Finlandssvenska läsutmaningen: mars/april

måndag 3 april 2017 - 13:30 | 0 Kommentarer

Jag har något jag måste erkänna: jag har inte läst klart Toni Morrisons Sula, som var min marsbok. Har ingen aning om varför den inte resonerade med mig, men en vän till mig som läste Älskade, också av Morrison, kände liknande svårigheter under sin läsning, och jag antar att trögheten blev för mycket för mig. Har ganska länge haft den där känslan av att jag faktiskt alltid måste läsa klart en bok jag börjat med, och det är har inte varit en väldigt produktiv känsla att ha. Men kom igen, medan livet är det längsta någon av oss någonsin kommer uppleva är det faktiskt alldeles för kort för att orka dras med böcker en inte gillar. Så jag skäms, men jag bryr mig inte heller tillräckligt för att göra ett andra försök. 

Nåväl, mars blev inte till något. Det gör inget, utmaningen går vidare och i april gäller det att hitta en inhemsk klassiker vars författare har bokstaven A i sitt namn. Jag tänkte från början att jag skulle läsa Väinö Linnas Okänd Soldat, och jag har inte helt uteslutit det, men efter studentskrivningarna är jag inte supertaggad på den sortens läsning, och dessutom är jag lite mer intresse för att läsa Under Polstjärnan-trilogin, och den hann jag inte införskaffa innan jag åkte iväg till Sverige. Dessutom är april en smått stressig månad för mig, är två veckor i Stockholm och direkt efter det är jag en vecka i Åbo för att gå min prepkurs, alltså helt klart inte den bästa månaden att sätta sig ner med Väinö Linna. Låter kanske lite som en landsförrädare, men hej, jag gör bara mitt bästa.

Screenshot 2017 04 03 11.58.00Därför tänker jag läsa Märta Tikkanen, Århundradets Kärlekssaga ska det bli, dessutom tänkte jag skriva lite om Män Kan Inte Våldtas också, för att balansera ut att jag gett upp på Okänd Soldat. 

Om någon reagerar på att min fot är isad på bilden så har jag åter bevis på att jag är världens största stolpskott. Jag gick ner för trapporna i Gamla Stans t-banestation (påväg till Science Fiction-bokhandeln, vad annars) och jag gjorde det medan jag formulerade en rolig snapchat. Prioriteringar. Jag missade ett trappsteg, trodde verkligen jag skulle dö så nära men ändå så långt borta från Comics Heaven, och jag väntar verkligen på att någon ska rädda mig från mig själv. Men ingen fara, hörni! Det är bara en stukning, mamma sköter om mig och jag behöver inte stå, gå eller springa för att läsa (tack gode gud.) Dessutom blir det billigare om jag inte har möjlighet att shoppa.

Med det tänkte jag berätta att jag har införskaffat två böcker så här långt, ovannämnda skapelse av Tikkanen och Sapiens: A Brief History of Humankind av Yuval Noah Harari, som jag verkligen är astaggad på att läsa. 

Nåväl, det var min lilla uppdatering, hoppas alla har en trevlig måndag!

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.