Finlandssvenska läsutmaningen maj/juni

tisdag 13 juni 2017 - 14:30 | 2 Kommentarer

Jag har varit lite utanför världsordningen de senaste veckorna, vilket enkelt kan försvaras med studentdimission, -kaffe och -natt. Sen fick jag en Playstation 4 av mina bröder i studentgåva, och det här var en av de där sakerna som jag inte riktigt visste att jag behövde, och därför måste ni förstå att jag har spelat ca 48h Assassin's Creed: Syndicate istället för att läsa böcker den senaste veckan. Och ja, jag skäms. 

Jag skäms dessutom lite extra för att jag inte läste klart majboken i maj utan i början av juni, och eftersom det var en hundrasidors poesisamling är det lite extra skamligt. Det var alltså The Anatomy of Being, av Shinji Moon. Jag tyckte helt ärligt inte så mycket om den, alla dikterna var i stort sett kärleksbrev, och väldigt kroppscentrerade på ett sätt jag personligen inte uppskattade massor, det kändes lite onödigt repetitivt och svamlande i slutändan. Ibland var det som att poeten i fråga försökte vara lite extra poetisk för att göra poesin ännu djupare, det blev verkligen inte till något alls.

Egentligen borde jag väl helt sluta med att läsa sådan jag inte är helt inne i eller inte helt tycker om, livet är för kort blah-blah-blah, men jag har jättesvårt att sätta undan en bok som jag har börjat läsa. Kanske det kan vara mitt nyårslöfte inför 2018, att lugna ner mig med pressen att läsa allt jag påbörjat?

I juni gäller då en fantasybok som inte verkar innehålla några drakar, och jag ska satsa på Underfors av Maria Turtschaninoff! En bok som jag faktiskt fick av en vän som gåva inför min konfirmation, så fint att jag äntligen kommer omkring att läsa den sisådär fyra-fem år senare. Till saken hör att fantasy som ligger utanför Harry Potter inte riktigt är min grej, och efter att ha läst Maresi och inte varit superövertygad av Turtschaninoffs skrivande har jag inte precis känt mig mer taggad på att läsa Underfors, men nu ska det göras! 

Annat än det känns det som att jag har massor av böcker jag vill läsa, men inte vet var jag ska börja. Har inte läst något alls sedan första juni, och idag började jag på Underfors men det går kanske inte så bra som jag kunde önska. Jag antar att det är för att jag låtit mig själv att inte läsa lite för länge att jag har svårt att komma igång, men ett annat problem är också att jag har köpt så många böcker och fick så många i studentgåva att jag inte alls vet var jag ska börja. Det är lite som i det där Simpsonsavsnittet där Mr Burns har "three stooges syndrome" och han har så många sjukdomar att de alla är i perfekt balans för att ingen av dem slipper igenom dörren för att infektera honom. På samma sätt har jag för många böcker jag vill läsa och ingen av dem slipper genom dörren för att bli läst. Visuell demonstration nedan. 

Screenshot 2017 06 13 13.56.07

Men jag börjar jobba i juli och innan dess ska jag väl ha två-tre böcker lästa! Om jag inte jinxade mig själv nu, såklart.

2

Kommentarer

 • Sara Pepparkaka

  14.06.2017 08:50 (6 månader sen)

  Jag gillar annars Maria Turtschaninoff, men Underfors var ingen favorit.

  • Kajsa Viitamäki

   14.06.2017 12:55 (6 månader sen)

   Underfors är VÄLDIGT ungdomsromanig, åtminstone så långt jag läst, och det är något som brister för mig.


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.