FARMER'S MARKET

söndag 6 maj 2018 - 07:08 | 0 Kommentarer

Visste ni att Sacramento kallas America's Farm-to-Fork Capital? Alltså här finns så otroligt många farmer's markets och restauranger som satsar på rätter med lokala råvaror. Här ordnas konstant salutorg och evenemang med fokus på lokalproducerade produker. Vilket är jättekul!

Vi har gått på några farmer's markets här. En ordnas varje lördag rätt nära där vi bor, och en ordnas i Midtown vilket har blivit mitt nya favoritområde. Jag vill ännu besöka några fler innan jag åker tillbaka till Finland.

 

1

Farmers market 11

Farmers market 10

 

Jag har ju varit ensam hela veckan, så idag tog jag en promenad för att spana in en market nära oss. Tog lite bilder till en kommande grej också! 

 

Farmers market 3

Farmers market 9

Farmers market 8

Farmers market 7

Farmers market 5

Farmers market 2

 

Hur mysigt är inte det här då? För någon vecka sedan åkta jag och Christian till en annan market i Midtown så att jag skulle få ännu mera bildmaterial till det jag håller på med. Här fanns allt du kan tänka dig! Både lite street food, underhållning i form av musiker och förstås alla klassiska stånd med grönsaker och frukter.

Vi bor däremot väldigt nära en butik som heter Sprouts Farmers Market som säljer närproducerade grejer och väldigt mycket ekologiskt och lokalproducerat. Tack vare det är priserna på grönsaker och frukt mycket lägre än på andra ställen. Avokadon ligger under en dollar styck (när man jämför med Finlands hutlösa pris på avokado) och ibland kan man hitta erbjudanden på världens godaste jordgubbar. Som jag gjorde idag. Det känns så kul och framförallt fräscht att handla i butiker som denna.

 

Farmers market 16

Sacramento 2


Lite sånt kom jag hem med idag. Grönsaker, bär och min favorit: pitachips. Ska försöka hålla mig från att inte äta upp allt innan Christian kommer hem imorgon kväll. Det ska bli så skönt att få sällskap igen! Det är knappa tre veckor tills jag åker till Finland och jag vill bara njuta av den sista tiden här nu. Äta god och hälsosam mat och bara umgås. Ha en skön söndag kära ni ♥ 

Kategorier:

USA

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.