Senaste tidens ohälsosamma bokhaul

fredag 8 september 2017 - 10:00 | 2 Kommentarer

Ugghhhhhh att inte betala hyra och veta om att det kommer att komma en månadslön så småningom har förändrat mig till ett pengaspenderande MONSTER. Jag tänkte därmed dela med mig av min höstläsning (vårdslöshet) för att lätta trycket! På samma sätt som att det värsta med att fickparkera är vittnena, så är det värsta med att hejdlöst köpa böcker att inte prata om det. Eller något sånt. 

Nåväl, bevittna min skam.

DSC02705

Lite finlandssvenskt, lite poesi och några loppisfynd från Ekenäs! Jag är ju verkligen rätt nöjd över alla mina inköp, det är kanske min ovilja att lugna ner mig och ansvarsfullt sköta mina pengar som skaver. 

Nåväl, vad har vi på bilden? 

Goodnight stories for Rebel Girls av Elena Favilli och Francesca Cavallo, som jag inte hör till målgruppen för, men jag tyckte trots allt väldigt mycket om den och kommer antagligen skriva ett eget inlägg om den så småningom! Varje uppslag handlade om en ny historisk kvinna, med tillhörande konstverk skapat av en kvinnlig konstnär, och det var inte heller bara västerländska kvinnor som togs upp! Jag har redan gett boken som gåva till en ung tjej i mitt liv, och boken har fått två tummar upp av henne, och det litar jag på. 

Den Svavelgula Himlen av Kjell Westö, och jag är inte någon som älskar Kjell Westö, men jag ser trots det framemot att läsa den. 

Själarnas Ö av Johanna Holmström, finlandssvenskt, yay! Är jättetaggad på den här, har läst många fina recensioner.

Blå Villan av Eva Frantz, som jag köpte för att jag tyckte att Sommarön var riktigt trevlig.

The Princess Saves Herself in this one av Amanda Lovelance, årets kanske största besvikelse för mig? Hallå, bara för att en trycker på enter efter varje ord blir det inte poesi. Och repetitiv tumblr-branded ångest är inte det mest intressanta att läsa, rekommenderar inte.

My Brilliant Friend av Elena Ferrante, för att dom här böckerna är överallt och jag vill inte vara utanför! Får se om den lever upp till förhoppningarna.

We were Feminists Once av Andi Zeisler, den här är jag riktigt taggad på! Boken handlar om kommersialiseringen av feminismen och hur det inte är en ideologi lika mycket längre som det är en marknadsföringspitch och något att sälja. 

Grief is the thing with Feathers av Max Porter, köpte bara för att titeln spelar på min favoritdikt av Emily Dickinson. Vet inte vad den handlar om, alls. Rädda mig.

We are Never Meeting in Real Life av Samantha Irby, essäer om livet. Jag lever. Tänkte att jag kanske kunde relatera på något vis.

Appointment with Death, Three Act Tragedy och Third Girl av Agatha Christie, loppisfynd från Ekenäs.

ooooooooch sist och antagligen minst, Och Solen Har Sin Gång av Ernest Hemingway, också ett loppisfynd från Ekenäs. Det var 20c/bok och det kliade så i fingrarna att jag grep efter halmstrån. Jag har redan läst den här, och den var inte fantastisk liksom, men ja. Nu har jag en kopia av den ifall jag skulle vilja ändra mig. 

Nåja, det här kommer, åtminstone delvis, läsas i höst! Plus lite till, eftersom jag planerar att gå totally batshit crazy på Helsingfors bokmässa i oktober. :) 

Trevlig helg!

Kommentarer

 • Ellen Strömberg

  08.09.2017 15:31 (7 månader sen)

  Åh, den där We were feminists once blev jag ju jättepepp på nu!

  • Kajsa Viitamäki

   08.09.2017 15:39 (7 månader sen)

   eller hur! återkommer om den är intressant eller inte :D


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.