SVEPA HÖGER ELLER VÄNSTER - OCH NÄTVERKA

torsdag 3 maj 2018 - 08:15 | 0 Kommentarer

Här kommer ett mitt-i-veckan-tips på en app för dig som gillar att nätverka! Eller ja, du kanske är för blyg för att gå fram till folk och nätverka bara sådär, utan vill veta lite mera om dem? Eller så älskar du koncepter "svepa höger eller vänster", som man gör på Tinder. Har du hört talas om appen Shapr

 

Skarmavbild 2018 05 03 kl. 08.00.04Screenshot från Shapr.com

 

Shapr är alltså en app för dig som söker jobbmöjligheter, vill prata karriär eller helt enkelt träffa likasinnande människor. Konceptet är detsamma som Tinder: du lägger upp en profil av dig själv (kan kopplas från LinkedIn) och laddar upp en bild, skriver en kort presentation om dig själv, var du jobbar, vilka branscher du är intresserad av samt väljer olika hashtaggar som beskriver ditt jobb. Jag använder #media #styling #MakeupArtistry och så vidare. Därefter kommer appen begära tillgång till din platslokalisering för att hitta intressanta typer nära dig. 

Poängen är att andra användare kommer dyka upp i ditt flöde. Tycker du personen är intressant och du gärna vill prata mera, sveper du höger. Tror du inte att ni har så mycket gemensamt, sveper du vänster. Du kopplas enbart samman med personer som också svept höger på dig. En match! I nätverkssyfte!

 

31791058 10156364481102767 2271958942768693248 n

Så här kan en ofärdig profil se ut.

 

Jag har inte använt appen här eftersom jag inte får jobba i USA och min platsanvändning visar ju Sacramento, men hoppas att folk i Finland är på gång! Hur kul sätt att faktist få träffa nya personer och kanske lära känna någon väldigt intressant typ? Som LinkedIn, fast lite lättare och mera avslappnat. Kanske du jobbar som fotograf och vill hitta samarbetsmöjligheter med modeller och sminköser? Eller så är du nyinflyttad företagare och vill hitta en mentor? 

Det var dagens spontana tips. Eller kvällens egentligen. Jag ska gå och sova nu men önskar er en fin torsdag ♥

 

Taggar:

Kategorier:

Vardag

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.