EVIGHETSFRÅGORNA

tisdag 26 april 2016 - 14:34 | 2 Kommentarer

Ni som läser bloggar har knappast missat Linns initativ på "10 evighetsfrågor". Jag tänkte att det här skulle vara ett ypperligt tillfälle för mig att berätta mina åsikter i alla diskussionämnen jag annars aldrig lägger mig i. Ska försöka svara så ärligt och kort som möjligt ♥

svarta

10 Bloggiska evighetsfrågor

1. Så här tänker jag kring vacciner: Vacciner är något som bevisligen hjälpt oss, men också något som kan orsaka problem för vissa personer. Jag tycker det är bra att var och en får ta beslut gällande vaccinet själv. Om jag själv tar vaccin? Ja. 

2. Gällande skönhetsingrepp tycker jag så här: Det är synd att man i samhället kan känna sådan press på att forma sitt yttre enligt vissa ideal, att man väljer att lägga sig under kniven. Men precis som i vaccinfrågan bryr jag mig inte det minsta om vad andra gör, och skulle själv kunna tänka mig att skönhetsoperera mig i ett senare skede i livet. 

3. Min sanna åsikt om muminmuggar: Det finns ju nog en viss charm bakom de omtalade muminmuggarna. Man blir ju glad av att dricka kaffe från en snorkfröken! Samtidigt föredrar jag själv att duka med muggar från Lexington, som är mina samlarobjekt. 

4. Ska barn synas på sociala medier? Jag tar inte ställning till folk som väljer att visa sina barn i sociala medier. Det är kul att läsa bloggar som handlar om familjeliv, och att man då också får se familjen. Samtidigt kan jag inte låta bli att tänka på hur otroligt snabbt bilder sprids på nätet, och hur glad jag är över att mina föräldrar inte publicerade bider på mig som liten. Bilder utnyttjas och felanvänds med än vi tror.

5. Är jag feminist eller inte? Ja

6. Mina tankar om kommersiella samarbeten i bloggar: Jättekul att företagen mer och mer inser att bloggarna är dagens marknadsföringskanal. Så länge det framkommer att samarbeten är kommersiella är det en win-win situation. 

7. Kan pojkar ha rosa kläder? Ja men de har ju armar, ben och kropp precis som flickor, så kläder kan de ju ha i regnbågens alla färger.

8. Dop eller namnfest - vad väljer jag? Den dag jag får barn så beror det också på vad pappan vill, förstås. Är jag ensam så blir det dop.

9. Bloggska - är det ett viktigt språk? Jag läser hellre bloggar utan stavfel och med korrekt svenska. Däremot är det väldigt viktigt att det inte finns en språkbarriär eller stavningspolis i bloggvärlden! Alla ska få blogga utan att känna press på att stava rätt hit eller dit.

10. Den berömda bloggfasaden - ska man visa allt i bloggen? Är jag den enda som blir irriterad på bloggare som framställer sig som någon annan än hen egentligen är? En sådan bloggfasad ska rivas. Väljer man däremot att inte visa varenda fula fläck i livet är det okej, det är ju trots allt ingen annan som kan bestämma vad och hur man ska blogga. 

 

Haha märkte just att mitt nya favoritord är "däremot". Tycker jag hade ganska diplomatiska svar.

Taggar:

Kategorier:

Vardag

2

Kommentarer

  • Ileea

    26.04.2016 23:17 (2 år sen)

    Mycket diplomatiska svar! Och intressant att läsa, även för de som känner dig :) Kanske jag själv tar mig an de tio evighetsfrågorna snart!


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.