift (mest pga att märket inte finns att köpa i Vasa) men under senaste helsingforsvistelsen fick detta komma hem. En perfekt matt, vardagsyans med namnet Matte Mehr.

macc3

Idag har jag för övrigt hängt på Malakta och sminkat inför julkalendern. Egentligen har jag endast en dag kvar på stället, eftersom min praktik slutar i mitten av maj och kalenderinspelningen har paus i tre veckor efter fredag. Kommer sakna att få hänga där på dagarna! Men som tur väntar annat roligt, bland annat får jag jobba på Strömsö imorgon och så ska det filmas in inslag, säsongsavslutningen och mycket annat. Har på känn att de restrerande tre veckorna kommer vara över på ett HUJ! Tänk att jag redan varit sju veckor på Yle. Tiden går fort när man har roligt.

tisdag 26 april 2016 - 14:34

EVIGHETSFRÅGORNA

Ni som läser bloggar har knappast missat Linns initativ på "10 evighetsfrågor". Jag tänkte att det här skulle vara ett ypperligt tillfälle för mig att berätta mina åsikter i alla diskussionämnen jag annars aldrig lägger mig i. Ska försöka svara så ärligt och kort som möjligt ♥

svarta

10 Bloggiska evighetsfrågor

1. Så här tänker jag kring vacciner: Vacciner är något som bevisligen hjälpt oss, men också något som kan orsaka problem för vissa personer. Jag tycker det är bra att var och en får ta beslut gällande vaccinet själv. Om jag själv tar vaccin? Ja. 

2. Gällande skönhetsingrepp tycker jag så här: Det är synd att man i samhället kan känna sådan press på att forma sitt yttre enligt vissa ideal, att man väljer att lägga sig under kniven. Men precis som i vaccinfrågan bryr jag mig inte det minsta om vad andra gör, och skulle själv kunna tänka mig att skönhetsoperera mig i ett senare skede i livet. 

3. Min sanna åsikt om muminmuggar: Det finns ju nog en viss charm bakom de omtalade muminmuggarna. Man blir ju glad av att dricka kaffe från en snorkfröken! Samtidigt föredrar jag själv att duka med muggar från Lexington, som är mina samlarobjekt. 

4. Ska barn synas på sociala medier? Jag tar inte ställning till folk som väljer att visa sina barn i sociala medier. Det är kul att läsa bloggar som handlar om familjeliv, och att man då också får se familjen. Samtidigt kan jag inte låta bli att tänka på hur otroligt snabbt bilder sprids på nätet, och hur glad jag är över att mina föräldrar inte publicerade bider på mig som liten. Bilder utnyttjas och felanvänds med än vi tror.

5. Är jag feminist eller inte? Ja

6. Mina tankar om kommersiella samarbeten i bloggar: Jättekul att företagen mer och mer inser att bloggarna är dagens marknadsföringskanal. Så länge det framkommer att samarbeten är kommersiella är det en win-win situation. 

7. Kan pojkar ha rosa kläder? Ja men de har ju armar, ben och kropp precis som flickor, så kläder kan de ju ha i regnbågens alla färger.

8. Dop eller namnfest - vad väljer jag? Den dag jag får barn så beror det också på vad pappan vill, förstås. Är jag ensam så blir det dop.

9. Bloggska - är det ett viktigt språk? Jag läser hellre bloggar utan stavfel och med korrekt svenska. Däremot är det väldigt viktigt att det inte finns en språkbarriär eller stavningspolis i bloggvärlden! Alla ska få blogga utan att känna press på att stava rätt hit eller dit.

10. Den berömda bloggfasaden - ska man visa allt i bloggen? Är jag den enda som blir irriterad på bloggare som framställer sig som någon annan än hen egentligen är? En sådan bloggfasad ska rivas. Väljer man däremot att inte visa varenda fula fläck i livet är det okej, det är ju trots allt ingen annan som kan bestämma vad och hur man ska blogga. 

 

Haha märkte just att mitt nya favoritord är "däremot". Tycker jag hade ganska diplomatiska svar.

måndag 25 april 2016 - 00:00

DJUPDYKNING I BH-VÄRLDEN

Inlägget är ett kommersiellt samarbete
med Caroline's Underkläder
***

 

En sak jag haft svårt att få grepp om, är det stora havet av underkläder och behån som finns och vilka regler som gäller där. Ni vet, fast jag studerar till estenom så snuddar man bara vid ordet "bh" vid enstaka tillfälle. Det är ju verkligen en helt egen värld, våra underkläder.

Det här var alltså tankarna innan jag gjorde ett fantastiskt besök till Caroline's Underkläder, där jag fick träffa ägaren Carola som gav svar på alla mina funderingar och dessutom gav mig massor med nya lärdomar. Visste ni att 70% av alla kvinnor använder bh i fel storlek? Skrämmande siffra, underkläderna är ju ändå vad som sitter närmast kroppen och det man borde satsa mest på. Tur att det finns personer som Carola som kan hjälpa en att hitta rätt ♥

 

carolines8

carolines13

 

Caroline's Underkläder ligger i Karleby och är en specialaffär fokuserad enbart på underkläder och badkläder. Ägaren Carola har dirivt butiken sedan 2005 och satsar på stort utbud av produkter och kvalité på vad hon säljer. Jag och min kompanjon Rebecca var supertaggade över besöket, eftersom vi båda aldrig tidigare fått personlig service i jakten på den perfekta behån.

 

carolines6

 

...och service det fick vi verkligen! Jag kände direkt en postivit vibb av Caroline's Underkläder och sprudlande glada Carola. Det var en hel upplevelse att shoppa där. Vi fick prova rätt och prova fel, för att upptäcka hurudana modeller som egentligen passade just vår kropp. Det första jag lärde mig, var att storlekarna inte är strukturerade som man kan tro.

 

carolines11

 

Skalan går inte 70B, 75B, 80B, 85B osv. Dessutom skiljer det inte fem centimeter omkrets mellan 70 och 75 som många antar. Vi bad om tips på hur man bäst testar behån och hur plaggets ska skötas, vilka jag gärna delar med mig av:

• Mät omkretsen först. En bra bh med rätt omkrets ska knäppas fast med yttersta hakarna (eftersom den töjer med tiden) och mellan rygg och bh ska det rymmas ett eller två fingrar

• Kupan ska vara tillräckligt stor, så att brösten inte "faller ur" på sidorna. Ni vet, inga extra hudlager ska synas.

• Har du omrketsen bra men kupan för liten, går du upp en kupstorlek och ner en i omkrets. En 85B är alltså samma som en 80C! Som ni ser på bilden finns det många "systerstolekar" som vi lärde oss om.

• Lägg inte på behån genom att knäppa framifrån, vrida runt den och dra på axelbanden till sist. Det töjer ut den och minskar livstiden! Böjd dig istället ner, trä först på axelbanden och kuporna, och knäpp den i ryggen.

• Handtvätta din bh två dagar i veckan. Det går bra att t.ex ta med den i duschen och skölja upp.

• Hitta din modell! Vissa passar bättre i push-up, andra i balconette och en tredje i bh utan stoppning.

 

carolines3

carolines10

 

Färgerna som gäller i sommar är rött och färggrannt. På badkläder ser vi mycket djurmönstrat, djungelinspirerat och plagg i regnbågens alla färger. Visste ni förresten att röd färg under en vit top är den färg som syns minst? Tro det eller ej. Carola visade också upp säsongens bästa plagg för studenterna och sommarens fester, nämligen slim shapen. Ett underbart plagg som slimmar till och formar kroppen under klänningarna. I bra material dessutom. 

 

carolines12

 

Det jag personligen gillade med butiken var det stora utbudet och variationen på stolekar. Kupstorlekarna finns mellan A och K, och omkretsen varierar mellan 66-105. Efter det kan hon specialbeställa måtten efter kunden. Ja ni hör ju hur såld jag är haha! Under provningen fastnade jag för märket Marli Dekkers, som fortfarande ett märke du ska hålla ett öga på. Ni har säkert sett behån från MD på kändisar som Rihanna och Beyonce. Det är plagg som ska synas och som är lite vågade. En typisk Marliesdekkers bh har dekoration framme i form av remmar eller liknande. Se bara hur snyggt det såg ut under min vanliga t-skjorta! 

 

carolines4

 

Andra märken som säljs är bland annat Primadonna, Freya, Marie Jo, Felina och Simone Perele. På badkläderna är Panos Emporio en stor favorit.

 

carolines2

carolines5

 

Det här är den första butiken som jag faktist trivdes att testa underkläder i, för det brukar inte alltid vara en trevlig upplevelse. Man känner sig obekväm, svettig och allt skaver. Ja men ni vet. Här hade vi en superkul eftermiddag med Rebecca, där vi verkligen fick känna skillnaden på bh och bh. Min egna gamla och obekväma kastade jag faktist bort efter det här besöket. Istället åkte den svarta från Marliesdekkers hem till mig, och den rosa romantiska från Marie Jo hem till Rebecca!

 

carolines1

Foto: Rebecca Sjöblom

 

Från att ha gått omrking i en 80B  kändes 75D mycket bättre. Den sitter hundra gånger mera bekvämt och brösten hålls in på alla håll. Befinner ni er nära Kokkola, eller ens bor i Finland så rekommenderar starkt jag er att ta er till Caroline's Underkläder en gång för alla. Personlig service och hjälp vinner alla dagar i veckan för mig, och ingen kvinna förtjänar att gå omkring med fel storlek och modell livet ut.

Adressen är Storgatan 5 och hälsa så hjärtligt från mig ♥

 

 

 

 

söndag 24 april 2016 - 19:32

FULLT ÖS PÅ POP-UP LOPPIS

Ja herregud vilket ös det blev idag på pop-up loppiset. Tusen tack alla ni som kom och trängdes ♥ Jag blev av med massor av kläder som inte kommit till användning på ett tag, och jag hoppas att ni alla blev nöjda med era köp och hittade riktigt bra med fynd. En stor hit var ju förstås Vasa-affischerna som synts på diverse bloggar redan, och även jag kommer hänga upp en sådan på väggen inom snar framtid. Sålde ju bort en tavla idag så vad passar då bättre än att köpa en ny hehe. 

bloppis1

bloppis2

Jag hade tänkt uppdatera med massor av bilder men trycket blev så stort direkt att jag knappt hann med själv. Slänger ur mig en uppskattning på att ca 500 pers hittade till Bock's idag! Förstås var det mest folk vid öppning, men härligt att se att så många ville handla även mot eftermiddagen. 

bloppis3

Nu kan jag ge mig själv en klapp på axeln för att garderoben har mera rum och känns luftigare. Speciellt kul var det ju förstås att hänga med alla Sevendayskollegor igen ♥ Trevlig söndag!

 

fredag 22 april 2016 - 20:33

SÄLJS PÅ SÖNDAG

Ni glömmer väl inte bort vårt Sevendays pop-up loppis på söndag? Hoppas ni vill komma förbi och spana in och fynda ♥ Själv hade jag lite kris eftersom jag för någon månad sedan gjorde mig av med mycket kläder och saker, så det här loppiset kom lite för sent haha. Men misströsta inte! Nu har jag grävt längst in i garderoben och hittat godbitar som ännu inte blivit bortsålda. Jag kommer sälja främst kläder i storlek XS-M och några fina klänningar som mamma aldrig använt. Priserna kommer variera eftersom vissa saker är mer värdefulla än andra och några plagg aldrig är använda. Här är ett litet smakprov vad ni bl.a kommer hitta på mitt bord:

 

sneak2

Kavaj från In Wear, kavaj från H&M och lös kavaj från Kappahl. Mera kavajer finns eftersom jag är en riktig kavaj-nörd!

sneak3

Jag gör mig av med lite allmäna saker också, som t.ex det här överkastet med tillhörande kuddar.

sneak

Alla kläder är hela och rena. En oanvänd t-skjorta från Lexington (prislapp ännu kvar), oanvända kostymbyxor från Tiger, , en så gott som oanvänd skjorta från Lexington, klackskor, scarfar och sådant. Hoppas dessa och mycket annat hittar ny ägare i helg!

 

Min kompis och bloggkollega Rebecca kommer inte vara på plats, men jag har lovar sälja lite kläder åt henne, så om ni gillar hennes stil kommer det finnas något här för er också. SES PÅ SÖNDAG ♥ 

onsdag 20 april 2016 - 11:28

ATT LÄRA SIG NÅGOT VARJE DAG

Igår måste nog ha varit den bästa dagen på väldigt länge, känner riktigt hur våren håller på att vända till det bättre (och ignorerar snöslasket och isbanorna ute). Jag och Marielle började i Malakta för att sminka skådespelarna till julkalendern. 

malakta1

malakta2

Snygga (och starka!) rokokokompisar redo för inspelning ♥ 

Det är otroligt lärorikt att vara med under en filmprocess, främst för att det skiljer sig från vanliga makeup jobb och fotomakeup. Jag märker också hur kul det är med maskering och hur mycket jag kan och håller på att utvecklas. Bara en sån sak att lägga på en peruk lär vi oss inte som estenomer, så man lär sig något nytt varje dag.

kokkola2

Efter malakta tog jag Rebecca med mig och körde iväg till vårt första stop: Jakobstad. Vi fortsatte med té på Urban Life & Coffee och körde vidare till Kokkola.

kokkola3

kokkola4

kokkola1
Full med inspiration efter en dag med den här pinlgan! Vad vi gjorde norrut får ni se senare, men det kommer dyka upp på Sevendays och våra bloggar inom snart framtid.

måndag 18 april 2016 - 12:26

MAKEUP - BACK TO THE 90'S

90s

90s2

90s1

Välkommen nya veckan! Har varit supertrött hela helgen efter fem dagar i Lappland, jag räknade ut att vi kom upp till 56 timmars arbete! Vi kom hem sent på fredag, lördag jobbade jag i butiken och tog det relativt lugnt på kvällen (bara lite bål och olympiad men sådant räknas inte). På söndagen ännu lugnare om möjligt. Men nu är jag taggad och på gång igen! Har bara roligt propgram för veckan, så ni får följa med så gott det går via bloggen. Kör lite 90-tals läppar och brun skuggning dagen till ära, ni hittar mig på jobb i Seven Roses mellan 10-18 så kom gärna och hälsa ♥