Iain Reid, pls no

onsdag 10 maj 2017 - 16:00 | 2 Kommentarer

DSC01363Okej okej okej okej, så jag läste klart I'm Thinking of Ending Things för ett par dagar sedan, och jag är fortfarande sur över det. Är det här ett tecken på att jag borde sluta köpa böcker enkom för titeln, att jag borde forska lite mer i dom innan jag köper dem? Jag vet inte. Allt jag vet är att jag är spoilerrädd och gillar en bra titel, och den här gången räckte det inte hela vägen.

Jag köpte alltså den här mest för att den kom upp i thriller/skräckkategorin och jag suktar aktivt efter sånt som kommer skrämma mig. Omslaget var nice, den hade generellt bra recensioner på Goodreads och jag litar ju blint på sånt.

Handlingen är kort och gott ett klassiskt heteropar som åker på roadtrip för att träffa mannens föräldrar som bor ute på landet, och hela det här går då lite snett. 

Och jo, som en ordentlig thriller sådde författaren frön under läsandets gång som gjorde att jag i mitt stilla sinna spekulerade om vad som var på gång, något var ju definitvt inte som det skulle vara och alla karaktärerna var lite "off", så att säga. Intresset för att veta vad som var på gång fanns definitvt. Men sen slutade jag förstå bokens handling och slutet blev konstigt och efteråt städade jag hela huset för att få ut min frustration (det här skriver jag bara ifall min mamma läser hehe.)

Den var ju snabbläst, och jag försöker tänka på det sättet då jag är besviken över något. Hur mycket tid satte jag på det och hur mycket kostade det i timmen (2€, rätt rimligt) - ett ganska kliniskt sätt att se på underhållning, men hej, det fungerar för mig. Och allt jag nu har att säga om boken är att hela historien är ett långt, utraget antiklimax som avslutas med ett "öppet slut". Och jag vet inte ens om det var meningen att det skulle vara ett öppet slut!!! Jag förstod verkligen inget av de sista tjugo sidorna, om det då beror på att jag inte är tillräckligt duktig på engelska och det förlorades i översättningen eller för att det faktiskt inte är bra vet jag inte MEN jag vet att jag läste om slutet och hängde ändå inte med. 

Jag är mest sur för att åter en gång är jag oberörd av en "thriller" och det är verkligen motsatsen till orsaken varför jag ens köpte den. Jag har blivit bränd för många gånger den sista tiden av böcker som lovat mig en sak men levererat en annan :( I-landsproblem som sakelis men vad kan jag. 

Så, hjälp en ung kvinna i nöd! Om någon har ett bra tips på läskiga böcker så pls help, jag skulle uppskatta det massor för nu kommer sommaren och jag måste ha en arsenal av skräcklitteratur för att orka igenom den. 

 

 

2

Kommentarer

 • Sebastian Holmgård

  10.05.2017 16:51 (6 månader sen)

  Har samma problem. Har en bild i huvudet av en monsterbok som jag vill läsa men blir oftast besviken. Några har jag dock hittat som jag åtminstone har tyckt var intressanta och läsvärda. Max Brooks - World War Z; riktigt bra bok med ett kul perspektiv som blev offer för århundradets värsta filmatisering. Josh Malerman - Bird Box; mer traditionell skräck med ett spännande monster som ingen någonsin har sett Justin Cronin - The Passage Trilogy; för alla älskar vampyrer. Den tar din tid att komma igång men det mesta hänger ihop så det är värt besväret Hoppas du hittar fler bra skräck-böcker. Tipsa gärna på bloggen isf :)

  • Kajsa Viitamäki

   10.05.2017 17:08 (6 månader sen)

   Tack för tipsen! Och speciellt tack för det du skrev om World War Z, har länge funderat om jag borde läsa den men var inte precis övertygad av filmen (det är något jag har med Brad Pitt som bara inte fungerar i längden), men ska definitivt ge den en chans nu! :D


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.