Träningen just nu

tisdag 13 mars 2018 - 00:00 | 2 Kommentarer

Jag fick en önskan om att dela med mig av hur mitt träningsschema ser ut, så visst! Nu har jag ju inget schema som skrivits och planerats av ett proffs hehe. När jag nån gång har riktigt motivationsbrist eller ett tydligt mål får gärna en PT komma till undsättning, men så länge får jag köra på det här.

Mitt träningstänk har ändrats rätt mycket i jämförelse med t.ex förra året. Att träna inför maraton och att träna inför en god hälsa och bra fysik är helt olika saker. För det första är målet inte så konkret, men jaja det där har ni läst om tidigare. Åter till programmet!

28695262 10156202709212767 1284519218 o

 

Jag försöker få in olika typer av pass i veckan, för att inte själv bli uttråkad. Jag vill variera kondition, uthållighet och styrka. Dessutom flexibilitet. Det som verkar vara den omöjliga formeln, att få in alltihop haha. Vill liksom få bättre kondition, bli starkare och bli smidigare. Det som (surprise surprise) blir lidande är flexibiliteten. Trots att jag ska stretcha en gång i veckan så är det mera regel än undantag att det här hoppas över. För att få en liten bild av hur en vecka kan se ut, tänkte jag dela med mig av en vanlig vecka. Den här var före Kap Verde för på resan blev det mest löpning.

Måndag: Benträning (styrka) 15 min cykling och core

Tisdag: Intervaller 35 minuter 8 km + core (kondition)

Onsdag: Armträning (styrka) och core (styrka)

Torsdag: Löpning 9.5 km + stretch (uthållighet)

Fredag: 30 min sprint + 30 min FIT (kondition)

Lördag: Benträning (uthållighet) + core. 1 h skidning (kondition)

Söndag: Helkropps styrka (styrka)

Sammanlagt blir det alltså tre styrkepass, två konditionspass och två uthållighetspass. Förstås varierar veckorna beroende på vilka program som lockar eller hur livet ser ut i allmänhet.

Här kommer man då och protesterar: Nej nej, var är vilodagen? Jag tror faktist inte på att man behöver en aktiv vilodag (men lyssna på kroppen). Trots att du har ett jobb där du står och går, är det bara ett vanligt, aktivt liv. Det viktigaste och det som passar mig är att låta en kroppsdel vila åtminstone en dag. Är det tung benträning på måndag, får nästa benträning vänta till lördag. Är armarna slut efter ett FIT pass på fredag, vilar jag armarna till söndag. Hänger ni med? Bara för att en kroppsdel behöver vila, måste inte hela kroppen göra det.

Nu i vår vill jag satsa på att få en starkare bål och bygga upp konditionen ännu mera! Från att ha gått till att orka springa långt och långsamt, vill jag bli bättre på att springa intervaller och hårt men snabbt. Mitt mål är också att få ner pulsen snabbare efter en kraftansträngning.


15784931 10154888248917767 1514423113 o

Tips och obs: Det här fungerar för mig. Det behöver inte fungera för dig utan ta istället en månad och testa olika upplägg. Kolla vad din kropp mår bäst av och vad som fungerar din livsstil och situation bäst! Jag bryr mig helt ärligt inte alls om hur alla andra tränar. De får sköta sitt.

Taggar:

Kategorier:

Träning

2

Kommentarer

 • Emi

  14.03.2018 12:50 (10 dagar sen)

  och man ba: när viiiilar hon... :D kom ihåg återhämtningen - det är först då kroppen svarar på den utförda träningen! Puss

  • Julia Holmqvist

   14.03.2018 17:43 (10 dagar sen)

   Haha, jess! Kroppen får ju vila de 10 timmar jag sitter på datorn varje dag typ! puss!


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.