Roms historia

söndag 22 oktober 2017 - 18:00 | 0 Kommentarer

Precis som jag tipsat om förr: är du i en ny stad så boka in en guidad rundtur. Elcykel är absolut ett färdmedel som passar de flesta, dessutom hinner man ju se mera på kortare tid. Under resorna i år har jag haft en guidad rundtur förutom i LA (men Sandra bodde ju där) och det har varit toppen. I fredags hade vi bokat in en tur som gick på tre och en halv timme. Mera om Roms historia kan man inte få höra!

rom6


Här ser ni
förresten historien om Rom, som jag inte visste så fasligt mycket om innan turen. Jag menar vi läser om romarriket under historielektionerna, men hur mycket minns man egentligen? 

rom5

rom8


Ruinerna av kejsarstadens
centrum, ser ni här: Forum Rumanum. Den här platsen fungerade som stadens kommersiella och religiösa centrum i över tusen år. 

 

rom2


En byggnad som jag blev imponerad av i kvällsmörkret, var Vittoriano. Tydligen tycker romarna inte alls om den jättelika byggnaden, utan har gett den fula smeknamn. Varför? För att Vittoriano bara är ca. 100 år gammal och byggdes till minne av Italiens enande. Den är alltså inte alls så gammal som den ger sken av. 

MEN jag tycker byggnaden är helt fantastisk, för att inte tala om gigantisk. Nu ser den inte så stor ut på bilden, men faktum är att häststatyn är 14 meter lång, och bara mustaschen på Italiens första kung (som rider) är en meter lång. Vår guide berättade också att en grupp människor på 20 personer har haft middag inuti häststatyns mage. Hur sjukt är det? Det här är en jättelik byggnad.

 

rom3


Vi gick inte in i Colosseum, men fick höra historien om byggnaden utanför. Visste ni att den har varit helt beklädd i marmor? Inte som vi ser den idag. Jag blev sugen att se filmen "Gladiators" igen eftersom resten av min grupp verkade ha stenkoll, förutom jag haha. 

rom4

rom9


Här är sägnen
 om hur Rom fick sitt namn.

rom7


Ett måste är ju ändå att besöka Fontana di trevi. Kastar du i ett mynt? Du kommer återvända till Rom. Kastar du i två mynt? Du kommer gifta dig med en italienare. Kastar du i tre mynt? Du kommer gifta dig med en romare. 

22712030 10155829809332767 228737527 o

 

Alla, och då menar jag alla kyrkor i Rom är helt överdådiga och pampiga. Nästan så man blir mätt på det efter en stund. Jag och Sandra betalade inte in oss till sixtinska kapellet, men har sett så mycket andra utsmyckade tak.

 

22712658 10155829808842767 1384422510 o

På kvällen mötte vi upp ett par vänner som också befinner sig i Rom, och hade en middag på en uteservering. Vi har faktist ätit ute alla kvällar, så varmt är det ännu här! Det gäller att passa på medan man kan. 

Taggar:

Kategorier:

Resor

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.