Meningen med livet är, åtminstone delvis, relaterad till homon

onsdag 15 februari 2017 - 11:00 | 0 Kommentarer

Jag missade alla hjärtans dag igår, oj nej! Eller inte egentligen, jag tillbringade dagen tillsammans med min familj och åt blåbärsmuffins och glass och det var allt väldigt trivsamt. Sen kom jag på, lite för sent, att hej, jag har ju läst en del romantik! Alltså överlägset mest Nicholas Sparks, vilket är lite pinsamt, men det är ju verkligen inte det enda jag läst. Kanske det skulle vara läge att rekommendera mina två favoriter? Såklart. För den där känslan av nyförälskelse, lycka och mysighet kan en uppleva på andra dagar än alla hjärtans dag, och det förespråkar jag. 

DSC4Det finns ett koncept jag vill rekommendera till alla som någonsin tänkt att de inte är en läsare: novellsamlingar. Korta och koncisa historier som inte håller på längre än tjugo sidor styck, vad mer kan en egentligen önska sig i dessa tider av sociala medier och stressig politik? Ganska mycket egentligen, men en novellsamling sitter väl ändå. Då det kommer till romans och kärlek har jag en bok att föreslå som jag stått bakom sedan 2012 - The Secret Lives of People in Love av Simon van Booy. Löjligt efternamn åsido, medan den ibland kan vara lite för poetisk och rätt så pretentiös ligger den mig väldigt nära hjärtat. Jag skojar inte ens då jag säger att jag tänker på den flera gånger i veckan. Varför? Medan det är enkelt att förlora sig själv i romantisk kärlek och sexuell attraktion presenterar denna novellsamling hängiven kärlek i alla dess former, mellan vänner, familjemedlemmar och främlingar. Boken är varm och gosig och har något för alla, vad mer behöver ni för att övertalas? 

DSC5Sen något underrepresenterat i samhället, kulturen, litteraturen - nämligen lesbisk kärlek med lyckliga slut! Carol av Patricia Highsmith var förvånansvärt nog skriven på femtiotalet och handlar om en av de ömmaste och finaste relationerna jag någonsin läst. Filmen var aktuell för lite över ett år sedan, och det är en av de bästa filmerna jag sett på väldigt länge. Den var lugn och trevlig, och det visar sig att den följde boken otroligt väl. Boken i sig är kanske inte den mest actionfyllda biten litteratur en kan hitta på marknaden, men den handlar helt enkelt om två människor som finner kärlek i varandra. Jag skulle nog rekommendera den här till den som inte vill läsa om hjärtskärande och dramatisk romans som kanske slutar i tragedi, den här är för någon som vill läsa om kärlekens långsamma utveckling på ett lite mer realistiskt sett. Dessutom har den en av de vackraste citaten jag någonsin stött på: 

DSC01137

Helt otroligt. Dessutom har filmatiseringen Cate Blanchett i en av huvudrollerna, och om vi lyssnar på min vän Christa är det egentligen det enda som har någon betydelse.

Från en sak till en annan, kanske ni märkt att jag äntligen har en ordentlig header? Hoppas det, för den är ritad av min goda vän Wilma Koskinen som är en av de mest talangfulla människorna jag känner och hon ritade av min tatuering så väl att jag blir tårögd då jag ser den. 

Och ännu en sak, Ellen Strömberg tipsade om mig i sin blogg, jag är fortfarande i upplösningstillstånd över detta, och mina två vänner Alma och Fanny gav mig ett litet shoutout i deras senaste poddavsnitt. Jag är så tacksam för all respons jag fått, det är jätteroligt och jag hoppas de som orkat läsa så här långt fortsätter! ♥♥

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.