SOMMARENS 5 HUDVÅRDSTIPS

lördag 5 maj 2018 - 08:45 | 1 Kommentarer

En grej som har varit speciellt härligt det senaste halvåret, är att jag nästan missat den finska vintern helt och hållet.

Och jag har absolut inte saknat den.

Ingen torr hy, inga spruckna knogar, inga tjocka ansiktskrämer som ska ge huden det lilla extra som krävs. När jag åkte till Florida i december blev det en resa som sträckte sig till sista januari. Sedan spenderade jag tre veckor hemma innan det blev Kap Verde en vecka. Sedan hann jag bara landa innan resan till Californien tog fart.

Det sjuka är, så fort som man sätter sin fot i vinterklimatet blir huden torr och frasig. På dagen. På sekunden. Är det någon annan som upplevt det här? 

Sommaren har definitivt kommit till Sacramento och till Vasa är den nog på gång snart! Därför tänkte jag dela med mig av de bästa hudvårdstipsen för sommaren. Genom tiderna. Det var extremt svårt att skala ner dem till fem stycken för jag tycker det finns så mycket man kan prata med gällande hudvård. Men vi kör! 

1. Peeling

Var ärlig nu, hur ofta peelar du ansiktet i vardagen? På sommaren ska du använda en mjuk och skonsam peeling, vilket är en superbra metod för att hålla ansiktet rent. Under sommaren så svettas du, kanske får sand i ansiktet, får en bränna, saltstänk osv. Med en skön ansiktspeeling får du bort överflödig hud och dessutom blir din härliga bränna jämnare och mer hållbar. Många rekommenderar att inte använda peeling innehållande syra under sommaren.

 

2. Färgad ansiktskräm

Det absolut bästa för huden är att låta den andas ordentligt och inte överdriva med tjocka lager underlagskräm. Dessutom brukar man automatiskt känna sig mindre benägen att sminka sig under sommarmånaderna. Ett tips är att satsa på en tunnare ansiktskräm än vanligt. Här är en favorit från apoteket:

 

211686s

 

3. Lugnande ansiktsmask

Utsätter du kroppen och ansiktet för mycket sol under dagarna, är en kylande och vårdande ansiktsmask något att satsa på. Minst en gång i veckan. Satsa på en som innehåller t.ex. aloe vera vilket verkar lugnande på huden.

Skarmavbild 2018 05 05 kl. 08.44.25

 

4. Glöm inte fötterna!

Den säsong som exponerar dina fötter mest, är aboslut sommarmånaderna. De kräver också lite extra kärlek. Passa på att behandla smörja in fötterna med en fotkräm varje dag (ja du läse rätt - varje dag) för att göra dem redo för sommarsandaler! Här är en som motverkar dålig lukt och innehåller eteriska oljor.

10540639 1375716930 926999

5. Skydda rätt

Det sista och mest klassiska hudvårdstipset: skydda dig mot solen. Byt ut din vanliga dagkräm mot en innehållande solskydd, eller så applicerar du skillt. Se till att den skyddar både mot UVA och UVB. 

 

Ps. Har du svårt att få in nya rutiner som ansiktsmask och peeling? Bestäm en dag och en tidpunkt som få bli din egna "ta-hand-om-mig"-tid i sommar. Söndag förmiddag, fredag eftermiddag eller en vardagskväll. Var konsekvent med att föra in en ny hudvårdsrutin i ditt liv! Och satsa på bra produkter från början. 

Taggar:

Kategorier:

Hudvård

1

Kommentarer

  • Marias Memoarer

    05.05.2018 14:57 (19 dagar sen)

    Jag kommer att använda färgad dagkräm med solskydd i sommar, blir nog bra det :) Sen har jag bunkrat upp med lite Dermosil aloe vera gel och ska försöka minnas att smörja in mina fötter oftare framöver!


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.