Book haul, igen, för jag har tydligen oändligt med pengar

torsdag 27 april 2017 - 10:00 | 2 Kommentarer

I mitt försvar så köpte vi ett gemensamt bokpaket med en vän till mig. Först hade vi tänkt göra det för att dela på frakten, men sen blev frakten gratis och då gjorde vi det bara för att liksom, böcker. Och nej, jag har inte oändligt med pengar, därför blev jag rätt nöjd då vi hittade en sida som hade böcker för några euro billigare än vanligt! Men frakten räckte ungefär tre veckor, vilket är katastrofiskt länge, även om jag inte varit hemma den senaste månaden och ändå inte skulle fått böckerna innan jag kom hem i söndags.

Men ja, allt det här motiverades bara av att jag ville ha fler böcker och det är ett problem jag har som jag inte vet hur jag ska hjälpa. Be för mig. 

DSC01307

Här är de nya familjemedlemmarna! Tillsammans med min synnerligen oestetiska frukost som inkluderar min provokativa nya favoritsmörgås (jordnötssmör och sriracha, jag är inte rädd - jag borde uppenbarligen börja blogga om mat istället) och kaffe och vatten i identiska vattenglas. Jag är vild och galen, men det är ju torsdag, vad kan jag? 

Ska vi nu ta dem en i taget? 

Iain Reids I'm Thinking of Ending Things har en negativ titel, men ska tydligen vara en ypperlig debutroman i skräckgenret. Jag hittade den då jag forskade lite i thrillers osv osv, och här blev jag återigen tagen av titeln och omslaget. Den är inte väldigt tjock heller, så jag återkommer säkert med tankar om den så småningom! 

The Hate U Give av Angie Thomas, har jag redan nämnt i tidigare inlägg, och jag är otroligt taggad på att läsa den! Det är den första ungdomsromanen jag medvetet köpt sedan jag beställde Fly on the Wall, och det finns definitvt hopp om att den här kommer leverera. Den handlar alltså om Black Lives Matter-rörelsen från en sextonårig flickas perspektiv, och John Green har raveat om den på Vlogbrothers sedan innan den ens kom ut! 

The Long Way to a Small, Angry Planet av Becky Chambers, igen, titeln fick mig. Sen har den galna 4.18/5 stjärnor på Goodreads, vilket är rätt högt ändå med tanke på att det är medeltalet av 16,837 betygsättningar, och det var detta som slutligen övertygade mig. Det är sjukt länge sedan jag läste ny science fiction, vilket är ganska konstigt med tanke på att det verkligen varit ett av mina favoritgenren under mina yngre, mer sårbara dagar. Jag har således hopp för att den här åter ska öppna dörrarna till min inre sf-nörd. Jag vet att den är här inne i mig någonstans. 

Behind Closed Doors av B.A. Paris, igen ett resultat från min thriller/skräckforskning. Ganska standard titel och omslag, och handlingen verkar vara om ett våldsamt äktenskap. Kanske det är realismen som är skrämmande i den? 

Och sist och minst, Gillian Flynns The Grownup, som jag redan läst för den var bara knappa 79 sidor. Jag hade alltså helt missat att hon släppte den här, och jag har nog vissa tankar om det MEN det ska jag skriva mer om i ett eget inlägg! 

Nåja, där är mina senaste bokinköp, och jag är lite stressad över att jag bara köper mer och mer utan att läsa dem snabbare. Dags att skärpa sig! 

2

Kommentarer

 • Ellen Strömberg

  27.04.2017 12:56 (7 månader sen)

  AH BLIR SÅ SUGEN PÅ ATT KÖPA BÖCKER!!! Va var det här för sida och varför har jag inte läste The Grownup?!

  • Kajsa Viitamäki

   27.04.2017 19:52 (7 månader sen)

   Det var https://www.bookdepository.com/ ! Superbra sida, billiga böcker och gratis frakt så det gör inte ens något att det räckte länge ;) Och herregud, hade ju själv TOTALMISSAT att The Grownup kommit ut, och jag råälskar ju Gillian Glynn så det är pin af :((((((( Du får låna den av mig om du inte vill köpa! Den är visserligen rätt billig :D


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.