Visa alla inlägg skrivna maj 2016

tisdag 31 maj 2016 - 17:17

FRANSFÖRLÄNGNING- EFTER

lash

Så här ser de ut! Jag och Jeanette har suttit hela dagen i salongen och pillat på med fransförlängningar åt varandra. Är supernöjd med resultatet och det kommer kännas skönt att resa bort på semester nästa vecka och få gå utan smink på dagarna men ändå känna mig pigg och vaken.

lash2

Jag valde att ta en c-böjning med längder ända ut till 14 mm. Tydligen hade jag väldigt naturligt långa fransar, och därför passade allt mellan 10 och 14 mm mig perfekt. Det är så praktiskt att ha klasskompisar som man kan byta tjänster med ♥

måndag 30 maj 2016 - 12:00

FACEPAINT

GRAP6

GRAP8

Hej på er! Jag höll paus från bloggen över helgen, mest p.g.a mycket jobb och terasskvällar. Jag har just fått ett till sommarjobb så håller på att fixa lite med sådant under helgerna också, superkul med nya utmaningar! Ovanför ser ni förra veckans väldigt improviserade makeup. Jag använde eyeliner, läppstift och skuggor, som slutade i en skimrande ansiktmålning. Alltid bra att testa något nytt. Vi kör en liten kort vecko-lista på det här, så är måndagen igångkickad:

 

3 saker jag ser fram emot i veckan:

- Att få fransförlängningar imorgon! Eftersom jag inte kan förlänga mina egna fransar blir det otroligt skönt att ha någon annan som kan fixa åt mig. Lovar att visa resultat.
- Intervallträningarna på torsdag. Varje torsdag är vi ett gäng som kör intervallträningar och det ser jag faktist fram emot varje vecka.
- Helgen. Egentligen ser man fram emot varje helg men just den här veckan så har jag bara roligt program inplanerat.

3 saker jag ser mindre fram emot i veckan:

- Att jag måste dra mig själv till tritonia när vädret är som bäst
- Idag ska jag grundstäda hela lägenheten. Inte alltid kul men resultatet är ju desto roligare!
- Kom inte på någon tredje punkt. Det måste ju betyda att en bra vecka är på kommande ♥

3 saker som gör en vecka lyckad:

- Planering och strukturering, haha
- Bra väder! Nu har de lovat sommar varje dag vilket värmer mitt frusna hjärta
- Lyckade springträningar

 

fredag 27 maj 2016 - 09:34

MAKEUP - COPPER

 

borst7

lip2

Ibland är det skönt att låta ögonen vila och kunna gnugga sig utan att smeta ut maskaran. Idag är en sån dag!

Bas
Lumene longwear blur foundation
Make Up Store loose powder

Ögon
E.l.f browkit

Läppar
Kicks lipstick, dark spirit
Make Up Revolution ultra eyeshadows

lip4

lip5

Fredagen innebär ytterst lite ansträngning på jobbfronten. Tänker att jag ska städa upp lägenheten och göra den representabel, sticka ut på träning och ikväll blir det årets första Strampen-mat! Ujuj som jag längtar. Strampen = Sommar för mig. 

torsdag 26 maj 2016 - 14:59

SÅ RENGÖR DU REDSKAPEN

Här kommer världens enklaste och bästa tips på hur du rengör makeup-svamparna och borstarna! För att hålla god hygien heter det att man egentligen ska slänga svamparna efter varje användning, men för att tänka på hållbarheten så tycker jag nog vi kan använda oss av redskapen en liten stund till. 

borst1

Nu ser inte redskapen  smutsiga ut. Men svampen är verkligen fylld av foundation och min puderborste skulle behöva en ordentlig rengöring. De redskap som jag använder på mig själv tvättar jag noggrant typ en gång i veckan, och försöker snabbrengöra så ofta jag hinner. Men som med allt annat så borde man vara noggrannare och försöka komma ihåg hygienen! För snabbrengöring (och tex om man sminkar många modeller efter varandra och inte har tid/möjlighet att använda olika penslar till allihopa) rekommenderar jag denna produkt:

borst4

Ett väldigt enkelt rengöringsmedel från Kicks. Man sprayar helt enkelt rengöringen på ett hushållspapper eller näsduk, och gnuggar sedan penseln mot pappret. Ett snabbt och effektivt sätt att få allting någorlunda rengjort igen.

När det är dags för ordentlig tvättning finns det mycket att ta till. Specialtillverkade tvålar och skum har jag sett. Men min vardagliga vän diskmedlet vinner i slutändan.

borst2

Något som alla dessutom har hemma! Det är bara att lägga en liten dropp diskmedel på stråna och gnugga in det ordentligt. Skölj noggrant och lägg penslarna på tork.

borst3

Om det finns möjlighet att lägga redskapen på tork upp och ner är det bäst (tex med en torkställning för penslar), men jag har ingen sådan utan torkar mina på vanligt sätt. Lägger man dem upp och ner mister inte borsten sin form och stråna hänger i rätt position.

borst5

Voilà! Rena och snygga igen. Har ni andra tips på mirakelrengöring tar jag emot dem, men det här är vad som fungerat bäst för mig hittills.

tisdag 24 maj 2016 - 16:51

MAKEUP - SUNRISE

SUN3

sun0

Bas
Lumene longwear blur foundation, honey
Make up revolution cover & conceal kit, light
Make up revolution contour kit, light
Make Up Store loose powder, natural
Mac BB prep+prime, amber

Ögon
Make up revolution ultra eyeshadows
Make Up Store microshadow, bronze
E.l.f false lashes
Ben Nye, Sl-9 eyeliner, black
Maybelline the falsies volum express macara
IsaDora eyebrow ge, 52
Mary Kay mineral eye colour, hazelnut

Läppar
Kicks läppstift, boho chic

SUN2

SUN5

..och bara för att alla hyllade sommarvädret igår så försvann det idag. Men det gör mig inget, jag har piffat upp humöret med färgsprakande läppstift och lite färgnyanser med inspiration av solen - i tron på att den kommer tillbaka! 

Som jag har längtat efter att få "sommarlov" ett tag innan jobbet på Sevendays börjar, men inte blev det så mycket ledig tid sist och slutligen. Just nu kör jag en otrolig slutspurt med mitt examensarbete, och är för tillfället på jakt efter modeller. Efter en hel vinter med bara teorier och skrivande av teoretiska bakgrunder så kommer det bli skönt att få göra den praktiska delen. Nu ska jag iväg och träffa en pingla som ska skola upp mig till ännu ett sommarjobb- ha de!

måndag 23 maj 2016 - 09:26

VÅREN SOM GICK

Idag är det första måndagen sedan praktiken slutade, varför går det så fort?? Tyckte att jag just knallade in till Strömsö för första gången. Det har varit en otroligt kul vår med massor av nya bekantskaper, vänner och uppgifter. Fokuset på denna praktik har legat på makeup & hår, vilket kändes som en bra balans mot förra året då jag fokuserade på att skriva och producera texter för Sevendays. Just nu håller jag på att skriva ihop en praktikpresentation eftersom jag är på resa när praktikseminariet hålls, och hittade så roliga bilder som kanske kan beskriva våren för en utomstående.

13161427 10154191491842767 1052382180 o

På abborrvägen. Den här dagen skulle Jontti bli en mimare, en superhjältinna och Charlie Chaplin haha!

13199387 10154191491907767 1238763422 o

Dubbelfix på Strömsö.

13016749 10154133484717767 784775172 o checker

13009779 10154133484967767 1563080460 o

13009862 10154133485677767 1499844727 o checker

Ruka resan, men den har ni ju läst om i ett annat inlägg!

13170009 10154191466952767 1546821973 o2

De få veckor som jag hann vara på Malakta spelade vi in inomhusscener til julkalendern. Här ska rokokokompisarna göra sillsallad.

stromso2

stromso1

Lite karaktärer för julkalendern och spontanbilder från Strömsö.

Fast det tar slut för den här gången, så är det inte slut för alltid kan jag säga. En av de bästa sakerna har också varit att få umgås och hänga med Camilla dag ut och dag in, man slipper mig inte så lätt haha ♥

fredag 20 maj 2016 - 11:42

MAKEUP - PEACH

Lite såhär såg jag ut i tisdags då jag och Rebecca tog oss till HS Center för veckans andra bloggevent. Jag använde en aprikosfärgad bas och ljusa nyanser på ögat, tillsammans med en stark eyeliner. Simpelt och fungerar till de flesta tillfällen!

peach0

peach2

Bas
Lumene longwear blur foundation
Make Up Store loose powder, natural
Make Up Revolution cover & conceal palette, light
Make Up Revolution contour kit, light

Ögon
Make Up Revolution ultra colours palette
Max Faxtor eyebrow pencil, dark brown
Ben Nye eyeliner, Sl-9 black
L'oreal false lash wings effect maskara

Läppar
MAC lipstick, matte mehr

peach

peach5

torsdag 19 maj 2016 - 14:00

BLOGGEVENT HOS AVOCAS

I måndags fick jag börja veckan med en bloggkväll hos Avocas i Vasa, tillsammans med mina kära Sevendays kollegor och några andra bloggerskor. Om ni inte läst Josefins med ingående inlägg om den här fantastiska butiken kan ni göra det här!

avocas1

Jag mitt päron hade med systemkameran men inget minneskort heh, så telefonbilder får duga! Eventet började med välkomsthälsning och presentation av Avocas senaste tillskott- Noolan. Noolan är ju som bekant ett finsk märke som säljer kläder i naturmaterial och klassiska färger. Allt produceras i Österbotten vilket ger hundra plustecken i mina ögon! Enda sedan jag och Rebecca var på besök till deras fysiska butik i Jakobstad har jag spanat in deras tröja "Nukka". 

eyes6

avocas5

Det som Avocas säljer är accessoarer och skor från finska märken. Minna Parikka är kända för sina kaninöron, jag menar se bara vilka underbara sneakers! 

avocas6

avocas7

Älskade vänner ♥ Tusen tack för en bra start på veckan! Nu kör jag förresten sista praktikveckan och sedan är det sommarlov!!! Eller sommarlov hade man väl i lågstadiet senast. Istället får jag jobba på drömplatsen i sommar, skriva slutarbete, träna inför marathon och jobba lite mera. Puss och kram.

 

onsdag 18 maj 2016 - 11:54

MAKEUP - MILITARY

eyes4

Idag fick jag användning av nyanserna jag visade i tisdags! Militärgrönt och orange gör sig fint i kombination tycker jag. Förutom det har jag tillsatt lite guldfärg för att få mera dimension på ögonlocken.

eyes3

eyes1

Bas
Lumene longwear blur foundation, honey
Make Up Revolution Cover & Conceal, light
Make Up Revolution Contour Kit, light
Make Up Store loose powder, natural

Ögon
Make Up Revolution ultra eyeshadows
L'oreal false lash wings effect mascara
Ben Nye eyeliner, Sl-9 black
Max Factor eyebrow pencil, dark brown

Läppar
Make Up Revolution ultra eyeshadows
Kicks lipstick, dark spirit

eyes2

tisdag 17 maj 2016 - 08:34

SWATCH - ULTRA EYESHADOWS

Nu har jag äntligen hunnit bekanta mig och swatchat den nyaste paletten till samlingen. Paletten kommer från Make Up Revolution och heter Ultra Eyeshadows. 

ultra1

Visst blir man glad av att se så många färger? 32 stycken glädjepiller samlade. Pigmenteringen är bra och appliceringen fungerade bäst med en pense ´l med tjockare hår eller t.o.m en svamp-pensel.

ultra2

ultra3

Men varför håller man egentligen på att swatcha? För det första för att visa bloggläsare lite tips och alternativ till färg förstås, men innan jag började blogga så gjorde jag likadant när jag köpt en produkt. Jag tycker det är mycket lättare att se hur nyanserna ser ut och vilka kombinationer man kan använda. Dessutom hittar man sina favoriter! Jag som i vanliga fall knappast hade sett på militärgröna skuggor och säkert skulle missat den i paletten, tycker att den kom fram så fint på huden. Matta skuggor i all ära, men nog är det något speciellt med skimrande ögon ♥