Visa alla inlägg skrivna januari 2017

tisdag 31 januari 2017 - 17:36

Ett dygn borta

Ääh nu när jag absolut inte hade tid att ligga hemma under täcket, drabbades jag förstås av spysjuka de luxe. Jag kan inte ens föreställa mig hur Linn har det, klarar knappt av detta tillstånd i 24h utan att ge upp totalt.

 

Men jag har hållt fingrarna i kors att detta bara var en tjugofyratimmarsgrej ♥ Kommer dock vara borta från jobbet ännu imorgon vet jag. Vill inte komma med min smitta och göra någon annan sjuk. Dessutom hade jag inplanerat att hålla tredje lektionen i stilkursen imorgon..så måste helt enkelt skjuta upp den tills följande vecka. Hur som helst ska ni kika in här, för det dyker upp ännu ett inlägg om hur du trollar med kläder och skärningar till din fördel!

 

wed1

 

Så egentligen tänkte jag bara kika in och säga hej! Det finns inte så mycket annat att göra än att spendera små snuttminuter på datorn och försöka läsa en bok. Bjuder på en gammal bild när man var fräsch och motiverad. Hörs imorgon när jag *peppar peppar* är på topp igen. 

måndag 30 januari 2017 - 11:26

Slutet närmar sig.

Idag är sista veckan på Seven Roses för min del, och för allas del egentligen. Den 4.2 inkommande lördag slår vi igen dörrarna och siktar på nya mål med Blossom och deras förnyade webbshop ♥ Imorse innan öppningen fick jag besök av mina två beömare i YE i försäljning. De kom för att diskutera lite saker med mig och få en inblick i företaget. Gick jättebra! Nu är det bara ett till bedömningstillfälle innan jag förhoppningsvis får examen. 

Det känns så skönt att jobba i butiken, lite som att komma hem till ett kärt barn haha. Här har man sprungit på sedan 2011 och snart kommer jag inte få göra det mera. Tror minnsann jag gör ett enskilt inlägg om resan här i slutet av veckan! 

 

odd molly sale

odd molly lovely knit

lexington sale

sale

Jag började morgonen tillsammans med Sandra och Niina med ett intervallpass + tabata. Mina ben var helt slut från Norrvalla inspiration & training-eventet i helg och igår tog jag mig dessutom ut på en 15 km länk. Imorgon blir det vilodag deluxe. Om ni har vägarna förbi stan kom och hälsa! Vi sänkte vår rea till SJUTTIO procent idag på allt i butiken! Inte illa. Trevlig måndag.

söndag 29 januari 2017 - 09:10

Norrvalla Training & Inspiration Event


Igår blev en lång, intensiv och väldigt rolig dag! Det var nämligen dags för årets inspirations- och träningsevenemang på Norrvalla, som jag också besökte förra året. Med mig i bilen kom Ella, Lizette och Ronja som dagens sällskap ♥

 

norrvallafitnessevent14

norrvallafitnessevent15

 

Dagens första pass blev Dance Move tillsammans med Maria Olofsson. Egentligen var min plan att testa på ett bootybuilding-program på morgonen, men eftersom vi kom så sent var passen fulla. Jag som inte dansar sådär annars (rör mig typ som en michelingubbe) var lite skeptisk, men oj så kul det var! Maria var verkligen en energisk och duktig ledare. Jag tyckte det var superroligt att få testa på dans med henne och nu i efterhand är jag väldigt glad över att det blev som det blev. Svettigt och lärorikt.

  

norrvallafitnessevent13

 

Efter första passet blev det telefon och fotopaus. Det här var ju faktist ett gäng där tre av fyra var bloggare hehe. Vi väntade i idrottshallen på att Nike Training Club- träningen skulle börja, också lett av Maria! Detta pass fokuserade mera på muskelträning och vi gjorde mycket parövningar i kombination med konditionsövningar. Gissa om svetten rann efter det här?! En träning precis i min smak.

 

norrvallafitnessevent16

 

Med på evenemanget fanns det också företag med hälso- och träningsrelaterade produkter och tjänster. Jag gjorde faktist en kroppsscanning som visade bl.a. protenier, mineraler, fettprocent- och fettmassan, benmassan, muskelmassan, BMI, midja- och höftkvoten och vätskeindexet i kroppen. Nu vet jag vad jag ska jobba på och tänker följa upp testet i juni strax före Energy Run. Det mest överraskande resultatet var att min styrka i överkroppen är "bättre" än vad det i normala fall är för kvinnor i min ålder, och dessutom bättre än min nedrekropps. Trodde att benen skulle överglänsa efter många år av fotbollsspelande, men icke. Min träning har gett lite resultat!

 

norrvallafitnessevent19

norrvallafitnessevent18

norrvallafitnessevent17

norrvallafitnessevent20

 

Vi hade tänkt hinna med åtminstone en föreläsning, så det fick bli "Eat Clean praktisk approach" med Kristina Andersson. Hon berättade mycket om vikten av näringsinnehållet i maten och hur man kan tänka kring valet av sina råvaror. Det jag gillade med föreläsningen var att hon förespråkade både den "rena" maten, men samtidigt poängterade att man får unna sig i livet. Men när man väl unnar sig ska man inte slafsa i sig det söta och låtsas som att det inte hänt, utan man ska endast äta det man njuter av och glädjas åt varje tugga. En chokladkaka som tröst en tisdagmorgon är t.ex inget man njuter av.

 

norrvallafitnessevent22

norrvallafitnessevent21


Tredje passet igår
var definitivt det pass som fick mungiporna att dras högtst uppåt. World jumping är en gruppträning på studsmattor som Sebastian Selenius ledde oss igenom under 20 minuter. Otroligt tungt!! Jag tror inte man förstår hur jobbigt det är att studsa i takt och hålla kontrollen över benen haha. Benen brände. Jag önskar att det här kunde komma till Wasa Sports Club eftersom det för tillfälle endast finns i Helsingfors. Världens bästa träningsform?

Som fjärde pass körde vi en Less Mills Mix med välkända rörelser och låtar. En bra och sista pulhöjare för dagen.

 

norrvallafitnessevent23


Efter fyra pass
kände alla tjejer att vi var färdiga för dagen och hoppade i bilen till Vasa igen. Folkhälsan Norrvalla får full pott för ett organiserat och mångsidigt evenemang. Nästa år ska jag stå och banka på dörren i tid och skriva upp mig på allting som är intressant och spännande!

 

Idag hade jag planerat att göra en festfrisyr + festmakeup till ett senare projekt, men tyvärr blev min modell sjuk. Så istället ska jag dra ut på en lugn söndagslänk (benen är lite sega från igår minst sagt) och sedan iväg på examenskaffe till Vörå. Trevlig söndag ♥

 

 

lördag 28 januari 2017 - 08:00

Tips: Plagg som trollar med décolletaget

 

Idag är jag borta på Norrvalla Fitness-eventet hela dagen men innan jag hoppar i bilen tänkte jag tipsa om lite plagg som trollar med décolletaget! Och dit räknar jag nu hals, bröst och axlar. Hade tänkt köra en liten inläggsserie om hur man kan förlänga/förkorta samt dölja/framhäva kroppsdelar med hjälp av kläder och skärningar. Först ut har vi denna kroppsdel! 

Många personer jag pratat med vet oftast vad de vill dölja, men när man frågar vad man vill framhäva är det en svårare fråga. Vi har en tendens att endast se vad som är "fel" på våran kropp och inte vad som faktist är snyggast! Jag tycker att för varje sak man vill dölja ska man också framhäva något annat, för att få visa det man själv är stoltast med på kroppen ♥ Är du 100% nöjd och säker i din stil, kan det bara vara en kul grej att ibland få ge illusionen av att t.ex ha längre ben eller längre hals. För att testa på och vara kreativ!

 

AXLAR

Jag skrev tidigare ett inlägg om kroppsformer och i vilka slags kläder de passar i. De mjuka kroppsformerna kan ofta ha sluttande axlar vilket man ibland kan vilja ändra på. Väldigt sluttande och runda axlar kan ge ett intryck av att man är lite hängig i sin hållning och nersjunken. För att motverka det här "problemet" kan du tänka på att använda plagg som ger axlarna ett lyft och får dig att se stolt ut!

Skarmavbild 2017 01 27 kl. 11.27.26

Använd: ALLT som ger markerade axlar är hemåt! Kavajer med ordentliga axelvaddar, tröjor med puffärm eller båtringning. En jacka t.ex trenchcoat med axelklaffar (epåletter) ger dina axlar ett lyft. Använd gärna mönster som breddar. Ränder och vackra mönster upptill gör axlarna kantiga ♥

Undvik: Vill du ha mindre sluttande axlar ska du inte satsa på axelbandslösa plagg, de gör att axlarna ser ännu mer runda ut. Undvik också alla plagg som har sömmarna på ärmen och inte på axeln (oversize) eller mjuka axlar. Lodräta ränder och snörning som snörs ihop vid halsen t.ex den vita blusen på bilden, är inte att föredra.

 

Har man däremot väldigt spetsiga och breda axlar och känner att man vill få dem att se mjukare och rundare ut, är det bara att tänka tvärt emot vad jag skrev. Använd plaggen till höger.

HALS

Oftast vill man antingen förkorta halsen (t.ex jag själv kan känna mig som en nyfiken giraff ibland haha) eller förlänga den. Beroende på vilken kropp du har, kan proportionerna se olika ut. Här kommer tips på hur du förlänger den. Och vill du förkorta halsen är det bara att tänka tvärt emot!

 

Vitt

Använd: Tänk att allting som "pekar neråt" också kommer förlänga halsen, vare sig det är ett mönster eller en skärning. V-ringat, långa halsband och långa örhängen är till din fördel. Kavajer och koftor med djupa skärningar, singoalla-skärningar på tröjor samt scarfar fungerar (scarfen bärs hängades!). Kort hår förlänger också halsen.

Undvik: Det som skyler eller döljer halsen för mycket får den att se kortare ut. Skorstens- och polokragar på tröjor, cape eller en scarf som är tight lindad runt halsen gör att huvudet ser ut att sväva för sig själv. Också klänningar med choker-band och korta halsband både förkortar och förtjockar halsen. 

 

ARMAR

Förlänga, förkorta, förminska och förstora. Ja mycket grejer kan man trolla med när det kommer till armarna. Själv tycker jag utmaningen ligger i att inte dölja för mycket. Det finns inget tråkigare än att tynga ner sig själv i en helsvart outfit bestående av lösa plagg i hopp om att gömma sig...zzzz.... Man ska få framhäva sig själv och se till att man syns! Jag tar upp hur man förminskar/förstorar armarna eftersom båda går lika bra. Vill du förminska? Följ råden. Vill du förstora? Följ plaggen till höger.

ARMARNA

Använd: Cape, plagg i lätta och tunna material t.ex chiffong. Singoallaskärning på överdelar förminskar också om du använder mycket armband vid handlederna. Tänk på att ha plagg som skär av vid handleden eller som är trekvartslånga. Gärna v-ringat.

Undvik: Halterneck och puffärmar förstorar ärmarna. Vertikala mönster (ränder) och plagg som skär av på det bredaste stället. Använd inte t-skjortor med för kort ärm eller spagettiband på toppar. 

 

Ett knep att tänka på när det kommer till alla plagg är: Där plagget slutar kommer ögat fokusera och där kommer du breddas. Vill du få en bredare höft: Ha plagg som slutar precis vid bredaste stället. Vill du ha större vader: Använd skor som slutar där vaden är som tjockast.

 

BYSTEN

Som sista delen i mitt decollétage-inlägg kommer bysten. Vill du inte lägga dig under kniven kan du istället skapa en illusion av större/mindre bröst beroende på vad du eftersträvar. Jag kommer att visa upp plagg som förstorar brösten, men känner du att dina behag gärna får se mindre ut, får du tänka tvärt om och använda de plaggen som småbystade ska undvika. Here you go:

Bysten

Använd: Vill du skapa en illusion av större byst ska du använda plagg med fickor och slag vid décolletaget. Vertikala ränder, korta jackor och lager på lager är till din fördel. Den bästa lösningen för att förstora: Push-up behån.

Undvik: V-ringat får små bröst att se mindre ut (har du stora och vill förminska: använd v-ringat men inte lika djup som på bilderna). Samma gäller klänningar med sänkt midjelinje och tighta långrämaden/t-skjortor. Försök också att inte lägga fokus på höften utan på överdelen.

 

Har ni frågor eller hänger ni ännu med på tåget? Trevlig helg!

fredag 27 januari 2017 - 15:48

OLDIE BUT GOLDIE

11169777 1491208107799295 5554125758894820257 o

11149835 1491208057799300 8189619788515376470 o
Modell: Erica Hjerpe
Foto: Tony Stenback
Smink & Hår: Jag!

 

Taggar:

Kategorier:

Jobb

Skriv en kommentar 0

torsdag 26 januari 2017 - 19:10

Två busar en torsdag

 

Idag hade jag faktist ledig dag från jobbet (undantag Sevendays + 1h jobb i butiken), vilken lyx! Passade på att ta en efterlängtad lunch med Camilla ♥ Nisse hängde med och får betyget 6/10 i uppförande. Han skällde inte, gjorde inte på sig eller liknande, men sprang som en pil under borden direkt när hans tuggpinne var uppäten. Tur att Raawka är så hundvänliga!

 

raawka lunch vasa

raawka vaasa

raakwa lunch

 

Jag tog kombo med en liten sparrissoppa och en fräsch vegesallad. Så otroligt gott. Raawka är definitivt ett lunchställe man kunda äta vid varje dag. Och så kul att få umgås med min fina vän igen! På lördag kommer vi dessutom båda befinna oss på Norrvalla Fitness Eventet och får säkert ihop någon träning tillsammans där. Är någon annan på väg dit ropa hepp!

 

raawka lunch

raawka

 

Eftersom dagens träning redan blev avverkad imorse har jag ledig kväll, whoop! Dessutom är Nisse på dagis i Sundom över natten så man är ju barnfri nu också haha. Tänker påbörja en ny bok, pintersesta lite bröllopsbilder (ska inte gifta mig, men som inspiration till en framtida grej) och kanske städa här hemma lite. Soft torsdag.

torsdag 26 januari 2017 - 08:30

Ansiktsformer - Vilken form är jag?

Godmorgon! Torsdagen till ära ska vi gå igenom lite ansiktsformer och kolla på vad som utmärker de olika ansiktena. Varför behöver man veta sin ansiktsform undrar ni då? 

Jo, för vet man ansiktsformer är det bland annat lättare att sminka sig till sin fördel (framhäva det man önskar) och det kan också vara ett hjälpmedel när det är dags att klippa sig, när man vet vilka slags frisyrer som passar bäst till vilken form. 

Till skillnad från våra kroppsformer talar vi inte om bokstäver, utan om figurer, när vi talar om ansikten. Vi har figurerna: 

hjarta 2 side2Hjärta, oval, rektangel, diamant, fyrkant och cirkel

Det som man strävar efter när man skuggar och highlightar i ansiktet, är den ovala formen. Vill du själv kolla ansiktsformen ska du vara utan smink och i bra ljus. Det kan vara svårt att avgöra själv, och igår på stilkursen arbetade vi alla åt att komma fram till rätt svar med hjälp av mig. 

 


 

HJÄRTFORMAD

 

Heart Shaped Faces side

Det hjärtformade ansiktet har ett hjärtformat hårfäste, spetsig haka och runa kindben. Pannan är nästan lika bred som kindbenen. 

 

Du passar i:

• Bob eller kortklippt
• Lugg
• Axellångt och lockar från kinderna neråt
• Sidbena

- Tänk på att få en balans och skapa volym från kindbenen neråt. En lugg eller sidbena döljer ett högt hårfäste om det är vad du vill.


 

FYRKANTIG

Square face shape side

Har du kantigt hårfäste, "Kort" ansikte, tydliga käkben och liten haka? Då kan den fyrkantiga ansiktsformen vara din.

 

Du passar i:

• Uppklippt frisyr
• Snedlugg
• Mjuka lockar
• Volym upptill

- Det fyrkantiga ansiktet får mera mjukhet med lockar och mjuka benor. För att förlänga ett kort ansikte kan du satsa på volym upptill med t.ex en häftig frisyr eller kortare på sidorna, längre uppe (kort frisyr).


 

RUND

1c623c86c21e69e93e3187b5b283226c side

Ett runt ansikte har mjuka kinder, rund haka, mjukt och runt hårfäste och ibland kan ansiktet vara nästan "lika långt som brett".

 

Du passar i:

• En rak frisyr
• Mittbena
• Volym upptill
• Mjuka slingor vid kinderna

- För att skapa ett längre ansikte kan du undvika att addera extra volym vid kinderna (tex stora lockar eller bob). En lång frisyr med mittbena och längre lugg är jättesnyggt på dig!


 

REKTANGULÄR/AVLÅNG

ladda ned side

Ett rektangulärt ansikte är avlångt, har kantigt hårfäte, kantig käke och liten haka. 

 

Du passar i:

• Alla slags frisyrer som ger bredd och volym till sidorna
• Snedlugg
• Lockigt hår
• Uppklippt 

- Arbeta med att håret ska ge volym åt sidorna. Det gör du lätt med att t.ex locka det eller ha en frisyr som är bredast vid kinderna. Tänk på att mjukhet passar mot denna kantiga form


 

DIAMANT
diamondface side

Du känner igen det diamantformade ansiktet på dess breda kinder, smala haka, kantiga hårfäste och smala panna.


Du passar i:
• Frisyr med volym vid hakan
• Sidbena
• Snedlugg

- Tänk på att balansera upp den extrema kantigheten med mjukhet i frisyren. En busig page ger ett mjukare intryck och får formen att verka mera oval. 


OVAL

ladda ned 1 side
Den ovala formen är vad många strävar efter, när man klipper frisyrer och framför allt sminkar. Den här formen är "balanserad" med runt hårfäste, ett ganska avlångt ansikte och rund haka.

 

Du passar i:
• Grattis, ditt ansikte passar i pricnip alla frisyer! 

- Ovala ansikten är redan i balans, så i princip kan du go wild and crazy på frisyrer! Ett tips är att testa föna håret så det blir mjukt och lite vågigt vid kinderna. Matcha med en sidobena.


 

 

Det var det! Vad tycker ni om inlägg som dessa? Det hör ju inte till smink-kategorin men som sagt försöker ja utvidga lite nischen då jag ändå håller på med ganska mycket stilrelaterat i livet. Idag blir det däremot inget mode eller klädjobb för mig. Jag ska på lunch med Camilla till Raawka och sedan drar min sista journalistikkurs på ÅA igång ♥

 

onsdag 25 januari 2017 - 20:44

Älskar onsdagskvällar!

16357902 10154980848922767 793773269 o checker

 

Kvällshälsningar från Arbis! Har hållt veckans stillektion och denna gång talade vi om ansiktsformer och allmänna stilknep. Det gick över förväntan bra, speciellt eftersom jag var tvungen att ändra koncept sen höstas. Hoppas att mina deltagare också fick ut något. 

 

16357608 10154980849307767 839496973 o

16357760 10154980849657767 325166493 o

Jag har alltid en bra känsla i magen efter onsdagskvällarna, speciellt eftersom min grupp är så pratsamma och roliga. Det är kul att få komma och hålla lektion! Nu tänker jag bara ta det lugnt med Nisse, slänga på en film och gå och sova i tid. Imorgon väntar Pump + Spring 06:45 med Lizette och Niina, så det är bäst att vara utvilad. Trevlig onsdagskväll ♥

onsdag 25 januari 2017 - 10:46

Varför alla borde lära sig försäljning

Mina arbetstimmar per dygn är väldigt många för tillfället, därför har jag inte kunnat leverera de tänkta blogginläggen som det var meningen. Oftast blir det ett konstant planerande och jobbande från 08 på morgonen och så slutar jag mot kvällen nån gång, men det här är inte en klagovisa fast det låter så! Bara ett konstaterande. Om ett par veckor tar några jobbkontrakt slut och då kommer jag väl få oändligt mycket tid för bloggen hehe...så bered er på att bli uttröttade.

 

campus flags

 

Igår var jag på YA hela dagen och tog del av min utbildning YE i försäljning. En jäkligt intressant utbildning om man får säga så. Jag tycker att försäljning borde vara ett obligatoriskt ämne i skolan: I vilket jobb som helst så har du nytta av det! Jag har lärt mig väldigt mycket om mig själv, hurdan personlighet jag har, hur man ska bemöta andra och jobba med folk som har andra värderingar och personlighetsdrag än en själv. Vi har lärt oss mycket om människomöten och hur man sköter kundrelationer, försäljning, vilka egenskaper som gör en bra försäljare och hur man tar emot både dålig och bra feedback. I alla jobb som du kommer i någon slags människokontakt (är det via mail, telefon eller ansikte mot ansikte) är det aldrig till din nackdel att ha förälsjningskunskap i bakfickan. Det handlar ju om mycket mera än att kunna berätta om en produkt.


Det mest inressanta
vi gjort hittils är Peili-beteendeanalystestet. (360 graders utvärdering + trovärdighet + flexibilitet). Där har ni någonting för er som jobbar i företag eller i t.ex ledningsgrupper att göra. 

 

Skarmavbild 2017 01 25 kl. 10.42.57

En gammal skärmdump från VBL får representera kvällen program

 

Idag är det jobb på dagen och ikväll drar jag lektion nummer två i min stilkurs. Vi ska tala om ansiktsformer och hur man trollar med kläder och former. Så var beredd på lite tips på sådant i bloggen.

 

 

 

 

 

måndag 23 januari 2017 - 12:31

Grå måndag - bra måndag!

Jag kan helt ärligt påstå att förra veckans söndag får tio av tio poäng. Ovanligt att en hel dag blir perfekt utan desto värre motgångar! I alla fall om man heter Julia Holmqvist haha... brukar alltid skita sig förr eller senare.

Dagen började med sovmorgon till 10 efter en lördagskväll med vänner, så skönt att få sova ut ordentligt en dag i veckan ♥ Sedan blev det morgonpromenad med Nisse och lite bus, innan vi körde till Sundom och åt brunch med familjen. Mamma (och pappa?) hade fixat en himmelskt god brunch med alla mina favoritsmaker på ett och samma bord. Dessutom tog jag med doggybag hem. Jag, syrran och Nisse tog en promenad i skogen och sedan körde vi till Sunnanvik.

Klockan 16 mötte jag upp Sandra för att köra en söndagslänk. 17km orkade vi avverka och som TUR kändes det superskönt och bra! Tidigare i veckan sprang jag en lika lång runda och den kändes hemskt, vilket gör att det är extra skönt att avsluta veckan med bra feelis. På kvällen blev det plättkalas, lite bokläsning och en tv-serie. Ingen märkvärdig söndag men kände för att dela med mig av den. Ibland kan vardagarna vara det som gör livet härligt.

 

collage

collage1

 

Jag matchade den gråa måndagen med ögonsminket, men humöret är på topp! Jobbar precis hela dagen och hade en grymt bra morgonträning med intervaller + tabata, så lever ännu på endorfinet. Det här blir en bra vecka.