Ha lite roligt innan du dör, fira helgen med en litterär drink: del 1

fredag 11 augusti 2017 - 11:00 | 0 Kommentarer

Pffft dags att ha lite kul på den här bloggen! 

I julas fick jag av mina bästa vänner boken Tequila Mockingbird av Tim Federle, och på det namnet kan en redan gissa att innehållet inte är det barnvänligaste. Men jag har haft den att stå i hyllan ganska länge, jag är inte en enorm alkoholdrickare själv, och sannerligen inte en som drar till med coola drinkar då det gäller, men NU är jag det och jag är här för att dela med mig av några recept, helgen till ära! Det här är ju trots allt en bokblogg, så om det ska handla om drinkar ska det faktiskt vara bokdrinkar. 

(Jag vill tillägga en viktig fotnot här, och det är såklart att dessa recept är inte för den minderårige. Jag uppmuntrar inte heller överdriven alkoholkonsumtion. Grovt alkoholmissbruk kan leda till bl.a. hjärt- och kärlsjukdomar, leversjukdomar, cancer och depression, det är absolut inget att leka med.)

Så långt som jag förstår är många av drinkarna vanliga klassiker med en litterär ordlek som titel, vilket betyder att ni säkert kommer känna igen många av dem. Det finns också den risken att vi ändrade något i receptet, men jag skriver både det som står i boken och det som vi använde istället! Men nu till det roliga:

DSC01662

            Huckleberry Sin

DSC2Jag har inte en blekaste aning om vad den här heter egentligen, men den var en enorm succé för både Christa och mig, och vi är sannerligen inga vänner av vodka. Vi hade försökt oss på en annan vodkabaserad drink någon kväll innan, och vi hade hjärnsläpp och av någon orsak hällde vi på mera vodka som att det inte fanns en morgondag. Det blev alldeles för mycket vodka, vilket inte är rimligt någon dag i veckan alls. Men kanske någon funderar, varför lagar ni ens vodkadrinkar om ni inte tycker om vodka? Svaret är enkelt, vi tyckte att Huckleberry Sin var ett roligt namn. 

Vad behövs? 

5 färska blåbär
4 cl vodka, smaksatt med bär 
1 burk club soda 

Dumpa ner blåbär i glaset, is (blåbären ska krossas lite så var inte rädd att ilsket släppa ner isen i glaset), vodka, och till sist häll på club soda. Rör om lite och gör som Tim Federle rekommenderar, "enjoy the sunset, but stay alert for riverbank beverage bandits."

Vi följde inte det här receptet alls. För det första är fem blåbär ett löjligt mått och vi lade till mera, för det andra älskar jag inte vodka tillräckligt för att kunna tänka mig att köpa en helt ny flaska med smaksatt vodka, så vi använde Absoluts alldeles naturella djävulsjuice, och vi hällde bara i 2 cl, för att ibland måste en bara älska sig själv. Här kommer dock the kicker vi hällde på Hartwalls Red Soda istället för en vanlig vichygrej, och det var liksom det prickigaste pricket på i:et, och blev supergott. Dessutom hällde vi i en rimlig mängd karamellfärg, för att få till en riktigt mysig nyans på det hela. 12/10, rekommenderar definitvt. 

Men är du som Christa och jag och har en rimlig aversion mot vodka? Klart jag har något annat för dig!

  Bridget Jones's Daiquiri 

Inte för att jag är någon stor beundrare av Bridget Jones, men jag kan väl uppskatta något som är Jane Austen-inspirerat, dessutom fanns det skumppa kvar i kylskåpet från studentkaffet, och det kan ju faktiskt inte stå där hur länge som helst. Och med jordgubbar med i mixe(r)n är det här den somrigaste drinken i stan och borde kanske avnjutas innan sommaren tar slut. 

Vad behöver du? 

en blender
200g färska jordgubbar
3 cl champagne 
1 cl citronsaft
1/2 tsk socker

 

DSC01702Alltså kör hårt, häll allting i blendern bara och mixa tills det är en passande konsistens, och jag har verkligen noll aning om när den här sweet spotten inträffar. När jag avnjutit en daiquiri gjord av en professionell bartender är den oftast i ett mer slushieliknande tillstånd, och det här blev verkligen fullstäldigt flytande. Mera is, kanske?

Nå, vi använde för det första inte färska jordgubbar, utan frysta (vilket är rätt intressant med tanke på att då vi gjorde det här jobbade jag fortfarande med att sälja jordgubbar. Det var inte precis svårt att gå tag på färskvara, men OKEJ DÅ), och nu när jag tänker på det kanske det är här som problemet ligger? Jag hoppas att vi hade haft både frysta och färska så kunde vi ha kört på en trial and error-grej och kommit med ordentliga resultat.

Nåväl, det är IMG 1385 2för sent nu. Eftersom det här inte är Gossip Girl och jag står klädd i min bäst Marvel t-shirt (den har team captain america på framsidan och team iron man på baksidan, den tillgodoser alltså alla mina motstridiga tankar om Civil War) får det faktiskt duga med cavan från alkos lägsta hylla. Citronsaft hade vi inte, vilket vi misstänker skulle gjort helheten mycket gott, för att slutresultatet var kanske lite underväldigande? Skulle inte säga att den smakade illa, men det var något som inte stod helt rätt till och jag lärde mig att det löns att följa receptet första gången en testar något. Den här kanske är värd ett nytt försök!

6/10, så länge du gillar jordgubbar och cava går den ner galant.

Såja, nu när ni blivit inspirerade kan ni laga er en drink och umgås med någon ni gillar, eller så sätter ni er ner och läser en bok, drink i hand. Håll i vilket fall som helst till godo med den här låga kvaliteten på bilder och åsikter, men det här är faktiskt inte så seriöst! Trevlig helg!

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.