Stiltips: Långflyg

måndag 12 mars 2018 - 00:00 | 2 Kommentarer

På de senaste månaderna har det blivit mera än fyra långflyg för mig, vilket också gjort att jag upptäckt vad som går bra och går sämre att flyga i. Jag har tidigare bloggat om hur du reser stilsäkert men bekvämt, och idag tänkte jag faktist tipsa om mina egna stilhelheter som jag använt mig av. Har försökt hitta så liknande plagg som möjligt till det här inlägget.

Nu sitter jag för övrigt i tåget påväg ner till Helsingfors, där mitt flyg till Sacramento avgår om några timmar ♥
Har längtat ihjäl mig efter den här dagen. Att ha långdistansförhållande går nog bra, men nu räcker det haha. Hur som hest, här kommer lite inspiration för dig som är på väg på långflyg inom en snar framtid! Fyra stilhelheter, fyra tips:

 

1. Bekväm i jumpsuit

Jumpsuit travel outfitDet bästa med att resa i en jumpsuit, är att du slipper oroa dig för luftdrag mellan byxlinning och tröja. Det är otroligt bekvämt och tillsammans med en cape får du riktigt mysa in dig och känna dig bekväm. Det sämsta är ju toalettbesöken haha (ni som upplevt det, vet vad jag menar). Tycker hur som helst att capen är ett bra alternativ till koftan.Tips: Reser jag enbart med handbagage brukar jag dessutom klä på mig de tyngsta smyckena för att väskan ska väga mindre, och dessutom piffar man lätt upp en stilhelhet med det.


2. Go long or go home

Long cardigan travel outfitFör dig som föredrar att resa både varmt och praktisk, rekommenderar jag en hellång kofta. Förutom att det är praktiskt (lite mer praktiskt än en cape) och dessutom förlänger kroppen är långa koftor otroligt snyggt. Om du är lång, korta människor får motsatt effekt.Matcha med ett par stretchiga jeans eller andra bekväma byxor. Sneakers fungerar här också. Tips: Ska du på solsemester? Den långa koftan kan du lätt förvandla till en snygg långklänning! Ta med ett litet band i silke och använd som bälte.

 

3. Den sportiga typen

sport set travel outfitDen här stilhelheten är för dig som vill ha maximal bekvämlighet! Och för dig som har en lite sportigare stil. Att resa i matchande set går sällan fel. Förutom att det ser proffsigt ut så har du utrymme för att röra dig fritt och slippa svettas i varmt plan tack vare smarta materialval. Träningskläder är det ultimata i flyg och kom ihåg att bära en snygg sportig frisyr t.ex inbakade flätor eller hög hästsvans.Tips: Ta med dig en stor yllescarf i samma nyans som dit set, för att kunna använda den som kudde eller filt i flyget.

 

4. Klassisk och snyggt

coastume travel outfit

Den riktiga klassikern att resa i, är ju ändå kostymen. Men vem påstår egentligen att det här ska vara obekvämt? Satsa på ett par sköna kostymbyxor i t.ex ylle som håller värmen under flygturen. Tiger of Sweden har enligt mig de ultimata kostymbyxorna. Matcha med en härlig skjorta och ta kavaj på dig om du börjar frysa. Loafers är både en klassiker som hör hemma på semestern och i flyget. Lätta att ta på och av (speciellt i säkerhetskontrollen hatar jag skor som är krångliga att ta av) och bekväma att promenera på flygfältet med. Matcha byxor och kavaj för ett mera strikt intryck, eller kör en byxa och en härlig skjorta i mönster. Kavajen kan du alltid kasta på axlarna.

Tips: Linneskjortan är både ett smart material att välja och dessutom fungerar den på stranden under semestern. Res inte i kläder du enbart ska flyga med - tänk multifunktionellt!

 

Hur brukar du resa? Dela gärna med dig av egna tips och trix för det här mer att flyga bekvämt och snyggt är nog en egen värld i sig!

Kommentarer

 • Ida

  12.03.2018 08:24 (9 dagar sen)

  Brukar nog inte tänka så där jättemycket på hur jag ser ut då jag flyger, endast om jag vet att jag måste se ut på ett visst sätt då jag kommer fram.. Eftersom jag har börjat resa med endast handbagage och inte ser mig själv sluta med det på ett bra tag pga så många fördelar så har jag på mig det som tar mest plats då jag flyger, ofta jeans och en varmare tröja. Däremot måste man ju planera så att allt man har med sig passar bra ihop och kan kombineras då man reser med så lite, så det brukar se helt ok ut ändå! En stor halsduk som kan användas som filt är också ett måste, eftersom jag gärna försöker sova, även på kortare flyg, och så brukar jag alltid frysa..

  • Julia Holmqvist

   12.03.2018 09:48 (9 dagar sen)

   Om jag skulle lära mig att resa med endast handbagage! Speciellt längre resor har jag så svårt att få ihop det viktmässigt. Tycker ett par skor tar upp halva viktgränsen typ hehe. Absolut, jeans och tröja fungerar alltid och jag tycker också en stor halsduk kan vara räddaren i nöden när man är trött och vill avskärma sig från världen :) Både att använda som filt, kudde eller för att täcka ögonen med.


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.