Throwback till 2012/13 och den enda Emmy-vinsten som har betydelse

måndag 27 februari 2017 - 19:31 | 2 Kommentarer

Jag har förlängt min söndag en dag extra, och har därmed bara legat ihopkurad som en boll på soffan, druckit oatlys chokladmjölk och ätit en hel påse med vegobollar helt själv. Medan dessa saker ensamma inte skriker söndag, så måste en bara tillägga att jag maratonat något och så blir det genast acceptabelt. Nu tänker nu, maratonat en bok? Sounds fake, but ok. Det här är en bokblogg, liksom. Sant, sant, väldigt sant. Jag kan inte lura er, inte. Jag tänker chockerande nog berätta om något som inte är en bok men som har en mycket stark litterär länk och som kan hjälpa er att föreställa er Jane Austens mest kända verk mer komplext. Jag pratar såklart om the Lizzie Bennet Diaries

Det var mer aktuellt för några år sedan, webbserien pågick under 2012 och 2013 och vann en Emmy i 2013 för Outstanding Interactive Program, och inte utan orsak. Själva serien är en omarbetning av Austens Stolthet och Fördom i form av en videoblogg driven av Lizzie Bennet. Den är kreativ och rolig och precis en rätt mängd dramatisk för att det fortfarande ska vara ganska realistiskt, men ändå ha känslan av att vara lite mer än det vanliga livet. 

Men jag säger inte att ni ska se det här istället för att läsa boken, för att boken är verkligen bra och en klassiker utan dess like (tycker jag, åtminstone), och för att jag tror den här webbserien fungerar bäst som en utfyllnad till originalhistorien, och som ett hjälpmedel för att förstå den bättre! Jag tycker dessutom väldigt mycket om moderniseringar av klassiska verk, Elementary, 10 Things I Hate About You, det är allt bra. Men the Lizzie Bennet Diaries har gjort något väldigt speciellt, och det kan en nog uppskatta. 

Och jag säger inte bara det här för att jag har starka band till webbserien, men nu när jag tog upp det kan jag berätta att jag låg på en säng i 2013 i Ekenäs under min praovecka på Yle och tittade på dessa avsnitt istället för att sova. Nu har jag sett alla avsnitt igen och förnyat min syn på hela serien, och om något tycker jag mer om den nu. Så, förläng era söndagar med mig! 

2

Kommentarer

 • Ellen Strömberg

  27.02.2017 21:55 (9 månader sen)

  OMG HOW DID I NOT KNOW ABOUT THIS?! tack för tipset! mvh austen-nörd

  • Kajsa Viitamäki

   27.02.2017 22:44 (9 månader sen)

   JAG ÄR SÅ LYCKLIG FÖR DIN SKULL ATT DU FÅR SE DET FÖR FÖRSTA GÅNGEN!!!! skulle dock rekommendera att du ger det några avsnitt, en kan tycka det är lite trögt i början! ;) och han som spelar Darcy är min Colin Firth, han är så fin att jag rodnar då han kommer i bild


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.