Visa alla inlägg skrivna september 2016

onsdag 28 september 2016 - 13:24

I N T E N S I V

Det blev en intensiv vecka hittills. Arbiskursen på måndag var FULLSATT och det känns bra att nu efteråt ha fått ansikten på deltagarna, jag ser väldigt mycket fram emot en höst i stylingens tecken ♥ Igår hade jag min fransmodell Janina inbokad klockan 8, skola där emellan och sedan kom Sandra till mig för att också få sina fransar påfyllda. 

bbbFöre/Efter. Här är fransarna däremot inte kammade

Vi slutade tisdagen med 60 minuter Bodypump, men hjälp vad benen ännu känner av helgens lopp. Hade minsta vikterna under alla låtar som tränade ben och rumpa men nog sved det till ordentligt iallfall.

napra11

Efter jobbet på Seven Roses idag har vi veckans intervallpass som väntar! Yess, har längtat så mycket efter en paus förra veckan. Tänker ta slut på mig helt och håller och förhoppningsvis somna tidigt ikväll. Om ni är intresserade av att komma med i vår superhärliga grupp så skicka åt mig, alla är välkomna ♥

 

 

måndag 26 september 2016 - 08:13

M I L I T A R Y

Tänkte bara snabbt visa hur lördagens ögon blev. En otroligt snyggt kombo är militärgrönt och guld, både på makeup och kläder. Och så har såren från ärrbehandlingen förbättrat sig väldigt mycket, tänk vad vårt egen skinn är självläkande!

military3

military1

Jag har använt en militärgrön skugga från en stor palett av Make Up Revolution, och guldnyansen kommer från Mary Kay. Eftersom fransförlängningarna inte är kvar mera så kastade jag (ganska slarvigt) på ett par lösögonfransar för att få lite intensivare effekt. 

 

Jag jobbar hemifrån idag med lite extraknäck som är på gång, och ikväll är dags att hålla min första lektion i "Bli din egen stylist"-kursen! Ett härligt gäng med kvinnor har anmält sig och det blir så spännande att äntligen få kicka igång vad jag planerat i höst.

military4

söndag 25 september 2016 - 09:57

BOTNIALÖPET 2016

Godmorgon, här har vi 10 h sömnsaldo i fickan (om man bortser från tre nattliga toalettbesök med Nisse) vilket känns så otroligt skönt. Saker jag ska göra idag är att planera det sista lilla för min stilkurs jag håller här på Arbis i Vasa, som börjar i morgon. Jag är både pirrig, glad och peppad! Sedan ska en deadline i marknadsföringskursen vara klar till tisdagen, så också en del av examensarbetet. Mycket arbete med andra ord men det är väl sånt söndagar är till för då man ännu är studerande. 

 

Igår blev det en så otroligt lyckad dag, ni som följer mig på instagram har ju sett att vi överlevde Botnialöpet. Gårdagen blev en av de lördagar man kommer minnas.

military6

military5

Min vän Sandra och jag började morgonen med en ordentlig frukost på Sokos Hotel Vaakuna. Ett traditionsenligt och vinnande koncept! Det som gäller är att äta sånt som ger energi, men inte mat med högt fiberinnehåll. 

botnia1 

Väl i Norrvalla anmälde vi oss och fick nummerlapp. Starten gick klockan 11 så vi hann i lugn och ro peppa till, ladda ner spotify-listor och byta om till springkläder. Jag springer väldigt ofta lopp i den där tröjan, den har tagit mig igenom Stockholm maraton, Kvevlax halvmaraton, Helsinki maraton och nu Botnialöpet.

botnia2

Känslan efteråt ♥ Själva loppet gick relativt lätt och min tid blev långt över mina förväntningar. Jag som har varit sjuk i 10 dagar hade som mål att komma igenom på 3 h ungefär. Terrängen var mycket grusigare och svårare än man trott. Ofta gick banan i skogen bland rötter och stenar och många sträckor gick på en riktigt grusig väg. En utmaning för trötta ben som knappt orkade lyfta sig över rötter i slutet! Tiden blev 02:49 och då uppnådde jag mitt mål att springa hårdare än 10km/h. 

botnia4

botnia3

På kvällen hade vi bokat bord vid Fondis för att fira, det blev en delad vinflaska och "Sea plank" för mig. Fondis har verkligen lyckats med förrätter och småplockssidan på sin meny, gå in och kika på den! Ögonen föll ihop redan klockan elva, vilket var skönt för idag värken benen och kroppen ordentligt kan jag lova. 
Ha en skön söndag ♥

lördag 24 september 2016 - 07:17

Video - Persikotoner

Hej och hälsningar Vasas tröttaste person! Idag är jag borta hela dagen och springer Botnialöpet tillsammans med min bästa vän. Vi börjar morgonen med frukost på Sokos Hotell, sedan bär det av till springbanan och på kvällen en middag på Fondis. Ni lär ju märka ifall jag överlevde. 

Marathon kändes helt ärligt som en mindre utmaning prestationsmässigt i skrivande stund, eftersom jag tränat så otroligt fokuserat inför det. Nu är sträckan 12 kilometer kortare, men efter höstblåsor och feber så kommer det nog bli en fyfsik utmaning. Men jag är pepp! 

Här kommer en också en utlovad tutorial på gårdagens makeup:

Hoppas ni får en fin helg och njut av de sista septemberdagarna ♥

 

 

 

fredag 23 september 2016 - 13:12

Höstens makeuptrend - Persikotoner

"Inte kan väl jag" var första tanken som dök upp när jag funderade på att visa en sista av höstens makeuptrender. Bara för att jag varit på ärrbehandling och det ser ut som att jag fallit med cykeln. Men hörni, det kan jag visst! Jag kan visst bjuda på en sminkning trots att ansiktet ser ut som det gör. Inte har det ju något med makeuptrender eller smink att göra för den delen, utan det har bara att göra med ur säker/osäker jag är på mig själv. 

Här kommer den fjärde och sista makeuptrender för i höst: Persikotoner

peach4

 Persika är ofta en nyans som vi förknippar med våren och sommaren, men nu äntligen får färgen också ta plats i höstskalan. Persikotoner kan ge en sofistikerad och romantisk helhet, vilket passar bra som kontrast till höstklädernas murriga färger.

peach3

peach2

Bas
Mary Kay liquid foundation
Sephora powder, natural
Make Up Revolution contour kit, light
Make Up Revolution cover & conceal, light

Ögon
Anastasia Beverly Hills dip brow pomade, dark brown
Isa Dora eyegrow gel, 52
Make Up Revolution ultra eyeshadows, peach & pink
Kicks eye primer
Maybelline Volum' Express The Falsies Mascara

Läppar
RVB Lab lipgloss

peach5

peach

Video tutorial kommer som vanligt imorgon! Ikväll blir det att ladda massa massa carbs inför Botnialöpet på 30 km imorgon, och dessutom ska jag få gå på teater med min syster. Trevlig fredag!

 

torsdag 22 september 2016 - 12:27

BREAKFAST CLUB

Mina frukostvanor är som en lite berg-och-dal-bana. Ibland älskar jag att fixa till en brakfrukost (speciellt om man får den serverad på typ hotell) men de flesta morgnar har jag varken tid, ork eller lust att tynga i mig mat direkt från morgonen. Önskar att jag var en riktigt frukostlover som Michaela eller Rebecca! Men så är inte fallet, ännu. 

Däremot har jag börjat försöka inleda någon slags nyttigare höst, och så även frukostrutiner. Jag hoppas att det ska ge mig extra energi och att jag ska känna mig piggare om morgnarna och kvällarna. Nu sover jag gärna hur länge som helst och är dödstrött redan klockan 10. Kan det vara av allt socker jag faktist får i mig? 

 

frukost2


Så här såg frukosten ut idag, jättegott och framför allt fräscht! Naturell yoghurt med en vitaminbomb av massor med blåbär, en kaffekopp och vatten på det. Nu får nya höstrutinerna börja ♥

frukost1

Ska också passa på att tipsa om doftljusen jag använder mig av. De kommer från Lexingon Company och har en riktigt härlig, höstig doft av svarta vinbär. Dessutom håller de hur länge som helst, det här ljuset köpte jag förra hösten och har ännu en tredjedel kvar. Tips tips!

 

Nu är det dags för första kursen på ÅA att inledas. Spark i baken åt mig själv.

onsdag 21 september 2016 - 08:20

FRANSFÖRLÄNGNING - FRÅGOR & SVAR

Eftersom jag har gjort en del fransförlängningar på modeller sedan jag tog fransförlängningskursen i november förra året, tänkte jag idag ge lite svar på allmänna frågor som oftast dyker upp. Till dig som kanske står i valet och kvalet! Mycket funderar jag själv på också, och det är bra att repetera och söka upp nypressad fakta.

fransarsandra

Hur går en fransförlängning till?

- Då jag själv har fått eller övat på fransförlängning, så täcks först modellens underfransar in med antingen en slags geldyna eller tejp. Sedan kammas fransarna igenom (de är förstås utan maskara eller ögonsmink). Därefter separeras fransarna med en pincett och håller isär fransarna så att endast en frans finns mellan pincettens ändor. Förlängningen appliceras med ett svart lim på den enskilda fransen. Så upprepas proceduren ända tills alla fransar har fått en egen förlängning. Det är ett väldigt pilligt jobb, men noggrannheten är värt all möda då man får se slutresultatet!

 

Hur länge håller fransarna?

- Har man fått en korrekt gjord fransförlängning håller den lika länge som fransarnas egna livcykel, alltså mellan 3-5 veckor. Väntar man över 5 veckor finns det några fransförläningar här och var. Inte snyggt. De flesta modeller jag gjort på har haft över hälften av fransförlängningarna kvar efter 3-4 veckor. Om man vill fylla på, ska dethär gärna ske max efter en månad. Förstås har alla olika slags fransar och hållbarheten kan variera från person till person! Det beror ju på hur bra du tar han om dina svarta skönheter..

 

fransarElla

Vackra Ella ♥

Vad finns det för risker?

- Går du till en duktig person är riskerna väldigt väldigt små. Jag har övat på väldigt många personer och aldrig någonsin upplevt en märkbar irritation eller allergi. Man man kan vara allergisk mot limmet, och det märks ett dygn efter fransförlängningen (det börjar klia, sticka). Då ska fransförlängningen tas bort. Är man överkänslig mot t.ex kirurgitejp så kan man använda annat än tejp under ögat. 

 

Slits fransarna?

- Nu talar jag bara av egen erfarnenhet och av vad jag läst. Eftersom den egna fransen faller naturligt av så kommer fransförläningen med (om de gjorts på korrekt sätt). Nu låter jag mina fransar "vila" efter en lång tid av förlängning, och liite slitage kan jag själv tycka, men det växer ut på någon vecka. Efter research hittar jag ingenstans att de skulle slitas, utan att de egna känns kortare eftersom lösfransen är så pass mycket längre och tjockare. Du kan testa ta en före-bild innan förlängningen så har du nåt att jämföra med sedan! 

 

Hur tar jag hand om dem för maximal hållbarhet?

· Använd oljefri sminkborttagningsmedel
· Tvätta ögonen försiktigt och låt fransarna torka av sig själv och kamma sedan igenom. Gnugga inte med handduk.
· Sov inte med ansiktet ner i kudden
· Försök att inte peta på dem i onödan
· Efter fransförläningen, blöt dem inte på 24h
· BÖJ INTE MED FRANSBÖJARE (de är ju böjda redan)

 

Hur många fransar har ett öga?
- Det beror väldigt mycket på från person till person! Allting mellan 80-150 fransar per öga. Det betyder att det tar en stund att göra en förlängning, ca 2 timmar. 

 

fransis1

Det var allt jag hade att komma med! Frågor på det? 

 

 

 

tisdag 20 september 2016 - 09:16

LUNCH- OCH SOVSÄLLSKAP

Tusen tack för all fin feedback på inlägget om Seven Roses jag publicerade igår! Det glädjer mig så mycket att sånt är uppskattat ♥ Hoppas det märktes hur mycket tid och kärlek det verkligen låg bakom stylingarna. 

Igår hade jag ledigt från skolan, så började dagen med att göra ett par fransförlängningar, följt med lunchsällskap av Rebecca och Nisse. Visste ni att Raawka är väldigt hundvänligt och tar emot alla pälsvänner med öppna armar? Stort plus för dem.

lunch6

lunch3

 

Senast jag åt lunch på Raawka var alldeles för länge sedan. Den här gången blev det pumpasoppa och sallad. 

 

lunch5

collage

 

Piss-Nisse fick vara med hela tiden och skötte sig exemplariskt. Ibland var det dags för en tupplur, och ibland ville han vara med i samtalet. Ovanför skymtar förresten mina nya byxor i lammskinn. Så otroligt mjuka och sköna! Det är ett av några plagg jag unnat mig för en stilsäker höst.

 

lunch2Bilder av Rebecca

 

Idag är det däremot tråkigare planer på schemat. Klockan 14 ska jag på årets första och nästsista ärrbehandling, så kommer inte kunna visa några makeuper på ett par dagar eftersom ansiktet måste läka i frid. Hoppas på resultat efter snart tre år av laserbehandlingar. Trevlig tisdag 


måndag 19 september 2016 - 08:54

Modehösten med Seven Roses

*Inlägget är ett kommersiellt samarbete med Seven Roses*

Nu äntligen är det dags att visa upp vad jag sysslade med för ett par veckor sedan tillsammans med Rebecca och Pernilla. Rebecca känner ni ju från förr, och Pernilla har jag faktist känt i över fem år nu. Hon är nämligen en av ägarna och grundarna bakom min fantastiska arbetsplats: Seven Roses

Seven5

För att ta det från början, så grundade alltså Pernilla Sundell och hennes man Patrick inredningsföretaget Blossom år 2004. Efter ett par år hade de byggt upp en hel grossistverksamhet med försäljning av inredningsprodukter till butiker runtom i landet, och dessutom öppnat tre egna inredningsbutiker i Jakobstad, Vasa och Karleby. Idag har de också en egen webbutik med egna produkter samt återförsäljare runt i hela Europa. Hur häftigt är inte det?! Ni som någon gång har stigit in i en Blossom-butik har knappats kommit därifrån tomhänt så att säga...

Inredningsbutiken i Vasa ändrades till boutiquen Seven Roses i början av 2011. Ibland funderar kunder över hur de två butikerna hänger ihop, men det är alltså Blossom som äger Seven Roses.

Det är både Pernilla och Patrick som driver företaget tillsammans och jag har sett hur de kompletterar varandra på många vis. Patrick tar hand om de administrativa uppgifterna och ekonomin, medan Pernilla har koll på allt det estetiska och söker nya influenser och uppdateringar inom mode- och inredningsvärlden.

Seven1

Att ha en passion för vad man håller på med är så otroligt viktigt i slutändan. Gillar man inte vad man gör- syns det. Därför har också stilen i butikerna ändrats mycket under åren, eftersom Pernilla har varit alert och snappat upp vad som är trendigt och nytänkade i modevärlden. Från att ha förknippats med lantlig inredning och romantik, har Seven Roses och Blossom idag ett mera modernt uttryck med stilrena kollektioner.

Pernilla berättade att de senaste åren har modet och inredningstrenderna i Europa börjat gå mot en allt mer stilren och enkel linje och att de därför var tidiga med att följa efter. Hon och Patrick reser mycket för att få nya influenser från andra delar av världen.

backstage8

Eftersom vi redan ligger i mitten av september så är det hög tid att presentera höstens mode med härliga inspirationsbilder. Med hjälp av kläder och accessoarer från Seven Roses förstås. Förutom sitt egna märke Blossom (som designar inredning och accessoarer) satsar också företaget på andra nordiska märken som designar produkter av bästa kvalité. I utbudet finns märken som Odd Molly, Lexington Company, Rabens Saloner, Hunkydory, Tom's och Beck Söndergaard för att ge några exempel. Varsågod och inspireras!

 

Style 1: Boho style

boho0

En trend att följa i höst är den enkla stilen med bohemiskt inslag. Filthatten är också ett säkert kort som återkommer år efter år. 

boho6

boho3

Boho1

Satsa på få och enkla smycken tillsammans med ett par enkla skor. Låt allt fokus sitta antingen på en mönstrad över- eller underdel.

 

Style 2: Cozy knitted

cozy6

Min personliga favorit från butiken är nog Lexingtons höstkollektion. Den blev också nominerad för Guldknappen 2016! Här ser vi plaggen stylade för myskvällar och lugna lördagsmorgnar. Nisse tyckte speciellt mycket om koftan ♥

cozy2

Seven Roses säljer förutom kläder från Lexington också deras inredning, som går i äkta new england-stil. I mitt hem kombinerar jag gärna deras klassiska servis med något från deras Urban Collection, som känns mera industrialistisk och rå. Att mixa saker från olika säsonger ger en spännande helhet.

cozy5

 

Style 3: Mix & Match

yellow1

En tredje trend i höst är att våga mixa och matcha material och struktur. Ju större konstraster, desto bättre. Här bär Rebecca t.ex. teddy, chiffong, sammet och läder i samma stilhelhet. Hur snyggt som helst, eller hur?

yellow2

yellow0

yellow7

 

Style 4: Burgundy 

Party1

Till festen är vinrött och guld en jättesnygg färgkombination. Rebecca är stylad i en transparent blus ovanpå en t-skjorta med knytning vid halsen. Ett bra alternativ till de populära choker-halsbanden.

Party3

Party6

 

Style 5: City chic

Raawka4

Dessa inspirationsbilder är tagna på Café Raawka, i äkta stadsmiljö. En enkel vardagstil att satsa på i höst är mönstrad kofta, en vacker spetstopp och filthatt. Filthatten är perfekt att slänga på sig när du har en bad-hair-day!

Raawka2

Raawka6

 

Style 6: Shirts and knits

Casual3

Hur snyggt är det egentligen inte med en enkel skjorta under en stickad tröja? Jordnära nyanser tillsammans med rutigt mönster ger en riktigt back-to-school känsla tycker jag. Testa på att låna din pojkväns/pappas skjorta, kavla upp ärmarna och en låt en stor krage sticka upp vid halslinningen.

Casual9

Casual2

 

Style 7: Earthy 

wall2

Den sista favoriten i höst är den här tjockt stickade koftan i 100% merinoull. Värmer bra under hösten kan jag lova. För att vara riktig trendig i höst kan du klä dig mycket ton-i-ton. Håll dig till ett fåtal färger och satsa på lager på lager.

wall4

Wall0

Modell: Rebecca Sjöblom

Det som skiljer Seven Roses från de stora kedjorna och som jag personligen tycker är värdefullt då man shoppar, är den familjära stämningen och den sociala biten mellan kund och försäljare. I en liten butik är det betydligt lättare att lyssna på kunden och anpassa vad som tas in efter kundernas önskemål. Personlig kundbetjäning med en försäljare som känner din garderob och som minns vad du köpt förut är nånting som kedjorna inte har förutsättningar för.

Pernilla berättade att hon själv tycker att det personliga samtalet hon har med kunden om dittan och dattan, samtidigt som hon slår in en köpt produkt i silkespapper med omsorg är oslagbart! Och jag håller verkligen med ♥ Få saker är så skönt som att jobba i en butik med nära relation både till chefer och kunder. 

 

seven2

Jag fick också bekräftat att företagets slogan avslöjar varför de håller på med just inredning och mode: "Blossom - Passion for home & fashion!" Det är vad paret verkligen brinner för, och de tycker fortfarande att det är lika intressant och roligt som när allting började för 12 år sen ♥ 

 

Osäker på vad du ska satsa på i höst? Ta del av höstens favorittrender just nu:

• Mörkbruna nyanser och mörkt vinröda kläder
• Mer stickat än vanligt
• Mocka, skinn och teddyliknande material
• Stora, rymliga långkoftor och jackor som kan stylas på olika sätt
• Till fest: tunna, skira blusar i mörka färger
• Blanda olika material till en personlig mix  

 

Ni är hjärtligt välkomna att hälsa på oss, och hittar butiken här:

Seven Roses
Rewell Center
Andra våningen
Webbshop: Blossom.fi

fredag 16 september 2016 - 14:22

BLICKAR FRÅN SOMMAREN

Eftersom jag ännu inte visar så värst mycket av vardagen här på bloggen (pga nisch) så tänkte jag idag dela med mig av de godaste godbitarna från sommaren. Det blev nog inte en sådan sommar jag hade hoppats på, men många dagar får jag hur som helst blicka och längta tillbaka till ♥

Sommar1

sommar3

sommar4

sommar5

Så utgående från vad telefonens bilder avslöjar, kan man summera sommaren med fem ord:

Mat, springlopp, vänner, resor och villaliv. Inte illa bongat! I mitt huvud ar sommaren slut för länge sedan, trots det fantastiska väder som vi haft i veckan. Här gås det omkring i stickade sockor med en Nisse som hänger och biter i tårna. Det är ju ändå sextone september.