Finlandssvenska läsutmaningen juli/augusti

torsdag 10 augusti 2017 - 16:10 | 0 Kommentarer

Känns som att jag är smått efter med allt nuförtiden, men i mitt försvar har jag försökt få allt fixat inför mitt mellanår och det har tagit sin tid. Allt är dock tipptopp nu, jag har jobb tills sportlovet och allt verkar lösa sig riktigt bra trots allt! 

Nu till läsutmaningen, jag läste inte Anna Karenina i juli. Varför? Jag är lat, och jag jobbade hela juli på ett jobb jag inte tyckte om, vilket betyder att då jag inte jobbade var jag tvungen att bäva inför framtida arbetsturer. Mellan dessa två grejer finns det knappt någon tid kvar att läsa tragisk rysk litteratur, och även om jag är lätt besviken på mig själv så orkar jag inte heller stressa över det värst mycket. Jag kommer säkert försöka läsa Anna Karenina mer ordentligt då det känns rätt, så jag återkommer med detta vid en senare tidpunkt! 

Men augusti går mycket bättre! I den här månaden läser en alltså något en inte vill att någon ska se en läsa, och det finns så många saker som kunde läsas. Först tänkte jag satsa på en enorm binge av ungdomslitteratur, jag såg mig själv läsa alla Rainbow Rowells böcker, jag skulle läsa några gamla favoriter från högstadiet igen, men ve och fasa! Dessa böcker fanns inte i mina lokala bibliotek, hittade inte alls vad jag sökte vid varken Vasas eller Korsholms bibliotek, och jag blev tvungen att tänka om min strategi.

DSC02585

Nåväl, något annat som jag tycker är smått pinsamt att läsa är såklart det som kallas för chick-lit, eller som en kunde kalla det, litteraturen som män är för bra för. Är det för att det är mysigt att läsa om lite halvsexistisk kärlek och lyckliga slut? Det är liksom inte tillräckligt manligt med vita, heteropar som förälskar sig. Nåväl, jag har en nybliven favoritförfattare i den här kategorin, det är Jenny Colgan, och hennes böcker hittade jag så att det räcker och blir över, plus en bok jag köpt själv och två ljudböcker. Jag har för tillfället bara två böcker kvar av de på bilden, då jag är klar kommer jag ju nästan kunna skriva en avhandling på Jenny Colgan, vilket jag kanske gör. Om andan faller på. Åtminstone är jag mer on track nu är jag var i juli.

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.